Απούσα και πάλι θα είναι η Εθνική Ελλάδας από μία μεγάλη διοργάνωση, καθώς μετά την ήττα 1-0 από την Ισπανία στο ΟΑΚΑ, εξανεμίστηκαν και οι λιγοστές ελπίδες της για πρόκριση.

Ads

Η Ελλάδα ήθελε μόνο νίκη για να συνεχίσει να ελπίζει για τη 2η θέση, αλλά η Ισπανία έδειξε την ανωτερότητά της και με μια επαγγελματική νίκη περιμένει τη Σουηδία για «τελικό» που θα κρίνει την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο.

Η Εθνική μας πλήρωσε τις φοβίες της, αλλά και τις «γκέλες» με Γεωργία, Κόσοβο και αποχαιρέτησε τις ελπίδες της για τη 2η θέση μετά και την ήττα από την ανώτερη αλλά φλύαρη Ισπανία. Φωνάζει για το πέναλτι η Ελλάδα με το οποίο η αντίπαλος σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, κυρίως γιατί φαίνεται πως προηγήθηκε φάουλ στον Μασούρα αλλά δεν απείλησε τους Ισπανούς που έβγαλαν άνετα το ματς.

Κάπως έτσι η «γαλανόλευκη» θα τερματίσει οριστικά τρίτη, ενώ η Ισπανία πλέον είναι στο +1 από τη Σουηδία και είναι στα χέρια της το απευθείας εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με σφιχτό κέντρο και κοντά τις γραμμές ξεκίνησε το παιχνίδι η Ελλάδα, δείχνοντας διάθεση να δώσει μπάλα στους Ισπανούς και να χτυπήσει στην κόντρα με Παυλίδη-Μασούρα. Το έκανε σκοράροντας με τον δεύτερο στην μοναδική σωστή κατεβασιά στο ξεκίνημα, με τον Μασούρα να σκοράρει απέναντι στον Σιμόν αλλά το τέρμα του να μην μετράει σωστά καθώς ήταν οφ-σάιντ.
 
Λίγο αργότερα, η Ισπανία άγγιξε το γκολ αλλά ο Τζαβέλλας έβαλε την προβολή στο σουτ του Ντε Τομάς, παραχωρώντας κόρνερ από το οποίο ο Μαρτσίνιακ έδωσε ένα εύκολο πέναλτι σε πέσιμο του Λαπόρτ κι ενώ νωρίτερα φάνηκε να υπάρχει επιθετικό φάουλ στον Μασούρα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σαράμπια, ο οποίος ευστόχησε και άνοιξε το σκορ στο 26΄ (0-1).
 
 

 

 
Η Ισπανία είχε το μομέντουμ, απείλησε εκ νέου αγγίζοντας το δεύτερο γκολ στο 36΄αλλά ο Βλαχοδήμος έβγαλε το σουτ του Μοράτα, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.
 
Ο Φαν’τ Σχιπ αποφάσισε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου να βάλει τους Δουβίκα, Τζόλη και να βγάλει τους Παυλίδη, Μασούρα, αλλά δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο στην εικόνα της ομάδας. Η Ισπανία συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα, η Ελλάδα είχε μια υποψία φάσης με τον Τζόλη, αλλά τίποτα από εκεί και πέρα.
 
Κάρτες από εδώ και εκεί, σκληρά μαρκαρίσματα, φάουλ και κακός ρυθμός, με την Εθνική να μην μπορεί να απειλήσει σοβαρά.
 
Τα λεπτά περνούσαν, η Ελλάδα το πάλευε όσο μπορούσε αλλά η διαφορά ποιότητας ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή. Ο Τσιμίκας με την προώθησή του στα μπακ από στόπερ, βελτίωσε επιθετικά την Ελλάδα, ο Τζαβέλλας δεν κατάφερε στο 79’ να βρει καλά την μπάλα από τη μικρή περιοχή και οι Ισπανοί έκαναν διαχείριση δυνάμεων και του σκορ ως το φινάλε, κρατώντας τη νίκη με 1-0 που τους ανέβασε στο +1 από την δεύτερη Σουηδία, λίγες ημέρες πριν το μεταξύ τους παιχνίδι για την πρωτιά.
 
Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)
 
Ελλάδα (Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Γούτας, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Σιώπης, Μπουχαλάκης (78′ Πέλκας), Μάνταλος, Γιαννούλης (67′ Λημνιός), Μασούρας (46′ Τζόλης), Παυλίδης (46′ Δουβίκας).
 
Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Μαρτίνεθ (89′ Αθπιλικουέτα), Λαπόρτ, Γκαγιά, Γκάβι (65′ Μπουσκέτς), Ρόδρι, Κόκε, Ντε Τομάς (57′ Ροντρίγκο), Μοράτα (65′ Φορνάλ), Σαράμπια (57′ Όλμο).