Στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» εισέβαλαν περίπου 50 οπαδοί του Ολυμπιακού, εξαγριωμένοι μετά την ήττα της ομάδας τους με 2-1 από την ΑΕΚ και επιτέθηκαν με καδρόνια και φωτοβολίδες στους άνδρες της αστυνομίας.

Ads

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είχαν μόλις αποσυρθεί στα αποδυτήρια, όταν οπαδοί από την κερκίδα της Θύρας 7 εισέβαλαν στο γρασίδι, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν επεισόδια και συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόντουσαν κοντά στον πάγκο της Ένωσης.

Οι άνδρες των ΜΑΤ χρειάστηκε να κάνουν χρήση δακρυγόνων, ενώ μετά από 2-3 λεπτά υποχώρησαν προς τη φυσούνα. Τα επεισόδια αυτά επισύουν βαριά τιμωρία για την ΠΑΕ Ολυμπιακός. 

Αμεση ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού για τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ αλλά και στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου. Η συνεργασία του υψυπουργού με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα είναι ιδιαίτερα στενή και μάλιστα οι δύο πλευρές έχουν μιλήσει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα, για θέματα που αφορούν τον αθλητικό νόμο, αλλά και τη βία στα γήπεδα, μιας και το κλίμα τον τελευταίο καιρό είναι ιδιαίτερα τεταμένο. Πλέον περιμένουμε να δούμε τις κλήσεις του Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου και το πόσο βαριές θα είναι οι ποινές που θα αποδοθούν στους εμπλεκόμενους. 

Ads