Είναι πολύ δύσκολο να μείνει κάποιος ασυγκίνητος στο δράμα που εδώ και πολλούς μήνες εκτυλίσσεται στη Μεσόγειο. Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες εγκαταλείπουν τις σπαρασσόμενες από πολέμους χώρες τους, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης αδίστακτων δουλεμπόρων και ρισκάρουν τις ζωές τους στην προσπάθειά τους απλά να ζήσουν σαν άνθρωποι. Το δράμα των προσφύγων ωστόσο δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο τον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επιμέλεια: Τόνια Γκόρου

Ads

Στο πλευρό των προσφύγων θα σταθούν, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης, αφού όπως ανακοίνωσε η Μπάγερν Μονάχου και οι 80 ομάδες που συμμετέχουν σε Champions και Europa League συμφώνησαν δώσουν 1 ευρώ για κάθε εισιτήριο που διαθέτουν για το πρώτο εντός έδρας ματς.

Την ιδέα αυτή την ξεκίνησε η Πόρτο, με την Γκλάντμπαχ να είναι η πρώτη που απάντησε θετικά. Τελικά αυτό ευαισθητοποίησε όλες τις ομάδες, οι οποίες συμφώνησαν να συμμετάσχουν. Έτσι αναμένεται να μαζευτούν περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τους πρόσφυγες.

Γνωστοί για τις αντιρατσιστικές τους θέσεις οι οπαδοί του Ηρακλή σήκωσαν ένα πανό, δηλώνοντας την στήριξη τους στους πρόσφυγες, που κατακλύζουν το νησί στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Βόρεια Ευρώπη.

image

Επίσης, η ΠΑΕ ΑΕΚ ετοιμάζει μια σειρά από δράσεις σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για τη στήριξη των προσφύγων. Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ τονίζεται ότι ΑΕΚ σημαίνει προσφυγιά ξεριζωμένη και οι άνθρωποι της Ένωσης δε θα μπορούσαν να μην προβληματίζονται από τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι πρόσφυγες από τη Συρία.