Ο Άρης πέρασε από τη Λαμία χωρίς να εντυπωσιάσει και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η ομώνυμη ομάδα έμεινε με 10 παίκτες από το 37’,  λόγω αποβολής με απ’ ευθείας κόκκινη του Ελευθεριάδη, επικρατώντας 1-0 χάρη στο γκολ του Μπράμπετς στο 50’, στο ματς που ολοκλήρωσε την 6η αγωνιστική της Super League.

Ads

Ο κεντρικός αμυντικός των «κίτρινων» νίκησε τους πάντες στον αέρα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπρούνο Γκάμα και με κεφαλιά νίκησε τον Γκαραβέλη, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να πραγματοποιεί μια πολύ καλή εμφάνιση.

Η ομάδα της Φθιώτιδας έχασε μια μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 61’, όταν ο Νούνιες σημάδεψε στο δοκάρι και στην επιστροφή, ο Καραμάνος έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Με αυτό το τρίποντο, ο Άρης ανέβηκε στους πέντε βαθμούς (υπολογίζοντας πάντα το -6 από την αρχή της σεζόν) ενώ η Λαμία παρέμεινε στους τέσσερις, σε ένα ματς που ενδεχομένως να άξιζε και κάτι καλύτερο.

Ads

Ο Άρης ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα αλλά στη συνέχεια η Λαμία ισορρόπησε, κράτησε μπάλα και έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Αρκετές μεγάλες φάσεις δεν είδαμε, ωστόσο ο αγώνας είχε καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να παίζουν ανοιχτά για τη νίκη.

Τα πάντα όπως ήταν λογικό άλλαξαν στο 37’ με την αποβολή του Ελευθεριάδη (απευθείας κόκκινη), αφού ο Άρης μέχρι το τέλος του α’ μέρους ήταν πιεστικός και θέλησε να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος στο σκορ εκμεταλλευόμενος την αριθμητική του υπεροχή.

Τελικά αυτό έγινε με το ξεκίνημα του β’ μέρους από μια στημένη μπάλα. Ο Μπράμπετς στο 50΄με κεφαλιά έκανε το 0-1 και έδωσε προβάδισμα σημαντικό, αφού οι «κιτρινόμαυροι» έπαιζαν και με παίκτη παραπάνω.

Η Λαμία δεν τα παράτησε, ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε τριπλή αλλαγή και έπαιξε με τριάδα στην άμυνα, τετράδα στη μεσαία γραμμή και μπροστά τους Αραμπούλι, Καραμάνο. Ο τελευταίος στο 61′ είχε τεράστια ευκαιρία να γράψει το 1-1 αλλά δεν σκόραρε σε κενή εστία, μετά το δοκάρι του Νούνιες.

Ο Άρης κοίταξε να κρατήσει μπάλα και με ένα δεύτερο τέρμα να «καθαρίσει» τον αγώνα. Στο 67′ είχε μια ωραία στιγμή, ωστόσο μέχρι και το τέλος δεν είχε καθαρό μυαλό για να «τελειώσει» την αναμέτρηση, απέναντι στη Λαμία που δεν σταμάτησε να παλεύει και να προσπαθεί για την ισοφάριση.

Δεν άλλαξε κάτι ως το τέλος και το 0-1 ήταν το τελικό σκορ, που έδωσε πολύτιμη νίκη στους κίτρινους της Θεσσαλονίκης.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Σκόνδρας (79’ Βύντρα), Γκόλεμιτς, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο (58’ Αραμπούλι), Νούνιες, Μανούσος (58’ Τζανδάρης), Ταϊρόν (58’ Σαραμαντάς), Ρόμανιτς (14’ λ. τρ. Ελευθεριάδης), Καραμάνος

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Ματίγια (74’ Εντιαγέ), Τζέγκο, Μαντσίνι (58’ Ματέο Γκαρσία), Μπερτόγλιο, Μπρούνο Γκάμα (74’ Ιτούρμπε), Καμαρ

Διαιτητής: Κουμπαράκης Στέφανος (Κυκλάδων)
Βοηθοί: Σακκάς Παναγιώτης-Δημήτριος (Θεσσαλίας), Μαυρουδής Δημήτριος (Ηρακλείου)
4ος Διαιτητής: Γκάμαρης Ανδρέας (Αθηνών)
VAR: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
AVAR: Σαμοΐλης Δημήτριος (Αθηνών)

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής

image

Το πρόγραμμα της επόμενης (7ης) αγωνιστικής

image