Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ τις υποχρεώσεις του στη Super League για το 2017, καθώς νίκησε 1-0 τον Πλατανιά στην Κρήτη, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, και «έπιασε» -έστω και προσωρινά- την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας. Το γκολ που χάρισε το «τρίποντο» στον «Δικέφαλο του βορρά» πέτυχε ο Μαλεζάς στο 56΄.

Ads

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των παικτών του, δεν κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των γηπεδούχων. Σημαντική συμβολή, στο να παραμείνει το 0-0 έως την ανάπαυλα είχε και ο Κοκκαλάς, καθώς ο τερματοφύλακας του Πλατανιά πραγματοποίησε τρεις σωτήριες αποκρούσεις στα τελευταία λεπτά του α΄ μέρους.

Στο 44΄ απέκρουσε ασταθώς το φάουλ του Πέλκα και στη συνέχεια «νίκησε» και τον Μαουρίσιο, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ, ενώ στο επόμενο λεπτό αποσόβησε τον κίνδυνο από την κεφαλιά του Βαρέλα.

Τελικά οι προσπάθειες του ΠΑΟΚ για ένα γκολ «καρποφόρησαν» στο 56΄, όταν ο Μαλεζάς έγινε αποδέκτης της μπάλας από την κεφαλιά του Κρέσπο και με προβολή την έστειλε στα δίχτυα του Πλατανιά (0-1). Το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος και οι Θεσσαλονικείς πανηγύρισαν την τρίτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Ads

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Κίτρινες κάρτες: Βάντερσον, Στάμου – Κάνιας

Οι συνθέσεις:
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μάνουελ Ρόκα): Κοκκαλάς, Βάντερσον, Αγγελόπουλος (70΄ Στανισάβλιεβιτς), Παπανικολάου (84΄ Στόιτσεφ), Καρυπίδης, Ντεβέσα, Δημούτσος, Ουές, Γκρζέλτσακ, Ντικαμονά, Στάμου (80΄ Πατράλης).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαουρίσιο (64΄ Τσίμιροτ), Κάμπος (72΄ Μπίσεσβαρ), Μαλεζάς, Κρέσπο, Λημνιός, Κουλούρης, Πέλκας, Κάνιας (86΄ Σάκχοφ).

Πηγή: Πρακτορείο Sport