Μία εβδομάδα μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Γ’ Εθνικής, η ΑΕΚ επικράτησε του Αιγάλεω (1-2′) χάρη σε γκολ των Πλατέλλα και Μπρέσεβιτς σε ένα ματς με συνεχείς διακοπές που σημαδεύτηκε από εκτεταμένα επεισόδια!

Ads

Η ΑΕΚ διεύρυνε το αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα (9-2-0) σε ένα παιχνίδι όμως που επισκιάστηκε από σοβαρότατα επεισόδια.

Το κλίμα ήταν τεταμένο αρκετή ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του παιχνιδιού (15.00) με τους οπαδούς των δύο ομάδων να προβαίνουν σε ρίψη καθισμάτων και φωτοβολίδων.

Στον αγωνιστικό τομέα, το “Σίτι” άνοιξε το σκορ με τον Δουκάκη στο 37′ και η ΑΕΚ στη συναίχεια πέτυχε την μεγάλη ανατροπή με τους Πλατέλλα (53′ πεν.) και Μπρέσεβιτς (88΄).

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αιγάλεω 
Διαιτητής: Γαβρίλης (Αθηνών)
Βοηθοί: Λεοντακιανάκος, Σκούρας
Γκολ: Δουκάκης (37′) –  Πλατέλλας (53′ πεν.), Μπρέσεβιτς (88′)
Κίτρινες: Δουκάκης (20′), Κουμπούλης (23′), Ταμπάκης (27′), Μιχαήλ (41′), Τουρνάς (70′) – Ντακόλ (60′), Ανάκογλου (63′)

Ads

Αιγάλεω (Αθανασιάδης):  Κουρεπίνης, Παπουτσής, Ταμπάκης, Στριμμένος, Κουτσοδήμος, Κουμπούλης, Δουκάκης, Μαυρομμάτης (Κοντιζάς 44′), Μιχαήλ (Τζανετάκος 82′), Τουρνάς, Παυλίδης (86′ Κομιζάς).
ΑΕΚ (Δέλλας): Καραγκιολίδης, Αργυρίου (Γροντής 61′), Γεωργέας, Σταθάκης, Πεταυράκης, Κορδέρο, Ρόβας, Πλατέλλας, Πόποβιτς (46′ Πόποβιτς), Ανάκογλου, Μπρέσεβιτς.       

image
 
Με 28 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε η αναμέτρηση λόγω σοβαρών επεισοδίων ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Η ανταλλαγή καθισμάτων, φωτοβολίδων αλλά και η εισβολή στον αγωνιστικό χώρο λίγο έλειψε να οδηγήσει την αστυνομία στην απόφαση για αναβολή του αγώνα.  

Τελικά έπειτα από διαβουλεύσεις το ματς άρχισε.  

image
 
Ο Τραϊανός Δέλλας άφησε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή τους Τσούπρο και Τσιρίλο.

Η “Ένωση” στα πρώτα λεπτά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Μπρέσεβιτς να απειλεί την εστία του Κουρεπίνη.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ημίωρο τρεις παίκτες του “Σίτι” αντίκρισαν κίτρινες κάρτες δείγμα του πάθους των γηπεδούχων
Η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών, με το Αιγάλεω ωστόσο να ανοίγει το σκορ στο 37′.

image
 
Έπειτα από λάθος του Σταθάκη η μπάλα έφτασε στον Δουκάκη ο οποίος πλάσαρε με τον Γεωργέα να μην μπορεί να διώξει  (0-1) παγώνοντας τους 2.500 οπαδούς της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο “Σταύρος Μαυροθαλασσίτης”. 

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, καθώς κέρδισε πέναλτι στο 48′.

Αμέσως μετά τον καταλογισμό της εσχάτης των ποινών, υπήρξε ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, ενώ στον αγωνιστικό χώρο εισέβαλαν άνθρωποι των γηπεδούχων.

image
 
Πέντε λεπτά αργότερα, ο Πλατέλλας σημάδεψε σωστά ισοφαρίζοντας το σκορ (1-1). Στο 55′ ο Πλατέλλας λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως η μπάλα στο σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. 

Τα νεύρα παρέμειναν τεντωμένα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού με τον Κορδέρο να δέχεται χτύπημα στο πρόσωπο από αναπληρωματικό παίκτη του Αιγάλεω.

Ο Μπρέσεβιτς στο 72′ βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Κουρεπίνης τον νίκησε σε τετ-α-τετ. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει στα τελευταία λεπτά με τον Μπρέσεβιτς να δίνει την λύση στο 88′ με ωραίο γυριστό σουτ (1-2).   

image
 
Ακολούθησε νέα διακοπή καθώς εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο οπαδοί του Αιγάλεω με τα ΜΑΤ να παίρνουν θέση προκειμένου να ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Οι διαιτητές αποχώρησαν (προσωρινά) υπό συνεχή ρίψη αντικειμένων. Ο αγωνιστικός χώρος γέμισε από καθίσματα, ενώ οι προβολείς δεν λειτουργούσαν.

Τελικά, μετά κόπων και βασάνων η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους πλέον να απειλούνται με βαριά καμπάνα.

image

Πηγή: Sport24.gr