Ολοκληρώθηκε η φάση των 16 του Europa League και πλέον οι ομάδες που προκρίθηκαν στο Final-8 θα εγκατασταθούν στην Γερμανία. Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε τελικά και έχασε άδοξα την πολυπόθητη πρόκριση από την Γουλβς.

Ads

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Πέμπτης και τα ζευγάρια των προημιτελικών έχουν ως εξής :

Γουλβς – Ολυμπιακός 1 – 0  ( 7΄Χιμένες πεν. ) [1-1]

Ένα λάθος του Αλέν στο ξεκίνημα του ματς και ένα ακυρωθέν γκολ για… χιλιοστά, στοίχησαν στον Ολυμπιακό που ηττήθηκε με 1-0 από την Γουλβς και αποχαιρέτησε την διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι. Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός από το 20ο λεπτό και έπειτα, έφτιαξε αρκετές ευκαιρίες αλλά λύγισε από την Γουλβς.

Ads

Το λάθος του τερματοφύλακα που έφερε το μοναδικό γκολ με το πέναλτι του Χιμένες, έκρινε την αναμέτρηση (1-0) και η Γουλβς προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa League, με τον Ολυμπιακό να τα βάζει και με την τύχη του για το ακυρωθέν γκολ του Ελ Αραμπί για… χιλιοστά!

Σταματάει εδώ η πορεία των Πειραιωτών που δεν κατάφεραν να βρουν γκολ, φωνάζουν για ένα πέναλτι στο 55΄και έχουν παράπονα από τη διαιτησία για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό τους. Προκρίθηκαν οι Άγγλοι με το 1-0 σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Γ. Καραϊσκάκης.

ΓΟΥΛΒΣ (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Ρουί Πατρίσιο, Ντόχερτι – Μπολί, Κόουντι, Σαΐς – Ότο, Ζοάο Μουτίνιο, Νέβες – Αντάμα Τραορέ (57′ Ζότα), Ποντένσε (71′ Ντεντόνκερ), Ραούλ Χιμένες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν – Ελαμπντελαουί, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας – Γκιλιέρμε (82′ Καφού), Καμαρά (65′ Χασάν), Μπουχαλάκης (46′ Φορτούνης) – Μασούρας (46′ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Αραμπί.

Σεβίλλη – Ρόμα 2-0  (22′ Ρεγκιλόν, 44′ Ελ Νεσίρι) [μονός αγώνας]

Η Σεβίλλη αναμετρήθηκε με τη Ρόμα στο Ντούισμπουργκ σε μονό αγώνα των 16 του Europa League  ( το πρώτο ματς δεν διεξήχθη λόγω κορονοϊού ) ήταν μια ταχύτητα πάνω από την αντίπαλό της και τη νίκησε 2-0, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στο Final 8 της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Γουλβς.

Οι Ανδαλουσιάνοι ήταν σαφώς ανώτεροι από τους Ρωμαίους και δεν απειλήθηκαν παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις (με τις προσπάθειες των Μχιταριάν και Τζέκο). Το σκορ για τους νερβιονένσες άνοιξε ο Σέρχιο Ρεγκιλόν ( με τον Πάου Λόπεθ να φέρει μεγάλη ευθύνη ) στο 22ο λεπτό, ενώ το 2-0 έκανε ο Γιουσέφ Ελ Νεσίρι στο 44ο, μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Λούκας Οκάμπος.

ΣΕΒΙΛΛΗ (Τζούλεν Λοπετέγκι): Μπόνο, Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ρεγκιλόν, Φερνάντο, Μπανέγα, Χορδάν, Οκάμπος (90+6′ Βάσκες), Ελ Νεσίρι (90+3′ Ντε Γιονγκ), Σούσο (67′ Μουνίρ).

ΡΟΜΑ (Πάουλο Φονσέκα): Πάου Λόπεθ, Πέρες, Μαντσίνι, Ιμπάνιες, Κολάροβ (78′ Βιγιάρ), Σπινατσόλα, Κριστάντε, Ντιαβαρά (57′ Πέρεθ), Τζανιόλο (57′ Πελεγκρίνι), Μχιταριάν, Τζέκο.

Λεβερκούζεν – Ρέιντζερς 1-0 (51′ Ντιαμπί) [3-1]

Η Λεβερκούζεν είχε σε μεγάλο βαθμό εξασφαλίσει την πρόκριση από τη Γλασκώβη, καθώς είχε νικήσει 3-1 τη Ρέιντζερς στο πρώτο ματς πριν ανασταλεί κάθε αγωνιστική δραστηριότητα λόγω κορονοϊού. Η ρεβάνς ήταν τυπική διαδικασία όπως αποδείχθηκε καθώς οι παίκτες του Στίβεν Τζέραρντ δεν απείλησαν τον Χραντέτσκι.

Οι ασπιρίνες έβγαλαν την αγγαρεία και πήραν τη νίκη. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ντιαμπί στο 51ο λεπτό. Η Λεβερκούζεν πήρε το εισιτήριο για το Final 8 και τίθεται στα προημιτελικά αντίπαλη με την Ίντερ.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Πετερ Μπος): Χραντέτσκι, Λαρς Μπέντερ (68′ Ντράγκοβιτς), Ταπσόμπα, Σβεν Μπέντερ (77′ Ταχ), Σίνγκραβεν, Αράνγκις, Παλάσιος (87′ Στανίλεβιτς), Βιρτς (68′ Μπάουγκαρτλίνγκερ), Χάβερτς, Ντιαμπί (68′ Μπέιλι), Φόλαντ.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ (Στίβεν Τζέραρντ): ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέ (77′ Πάτερσον), Γκόλντσον, Χελάντερ, Μπάρισιτς, Αρίμπο, Τζακ, Μπάρκερ (60′ Χάτζι), Ντέιβις (66′ Αρφιλντ), Κεντ (66′ Τζόουνς), Μορέλος (77′ Στιούαρτ).

Βασιλεία – Άϊντραχτ Φρανκφούρτης 1 – 0  ( 88΄Φράι ) [3 – 0]

Η Βασιλεία με τη νίκη της στο πρώτο παιχνίδι επί της Άιντραχτ στη Γερμανία με 3-0 ήταν με το ένα πόδι στο Final-8 της Γερμανίας. Το βράδυ της Πέμπτης με δεύτερη νίκη επί των Γερμανών με γκολ του Φράι στο 88′ πήρε και τη δεύτερη νίκη και πλέον θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τη Σαχτάρ.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Μάρσελ Κόλερ):: Νίκολιτς, Βίντμερ, Αλντερέτε, Κούμαρτ, Πετρέτα, Τζάκα (87’ Μαρτσάντ), Στόκερ (66’ Βαν Βολφσβίνκελ), Φράι, Κάμπο, Παλούλου (66’ Βαν ντερ Βερφ), Καμπράλ (80’ Αντέμι).

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (Χίτερ) : Τραπ, Άμπραχαμ, Ν’Ντικά (46’ Χασέμπε), Χίντερεγκερ, Ντα Κόστα (67’ Τσάντλερ), Ρόντε (66’ Ιλσάνκερ), Κορ, Κόστιτς, Καμάντα, Σίλβα (46’ Πασιένσια), Ντοστ.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ του Final-8 ( 10/11 Αυγούστου )

1. Σαχτάρ – Βασιλεία
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κοπεγχάγη
3. Ίντερ – Λεβερκούζεν
4. Γουλβς –  Σεβίλλη

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ ( 16/17 Αυγούστου )

Νικητής 4 – Νικητής 2
Νικητής 3 – Νικητής 1

Τελικός: 21 Αυγούστου