Ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που έπρεπε, νίκησε 2-0 την Λίνκολν και σε συνδυασμό με την ήττα της Σλόβαν Μπρατισλάβας με το ίδιο σκορ από την Κοπεγχάγη, προκρίθηκε στα play-offs του Europa Conference League, εκεί όπου θα διεκδικήσει το «εισιτήριο» για τη φάση των «16» της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Ads

Για πρώτη φορά μετά από πέντε σεζόν, ο ΠΑΟΚ θα παίξει Ευρώπη και μετά τις γιορτές.

Στα play-offs, ο «δικέφαλος του Βορρά» θα βρει απέναντί του μία από τις «τρίτες», που «κατεβαίνουν» από το Europa League. Υπάρχουν ομάδες πολύ δυνατές και δύσκολες, αλλά και κάποιες στα «μέτρα του».

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στα play-offs του Europa Conference League:

Ads
  • Σπάρτα Πράγας
  • Αϊντχόφεν
  • Λέστερ
  • Φενέρμπαχτσε
  • Σέλτικ
  • Μαρσέιγ
  • Μίντιλαντ
  • Ραπίντ Βιέννης

Να σημειωθεί πως τα πρώτα παιχνίδια των play-offs του Europa Conference League είναι προγραμματισμένα για τις 17 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί μια βδομάδα μετά, στις 24 του ίδιου μήνα.

Οι οκτώ ομάδες που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των ομίλων τους στο Europa Conference League, θεωρούνται «ισχυρές» στα play-offs, επομένως θα δώσουν τους αγώνες ρεβάνς στην έδρα τους. Οι οκτώ ωστόσο που θα περάσουν στους «16», θα είναι «αδύναμες» και «ισχυρές» θα είναι οι οκτώ, που τερμάτισαν στην πρώτη θέση των ομίλων του Conference.

Για να το εξηγήσουμε και πιο απλά, ο ΠΑΟΚ στα play-offs θα παίξει το δεύτερο παιχνίδι στην Τούμπα. Αν προκριθεί στους «16» όμως, θα δώσει το πρώτο ματς στη Θεσσαλονίκη και τη ρεβάνς μακριά από το σπίτι του.

Η τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου, πίεσε την εστία του Κόλινγκ, δημιουργώντας ευκαιρίες, αν και η άμυνα των φιλοξενούμενων του έβαλε δύσκολα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, κατέβασαν ταχύτατα μετά το γκολ του Σβαμπ, ωστόσο έλεγχαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα, με τον Πασχαλάκη να έχει ένα από τα πιο ήσυχα βράδια στην καριέρα του στον Δικέφαλο.

Στα άσχημα για τον ΠΑΟΚ είναι ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχασε δύο ποδοσφαιριστές. Ο Ελ Καντουρί δεν ξεκίνησε, αν και αρχικά είχε δηλωθεί στην ενδεκάδα, λόγω ενοχλήσεων στο ζέσταμα, ενώ και ο Τέιλορ αποχώρησε με ενοχλήσεις στο 53′.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε σχηματισμό 4-3-3, με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Τέιλορ, Μιχάι, Κρέσπο και Σίντκλεϊ στην άμυνα. Στον άξονα οι Κούρτιτς-Σβαμπ, με τον Αουγκούστο να παίζει μπροστά τους, αντικαθιστώντας την τελευταία στιγμή τον Ελ Καντουρί που φέρεται να έπαθε τράβηγμα λίγο πριν τη σέντρα. Μοναδικός προωθημένος ο Σφιντέρσκι, με Μουργκ και Ζίβκοβιτς στα άκρα.

Με 4-3-3 πορεύτηκε και ο Μικ ΜακΈλγουι, με τον Κόλινγκ στο τέρμα, τους Σέρτζαντ, Τσιπόλινα, Λόπες, Τοσκάνο στην άμυνα, τους Ρόναν, Γιαχάγια, Ανιόν στο κέντρο και τους Μπρίτο, Γκόμεθ και Γουόκερ μπροστά.

Ο ΠΑΟΚ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς στο 17ο λεπτό. Μουργκ και Σίντκλεϊ συνδυάστηκαν πολύ ωραία, ο Βραζιλιάνος μπακ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Σέρβος μεσοεπιθετικός όντας αφύλαχτος μέσα στην περιοχή με ωραία κεφαλιά την έστειλε στο βάθος της εστίας, για το 1-0.

Στο 53′ ο Δικέφαλος διπλασίασε τα τέρματά του με τον Σβαμπ. Ο Ζίβκοβιτς άλλαξε ρόλο και από σκόρερ έγινε δημιουργός. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έκανε μια σέντρα από τα αριστερά, ο Σβαμπ έπιασε μια σκαστή κεφαλιά και την έστειλε στο βάθος της εστίας του Κόλινγκ, σημειώνοντας το 2-0.

Μετά το δεύτερο γκολ, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τους Θεσσαλονικείς να διατηρούν το προβάδισμά τους, δίχως να δεχθούν μεγάλη πίεση, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης του Νορβηγού ρέφερι, Σάγκι.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (61’ Λύρατζης), Μιχάι, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ (74’ Τσιγγάρας), Μουργκ, Αουγκούστο (68’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (68’ Άκπομ)

Λίνκολν (Μ. ΜακΈλγουι): Κολέινγκ, Σέρτζαντ, Ρ. Τσιπόλινα, Λόπες, Τοσκάνο, Ρόναν (72’ Καραλέρο), Γιαχάγια, Ανιόν, Μπρίτο (78’ Αράιθα), Γκόμεθ, Γουόκερ (65’ Όκραν)

Διαιτητής: Ρόχιτ Σάγκι (Νορβηγία)
Βοηθοί: Γκέιρ Ίζακσεν, Μόρτεν Γένσεν (Νορβηγία)
4ος Διαιτητής: Τομ Χάραλντ Χάγκεν (Νορβηγία)