Η ομάδα του Αγρινίου βρέθηκε πίσω στο σκορ, έχασε πέναλτι με τον Μάζουρεκ, όμως οι αλλαγές του Δέλλα έκαναν τη μεγάλη διαφορά και την ανατροπή σε τρία λεπτά, για τη νίκη (2-1) επί του ΟΦΗ.

Ads

Έτσι, η ομάδα του Παναιτωλικού ανέβηκε στους 11 βαθμούς, με τους Κρητικούς να μένουν στους 15 βαθμούς.

Η βροχή είχε κάνει πολύ βαρύ τον αγωνιστικό χώρο, με την μπάλα να κολλούσε αρκετές φορές στο χορτάρι και έτσι να δυσκολεύονταν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Ο ΟΦΗ έδειχνε πιο δραστήριος και είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά, με την πρώτη «προειδοποιητική» βολή να ήταν του Κοροβέση στο 10’. Στα επόμενο 15λεπτο το παιχνίδι έσβησε εντελώς, καθώς είχε πολλές διακοπές με φάουλ εκατέρωθεν.

Ads

Με τη συμπλήρωση της μισής ώρα αγώνα, οι Κρητικοί ανέκτησαν τον έλεγχο, έχασαν και μία καλή ευκαιρία με τον Σαρδινέρο, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Κνετ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο ρυθμός του ματς έπεσε ξανά, με τους γηπεδούχους να είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά το 0-0 να μένει μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Καλύτερα μπήκε ο Παναιτωλικός στο δεύτερο μέρος, πιέζοντας αρκετά τον ΟΦΗ. Όμως καμία από τις φάσεις του δεν απείλησε ουσιαστικά τον Σωτηρίου, με τους Κρητικούς να ανοίγουν το σκορ (0-1) με τον Στάικο στο 55’, στην πρώτη τους καλή στιγμή.

Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, με τον τερματοφύλακα των Κρητικών να αποκρούει την εκτέλεση πέναλτι του Μάζουρεκ, στο 65’. Την παράβαση είχε κάνει ο Σελίμοβιτς πάνω στον Αριγίμπι στο 59’, με το VAR και τον διαιτητή να την καταλογίζουν στο 64’, ύστερα από εξέταση.

Στη συνέχεια, η ψυχολογία των φιλοξενούμενων ανέβηκε κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να πάρουν τον έλεγχο.

Ωστόσο, στο 83’ ο Μανθάτης που είχε περάσει ως αλλαγή, έκανε τη σέντρα-σουτ και με εντυπωσιακό τρόπο έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Και ενώ δεν είχαν κοπάσει οι πανηγυρισμοί, οι  δύο νεοφερμένοι στο ματς (Τζανακάκης-Ματσόλα) συνεργάστηκαν και ο Λιάβας με προβολή έκανε την ανατροπή (2-1) στο 85’.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Παναιτωλικός διαχειρίστηκε σωστά τον χρόνο, στο μεταξύ ο Νέιρα αποβλήθηκε στο 90+3’ και έτσι έφτασε στη μεγάλη νίκη.

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κνετ, Μεντίνα (78’ Τζανακάκης), Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Περέιρα, Ταχάρ, Τσιγγάρας, Μάζουρεκ (71’ Μανθάτης), Αριγίμπι (88’ Αρσούρα), Ντίας, Βέργος (71’ Ματσόλα)

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Βούρος (90+2’ Τσιλιανίδης), Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Ουές, Κοροβέσης (68’ Λυμπεράκης), Μεγιάδο, Στάικος (90+2’ Γκαργκαλατζίδης), Νέιρα, Στάρτζεον, Σαρδινέρο

Διαιτητής: Παπαδόπουλος Ιωάννης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Νικολαΐδης Κωνσταντίνος (Μακεδονίας), Κόλλιας Αθανάσιος (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Περράκης Κωνσταντίνος (Αθηνών)
VAR: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)
AVAR: Ψάρρης Κωνσταντίνος (Ζακύνθου)

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα