Γκολ στο ρατσισμό από τον Ντάνι Άλβες. Και στο γκολ αυτό έχει πολλές ασίστ. Η κίνηση του ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα ναμαζέψει μπανάνα που του πέταξε – σε μια εκδήλωση ρατσισμού – οπαδός της Βιγιαρεάλ και να την φάει πριν εκτελέσει το κόρνερ που είχε κερδίσει η ομάδα του προκάλεσε αίσθηση διεθνώς και αποθεώθηκε στα social media.

Ads

 
O συμπατριώτης και συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ, ανέβασε μια φωτογραφία (κεντρική φωτό) στην οποία εκείνος και ο γιος του κρατάνε μια μπανάνα, με… λεζάντα: #weareallmonkeys (σ.σ. είμαστε όλοι μαϊμούδες).

Η κίνηση του Ντάνι Άλβες 

 

Από εκείνη τη στιγμή το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί με φωτογραφίες από ανθρώπους να κρατούν μια μπανάνα, δείχνοντας την συμπαράστασή τους, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τον ρατσισμό.

Ads

image

Ο Αγκουέρο

image

Ο Ρομπέρτο Κάρλος

 
Ανάμεσα τους και πολλοί ποδοσφαιριστές όπως οι Αγκουέρο, Μέρτενς, Τσαντ Λι, Ντεμπελε, Νταβίντ Λουίζ, Γουίλιαν αλλά και Ρομπέρτο Κάρλος.

image

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας

 
Δημιουργήθηκαν άμεσα τα trends #weareallmonkeys, #somostodosmacacos και #NoAlRacismo στο twitter.


 

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Δευτέρας η Βιγιαρεάλ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε ο οπαδός που πέταξε την μπανάνα στον Ντάνι Άλβες και θα τιμωρηθεί παραδειγματικά, δηλαδή με διά βίου αποκλεισμό από τις κερκίδες.

Ο σύλλογος ζήτησε συγγνώμη από τους παίκτες της Μπαρτσελόνα για το περιστατικό υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα club που λειτουργεί με αξίες και αρχές.

Tweets about “#weareallmonkeys”