Η ισοπαλία 0-0 με την Ουγγαρία στην «Groupama Arena» της Βουδαπέστης απομάκρυνε τον στόχο της πρόκρισης στο Euro 2016 για την Εθνική η οποία στο σύνολο της δεν ήταν απογοητευτική, είχε συνεχόμενες φάσεις αλλά το γκολ δεν ήρθε.

Ads

Μετά το πάθημα με τα Νησιά Φερόε και με νέο προπονητή στο πάγκο, η Εθνική φαινόταν να έψαχνε τη νέα αρχή η οποία όμως δεν ήρθε. Μετά από πέντε αγώνες και με μόλις δύο βαθμούς κυνηγάει πλέον την 3η θέση και την Ουγγαρία, που έχει το προβάδισμα, για μία θέση στα μπαράζ.

Το μόνο ζητούμενο για την Εθνική ήταν μόνο ένα γκολ. Ο Σέρχιο Μαρκαριάν θα έπρεπε τι συγκεκριμένη στιγμή που η υπόθεση πρόκριση βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα να  εστιάσει στο να σκοράρει η ομάδα και δεν αρκεί απλά να παίζει καλό ποδόσφαιρο όπως δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου. «Είμαστε στο σωστό δρόμο. Δεν γίνεται να χαθούν άλλοι πόντοι και ότι υπάρχουν ακόμα ελπίδες και χρόνος» κατέληξε ο Μαρκαριάν.

image

Ads

Με σχηματισμό 4-4-3, ένα καταιγιστικό δεύτερο ημίχρονο και μια φάση στο 51’ με τον Φετφατζίδη η Εθνική εμφάνισε ορισμένα στοιχεία που τη διέκριναν στο πρόσφατο παρελθόν. Όμως, για να εξαντλήσει τις πιθανότητές της θα πρέπει να σημειώσει νίκες, μια χαρά που έχει να πραγματοποιήσει εδώ και εννέα μήνες, από τις 24 Ιουνίου 2014 όταν είχε κερδίσει στη διάρκεια του Μουντιάλ της Βραζιλίας την Ακτή Ελεφαντοστού.

image

Πολλά, πάντως, θα κριθούν στους επόμενους δύο αγώνες, όταν η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τα Νησιά Φερόες (13/6) και στο Καραϊσκάκη τη Φινλανδία (4/9) και στις ίδιες ημερομηνίες η Ουγγαρία θα παίξει με Φινλανδία (εκτός) και Ρουμανία (εντός).