Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Super League 1 πανηγύρισε η Λαμία, αφού επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού για την 6η αγωνιστική και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ads

Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη εντός έδρας νίκη της από τις 29 του περασμένου Ιανουαρίου, ενώ από την άλλη ο Λεβαδειακός, ο οποίος ήταν ακίνδυνος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, συνεχίζει να ψάχνει την πρώτη του νίκη, παραμένοντας προτελευταίος.

Η Λαμία επίσης, διατήρησε την αήττητη παράδοση στις εντός έδρας αναμετρήσεις της, απέναντι στην ομάδα στον Λεβαδειακό.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τη Λαμία ο Τζιανλούκα Φέστα, με τον Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια και τους Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζο, Γκοράνοφ τετράδα της άμυνας. Οι Μπεχαράνο και Τζανδάρης βρέθηκαν στον άξονα, ο Σλίβκα λίγο μπροστά τους, ο Τσιλούλης σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, ο Νούνιες αριστερά και ο Μποάκι ξεκίνησε ως ο μοναδικός προωθημένος των γηπεδούχων.

Ads

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Γιάσμινκο Βέλιτς, στον ντεμπούτο του στον πάγκο του Λεβαδειακού. Μάρκοβιτς τερματοφύλακα και Τσάπρα, Βινίσιους, Λιάγκα, Βήχο μπροστά του ως τετράδα της άμυνας. Μεχία και Μπελμόντ στον άξονα, Μουτίνιο και Βρακά στα άκρα της επίθεσης, ενώ ο Σβάρκα βρέθηκε πίσω από τον σέντερ φορ Δούμτσιο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Λαμία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, ωστόσο η πρώτη καλή φάση ήταν για τον Λεβαδειακό, στο 7’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μουτίνιο η μπάλα έφτασε στον Μπελμόντ, ο οποίος αρχικά σούταρε πάνω σε συμπαίκτη του και στη συνέχεια ξανασούταρε, λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σαράνοφ.

Ένα λεπτό αργότερα (8’), η Λαμία απάντησε με τον Τσιλούλη να τρέχει στην αντεπίθεση και να σουτάρει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μάρκοβιτς. Στη συνέχεια το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στο μισό των φιλοξενούμενων, με τη Λαμία όμως να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία των Βοιωτών.

Στο 35’ ένα μαρκινό σουτ του Μποάκι κόντραρε στον Βινίσιους και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 44’ ο Σαράνοφ μπλόκαρε με ευκολία μια πισινή κεφαλιά του Δούμτσιου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία συνέχισε να είναι ανώτερη, ψάχνοντας το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα. Στο 49’ ένα αδύναμο σουτ του Τζανδάρη δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Μάρκοβιτς, ενώ στο 55’ ο Σλίβκα μπήκε στην περιοχή των φιλοξενούμενων, με τον Λιάγκα να κόβει με ωραίο τάκλιν.

Στο 60′ ο Ασκόφσκι εκτέλεσε κόρνερ και ο Τσιλούλης πήρε κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ ένα λεπτό αργότερα (61′), σε φάση καρμπόν, ο Τσιλούλη πήρε ξανά την κεφαλιά και ο Μποάκι από κοντά έδωσε το προβάδισμα 1-0 στη Λαμία.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο, ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ που θα τους «κλείδωνε» το τρίποντο. Στο 73′ ο Μανούσος σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ, ενώ στο 74′ μια ακόμα κεφαλιά του Τσιλούλη πέρασε άουτ.

Στο 82′ ο Μάρκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά μια καρφωτή κεφαλιά του Κορνέζου, ενώ στο 85′ ο Λεβαδειακός απείλησε, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μουτίνιο και κεφαλιά του Λιάγκα που πέρασε άουτ.

Στο 89′ ο Σαράνοφ απέκρουσε με άνεση ένα μακρινό σουτ του Μπελμόντ, στο 90’+5′ ένα πολύ όμορφο πλασέ του Μανούσου «έγλειψε» το αριστερό δοκάρι του Μάρκοβιτς, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Σλίβκα (58′ Ντε Βινσέντι), Νούνιες (58′ Ασκόφσκι – 90’+2′ Μπενίτεζ), Τσιλούλης, Μποάκι (71′ Μανούσος)

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Βήχος (71′ Παναγιώτου), Λιάγκας, Βινίσιους, Τσάπρας, Μπελμόντ, Μεχία (75′ Τορό), Βρακάς, Σκβάρκα (63′ Νίκας), Μουτίνιο, Δούμτσιος (75′ Τσιριγώτης)

Διαιτητής: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Σινιοράκης Αντωνιος (Χανίων), Χριστακόγλου Γεώργιος (Χαλκιδικής)
4ος Διαιτητής: Πολυχρόνης Φώτιος (Πιερίας)
VAR: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)
AVAR: Στεφανής Γεώργιος (Καρδίτσας)