Σύμφωνα με το κροατικά ΜΜΕ, στον «εμφύλιο» μεταξύ των οπαδών της Παρτιζάν στο ντέρμπι Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας που δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης, υπάρχουν έξι Κροάτες, ένας Σκοπιανός, ένας Βούλγαρος κι ένας Έλληνας, οι οποίοι έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και είμαστε εν αναμονή των καταθέσεων τους».

Ads

Για τον Έλληνα συλληφθέντα δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο, αλλά για τους Κροάτες ήδη υπάρχουν τα δύο πρώτα ονόματα, όπως και οι πρώτες πληροφορίες για τους λόγους που βρέθηκαν στο Βελιγράδι.

Η ηλεκτρονική έκδοση της «Slodoba Dalmacia» και η ιστοσελίδα «Index» αποκαλύπτουν ότι ήδη έχουν αναγνωρισθεί οι Άντε Φίριτς και Νταμίρ Τοβάροβιτς, αμφότεροι από το Σπλιτ με τον πρώτο να έχει γίνει γνωστός μετά την σύλληψη του κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του σε επίθεση εναντίον ενός γνωστού ιδιοκτήτη εστιατορίου, ενώ ο δεύτερος είναι πρωταθλητής Κροατίας στις πολεμικές τέχνες.

Σύμφωνα πάντα με τους Κροάτες, οι δύο συμπατριώτες τους «κλήθηκαν» από τους «συναδέλφους τους» από τον υπόκοσμο του Βελιγραδίου προκειμένου να βοηθήσουν συγκεκριμένο σύνδεσμο να πάρει τον έλεγχο της νότιας κερκίδας (εκεί που έγιναν τα επεισόδια).

Φαίνεται ότι οι συμπλοκές είχαν ξεκινήσει εκτός πρώτα γηπέδου και κορυφώθηκαν με τη μάχη που ξέσπασε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου.

Ads

Πηγή: patrastimes