Ο σπουδαίος Ευγένιος Γκέραρντ έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Ads

Ο Ολλανδός υπήρξε ο μακροβιότερος προπονητής σε ελληνική ομάδα.

Είχε έρθει στη χώρα μας το 1985 για τον ΟΦΗ και «πολιτογραφήθηκε» Κρητικός μιας και έμεινε στο Ηράκλειο μέχρι το 2000.

Με τον ΟΦΗ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1987, ενώ εν συνεχεία εργάστηκε στην ΑΕΚ, στον ΑΠΟΕΛ, στον Ηρακλή και στην Παναχαϊκή.

Ads

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο χωριό Ελιά της Κρήτης μαζί με την σύζυγο του Κατερίνα, αρκετά ταλαιπωρημένος από την υγεία του.

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, ο Ηλίας Πουρσανίδης είχε διοργανώσει ένα φιλικό προς τιμήν του στην Κρήτη, με αρκετά έντονες και φορτισμένες στιγμές. από τους πρώην παίκτες του. Ήταν η τελευταία δημόσια εμφάνιση του.

Όπως σημειώνει το cretalive, το δέσιμό του με την Ελλάδα και κυρίως με την Κρήτη τον έκανε να πάρει και την ελληνική υπηκοότητα, αλλά και να αλλάξει ακόμη και το όνομά του σε «Γκεραρντάκης» (έτσι τουλάχιστον ονόμασε το κρασί που έβγαζε από τα αμπέλια του όταν αποφάσισε να απομακρυνθεί από τους πάγκους).

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Ευγένιου Γκέραρντ εξέδωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αλλά και σύσσωμο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρθηκε στον απαράμιλλο επαγγελματισμό του και στον γεγονός ότι οι Έλληνες αναγνώρισαν την αξία του.

«Ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί για τον θάνατο του Ευγένιου Γκέραρντ. Ενός ανθρώπου που, με τον απαράμιλλο επαγγελματισμό του, την αγάπη του για το άθλημα και τους αθλητές του καθώς και το ήθος του, άφησε το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξή του. Ο Γκέραρντ αγάπησε τη χώρα μας, ιδιαίτερα την αγαπημένη του Κρήτη, το νησί που έγινε η δεύτερη πατρίδα του. Και οι Έλληνες αναγνωρίσαμε την αξία του κατατάσσοντάς τον στις καρδιές μας ως μια από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες του ποδοσφαίρου μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στην αθλητική οικογένεια του ΟΦΗ», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο κ. Βασιλειάδης.