ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έστειλαν επιστολή με κοινό περιεχόμενο στη FIFA, ζητώντας την άμεση παρέμβασή της στη διοίκηση της ΕΠΟ καταγγέλλοντας πραξικοπηματικές μεθόδους του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη. Στην ουσία οι τρεις σύλλογοι συντάσσονται με τη γραμμή του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή.

Ads

Οι επιστολές εστάλησαν στον Κύπριο εκπρόσωπο της FIFA Κώστας Κουτσοκούμνη, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το ελληνικό ζήτημα. Σύμφωνα με τον Sport – Fm, στις επιστολές γίνεται εκτενής αναφορά στο θέμα της διαιτησίας αλλά και στις επιχειρούμενες αλλαγές των δικαστών στη σύνθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στην απαλλαγή των «υπόδικων» παραγόντων της ΕΠΟ που εμπλέκονται στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες.

Επίσης Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ υπογραμμίζουν πως τόσο  ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, όσο και άλλα πέντε μέλη παραπέμπονται με βούλευμα σε δίκη για την περιβόητη υπόθεση της Κάρτας Υγείας, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως αυτοί οι έξι εκπίπτουν αυτόματα από το αξίωμά τους (με την παράδοση του βουλεύματος στην ομοσπονδία).

Πλέον, μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση της FIFA, καθώς στις 29 Αυγούστου θα βρεθεί στην Αθήνα ο Κώστας Κουτσοκούμνης για το Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Ads

* Φωτογραφία: Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης