Ένα λεπτό και 26 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και ενώ το σκορ ήταν 64- 77 υπέρ των ερυθρολεύκων, υπήρξε ρίψη αντικειμένων και εισβολή οπαδών στο γήπεδο με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να αποχωρήσουν προς τα αποδυτήρια και ο αγώνας να διακοπεί προσωρινά. Στο γήπεδο μπήκαν αστυνομικές δυνάμεις και μετά από ώρα οι δύο ομάδες επέστρεψαν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας. Για την ιστορία ο Ολυμπιακός κέρδισε τελικά με 66 – 77 και παίρνει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ.

Ads

Δείτε επίσης: Το «βίντεο της ντροπής»: Η πρωτοφανής επίθεση Γιαννακόπουλου σε Σπανούλη στα αποδυτήρια

Τα επεισόδια σημειώθηκαν μετά από τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη που έφερε τη διαφορά στους δεκατρείς πόντους. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πιάνοντας τα αυτιά του έκανε νόημα στους οπαδούς πως δεν τους ακούει. Αυτή η κίνηση πυροδότησε την ένταση με μερίδα οπαδών αρχικά να πετάει αντικείμενα και στη συνέχεια να εισβάλλουν εντός του αγωνιστικού χώρου. 

«Για 38,5 λεπτά δεν έχει γίνει τίποτα. Ο κόσμος ήταν άψογος. Η ομάδα δυστυχώς δεν τα πήγαινε καλά και ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και άξιζε να νικήσει. Συγχαρητήρια για την αγωνιστική εικόνα που είχε. Όμως, όλη η Ελλάδα είδε έναν άνθρωπο που έχει πλουτίσει από το μπάσκετ και υποτίθεται να είναι παράδειγμα… Ένας τιποτένιος και ελεεινός να αμαυρώνει μία γιορτή. Επειδή έχει έρθει 25 φορές εδώ και έχει φύγει με σκυμμένο κεφάλι και την ουρά στα σκέλια», είπε μετά τη διακοπή ο Δημήτρης Γιανακόπουλος και πρόσθεσε:

«Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας κύριο Τσίπρα και στον υφυπουργό κύριο Κοντονή, αυτόν τον άνθρωπο να τον τιμωρήσουν παραδειγματικά. Γίνονται επενδύσεις σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη και με αυτά διώχνουν τον κόσμο. Σήμερα ήταν γιορτή. Ο Ολυμπιακός ήρθε και νίκησε σίγουρα. Μπράβο του. Όμως, δεν έχει δουλειά στο μπάσκετ ο Σπανούλης. Ελπίζω κάποιος να τον τιμωρήσει. Σε δύσκολες εποχές ο κόσμος έρχεται να βγάλει την έντασή του, αλλά αυτά είναι απαράδεκτα. Τους έχουμε κερδίσει με κάθε τρόπο και έρχεται ο κύριος Σπανούλης να προκαλέσει έτσι»; 

Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στα δικαστήρια καθώς η ΚΑΕ Ολυμπιακός προτίθεται να καταθέσει μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την επίθεση που εξαπέλυσε στον Βασίλη Σπανούλη στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ για την οποία έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο ντοκουμέντο. Αυτό δήλωσε ο γενικός διευθυντής της πειραϊκής ομάδας, Χρήστος Σταυρόπουλος. «Καταδικάζουμε όλα αυτά που έγιναν. Υπάρχει φραστική επίθεση του κύριου Γιαννακόπουλου στον Σπανούλη. Δηλώνουμε ότι θα καταθέσουμε μήνυση και πως όλα αυτά έχουν καταγραφεί σε βίντεο. Πλέον το λόγο θα έχουνε οι αρμόδιες αρχές και όλα θα πάρουν το δρόμο τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Σπανούλης ανέφερε πως ο πανηγυρισμός του δεν ήταν υβριστικός ούτε ο ίδιος είχε την πρόθεση να θίξει και να προκαλέσει, ως εκ τούτου δε δεν αισθάνεται ότι θα πρέπει να μετανιώσει. «Παίξαμε καλό μπάσκετ και ήμασταν συγκεντρωμένοι. Είχαμε πλάνο, συγκέντρωση, ενώ ο κόουτς μας είχε προετοιμάσει καταπληκτικά. Ελέγχαμε το παιχνίδι από το πρώτο δευτερόλεπτο, χτυπήσαμε τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού και πήραμε ένα παιχνίδι που δεν μας δίνει, τίποτε παραπάνω, από το αβαντάζ της έδρας στα πλέι οφ» δήλωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού», είπε και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι ούτε έβρισα, ούτε προκάλεσα κανέναν και ούτε τίποτα. Στο ΟΑΚΑ ακούω πολλά όλα αυτά τα χρόνια και στην ένταση της στιγμής μου βγήκε αυτό, αλλά δεν έκανα κάτι να θίξω και να προκαλέσω κανέναν» συνέχισε, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν μετάνιωσε είπε «να μετανιώσουν αυτοί που βρίζουν οικογένειες και παιδιά, όχι εγώ».

Ads