Με μία πέρα ως πέρα δίκαιη νίκη επί της Λαμίας με 2-0, ο ΟΦΗ επανήλθε μετά από δύο διαδοχικές ήττες στις επιτυχίες στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής της Super League και κρατάει την επαφή του με το γκρουπ των ομάδων που διεκδικούν την είσοδο στα play-off.

Ads

Η Λαμία από την άλλη δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην μεγάλη της νίκη την Δευτέρα επί του Άρη και έχει μπροστά της «Γολγοθά» για να καταφέρει να ξεφύγει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα των δύο ομάδων στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Ο ΟΦΗ ήλεγξε τον ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, φτάνοντας σε κάποιο σημείο μέχρι και το 61% της κατοχής, ωστόσο δυσκολεύτηκε αρκετά στο να παράξει ευκαιρίες.

Όσο περνούσε η ώρα, η Λαμία ανέβαζε «στροφές», απειλώντας πρώτη στο 14′ με αδύναμο σουτ του Προβυδάκη. Στο 32′, ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι, στην πρώτη του ουσιαστικά καλή στιγμή στο παιχνίδι, όταν το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Μπαλογιάννης από το ημικύκλιο της περιοχής σταμάτησε στο προτεταμένο χέρι του Αντέτζο.

Ads

Ένα λεπτό αργότερα ο Στάικος ευστόχησε από τα έντεκα βήματα, δίνοντας το προβάδισμα 1-0 στους γηπεδούχους. Στο 39′ μάλιστα, λίγο έλειψε να πάρει «αέρα» δύο τερμάτων, καθώς μετά από καλοεκτελεσμένο χτύπημα κόρνερ, ο Βούρος σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι των Φθιωτών.

Με κεκτημένη ταχύτητα μπήκε ο ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 48′ και μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Κοροβέσης έβγαλε τη σέντρα στην «καρδιά» της περιοχής, με τον Στάικο να πιάνει το σουτ, το οποίο όμως βρήκε πάνω στον Σκόδρα.

Στο επόμενο 20λεπτο ο ρυθμός έπεσε αισθητά, καθώς υπήρχαν πολλές διακοπές εξαιτίας κάποιων μικροτραυματισμών από τα σκληρά μαρκαρίσματα που γινόντουσαν. Η Λαμία πίεσε για την ισοφάριση, χωρίς να βρει όμως τη μεγάλη φάση.

Η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος, όταν ο Βαφέας στο 84′ με ένα υπέροχο αριστερό πλασέ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Επασί, γράφοντας το τελικό 2-0.

ΟΦΗ (Περικλής Παπαπαναγής): Βάτερμαν, Ουές, Κοροβέσης, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Βούρος, Μεγιάδο, Στάικος (74’ Βαφέας), Μπαλογιάννης (65’ Λυμπεράκης), Στάρτζεον (87’ Τσιλιανίδης), Σαρδινέρο (74’ Γρίβας)

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας (72’ Βλάχος), Αντέτζο, Μπεχαράνο, Τζανδάρης (72’ Μπιάρνασον), Ντέτλετιτς, Ταϊρόν (46’ Καραμάνος), Ρόμανιτς, Αραμπούλι (87′ Βασιλακάκης)

Διαιτητής: Ζαχαριάδης Πραξιτέλης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Στεφανής Γεώργιος (Καρδίτσας), Πάγκαλος Νικόλαος (Λασιθίου)
4ος Διαιτητής: Γκάμαρης Ανδρέας (Αθηνών)
VAR: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)
AVAR: Δημητριάδης Λάζαρος (Μακεδονίας)

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα