Στο στάδιο Αλκαζάρ και στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής η «Ελαφρά Ταξιαρχία» σημείωσε άλλη μία σημαντική νίκη και βύθισε ακόμα περισσότερο την ΑΕΛ.

Ads

Εξαιρετικός ο Απόλλων Σμύρνης πέρασε με 1-0 από την Λάρισα και πέτυχε τέταρτη διαδοχική εκτός έδρας νίκη, για πρώτη φορά μετά το 1995, χρονιά που τον είχε οδηγήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Ευρώπη!

Σοβαρή και αποφασιστική η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, «διάβασε» την ΑΕΛ και την περιόρισε σε παθητικό ρόλο, αφήνοντάς την παράλληλα στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 8 βαθμούς.

Στους 18 βαθμούς ανέβηκε πλέον ο Απόλλων Σμύρνης που σβήνει τις οποιεσδήποτε σκέψεις υπάρχουν για να κινδυνεύσει με υποβιβασμό, ενώ έχει και ματς λιγότερο αυτό το εντός έδρας με την Λαμία.

Ads

Ο Απόλλωνας ήταν αυτός που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς μόλις στο 2′ όταν ο Μαρκ Φερνάντεθ σούταρε αλλά ο Μπάγιτς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Το παιχνίδι είχε πολύ πάθος και λίγες φάσεις με τη Λάρισα να δυσκολεύεται πολύ να δημιουργήσει.

Ένα κακό σουτ του Ντουρμισάι μέσα από την περιοχή στο 41′ ήταν η καλύτερη στιγμής της στο πρώτο 45λεπτο.

Φίλιπ και Ντάουντα είχαν από μία καλή στιγμή για τις δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι που φτάσαμε στη φάση που έκρινε τα πάντα.

Στο 73′ ο Ντάουντα έδωσε όμορφα για τον Τσιλούλη που δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Μπάγιτς για το 0-1 που ήταν και το τελικό σκορ. δίνοντας μια σπουδαία νίκη στον Απόλλωνα.

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Μπάγιτς, Τσόσιτς, Ζίζιτς (57′ Γιουνές), Μιχαήλ, Μπέρτος (77′ Τρούγιτς), Σπαρβ (46′ Μιλοσάβλιεβιτς), Κολομπίνο, Νικολιάς, Φίλιπ, Πινακάς, Ντουρμισάι

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούσιτς, Λαγός (62′ Κιτόκο), Κολ,  Μαρκ Φερνάντεθ (89′ Χουχούμης), Τσιλούλης, Μουνιέ (76′ Βιτλής), Ντάουντα (89′ Τσαμπούρης).

Διαιτητής: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Κολοσιώνης Αθανάσιος (Αιτ/νιας), Παπαδόπουλος Ηλίας (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Βάτσιος Αριστείδης (Δυτ. Αττικής)
VAR: Μανούχος Ευάγγελος (Αργολίδας)
AVAR: Μωϋσιάδης Θεόφιλος (Ηπείρου)

Δείτε το γκολ και τα τις καλύτερες φάσεις του αγώνα