Ο Αστέρας αν και δυσκολεύτηκε αρκετά νίκησε τον Πανθρακικό και μείωσε τη διαφορά από τη 2η θέση ενόψει των πλέι οφ.

Ads

Η αλήθεια είναι πως οι Αρκάδες τα χρειάστηκαν απέναντι στον Πανθρακικό. Ναι μεν προηγήθηκαν στο 55ο λεπτό, όμως όσο έμενε αυτό το σκορ οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για την ισοφάριση. Τελικά το ρευστό 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Αστέρας μείωσε τη διαφορά από τη 2η θέση.

Έφτασε τους 48 βαθμούς, επτά λιγότερους από τον ΠΑΟΚ (ισοβάθμησε με τον Ατρόμητο), ενώ ο Πανθρακικός έμεινε στους 34.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Δημητριάδης, Θανασακούδης (Μακεδονίας)
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Παπαχρήστος, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο (Κουρμπέλης 79′), Ντελγκάδο (Μπαράλες 46′), Ντε Μπλάσις, Καράσκο (Ναβάρο 69′).
Πανθρακικός (Μάντζιος): θανασιάδης, Παπαγεωργίου, Χρήστου (Μπαϊκαρά 86′), Σαμπάτ, Ντιόγκο, Μακρυδημήτρης, Ντος Σάντος, Εμπόου, Τζανής, Καθάριος (Μολίνα 73′), Ιγκόρ (Χασομέρης 29′).
Γκολ: Ντε Μπλάσις (κεφαλιά 55′) –
Κάρτες: Παπαγεωργίου (κίτρινη 19′), Σαμπάτ (κίτρινη 46′), Γκοίαν (κίτρινη 60′), Ουσέρο (κίτρινη 65′), Εμπό (κίτρινη 92′).

Ads

Η ανασκόπηση του αγώνα

Το παιχνίδι είχε αρκετό ρυθμό στο ξεκίνημα του με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω (αν και ο Αστέρας είχε την κατοχή), όμως κλασική φάση τουλάχιστον μέχρι το 15ο λεπτό δεν έγινε. Στο 16′ όμως μετά από μία σέντρα στην περιοχή των “κροκοδείλων” ο Ντε Μπλάσις πετάχθηκε και ανάγκασε τον Αθανασιάδη να πραγματοποιήσει εκπληκτικό επέμβαση.

Από εκείνο το σημείο και ύστερα ευκαιρίες μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ήταν ελάχιστες αλλά σημαντικές. Στο 40′ ο Έντο έκανε λάθος και έστρωσε στον Καθάριο στην περιοχή του Αστέρα, όμως ο δεύτερος δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μακρυδημήτρη να χάσει μία καλή ευκαιρία με τη μπάλα να γλύφει το δοκάρι.

Για τον Αστέρα χάθηκαν μία κεφαλιά του Χουάνμα και ένα καλό σουτ του Ουσέρο, φάσεις με προϋποθέσεις που δεν εκτελέστηκαν σωστά. 

Ξεκίνημα με γκολ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Αστέρα να… σοβαρεύεται και να δείχνει με το καλημέρα πως θέλει το γκολ. Αρχικά στο 48′ ο Έντο ολομόναχος σούταρε άουτ, ενώ στο 55′ ήρθε τελικά το γκολ για τους Αρκάδες.

Τακουνάκι του Ουσέρο στον Τσαμπούρη στα δεξιά, σέντρα στην καρδιά της περιοχής και ο Ντε Μπλάσις με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Οι Αρκάδες είχαν δυο ακόμα καλές στιγμές μέσα σε ένα δίλεπτο, με τον Αθανασιάδη να λέει “όχι” στους Τσαμπούρη και Μπαράλες.
Το παιχνίδι έγινε ροντέο στο τέλος, χωρίς ωστόσο να έχουμε κάποια επικίνδυνη φάση για τις δυο ομάδες.
 

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Ντε Μπλάσις πέτυχε το κρίσιμο γκολ για τον Αστέρα. Από κοντά και ο Ουσέρο που δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Να σταθούμε και στον Ρομέου που έκανε καλή δουλειά.

Η απογοήτευση

Ναι μεν τραυματίστηκε από νωρίς ο Ιγκόρ, όμως ο Πανθρακικός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες. Περιμέναμε περισσότερα από τον Τζάνη.

Στατιστικά Αγώνα

1 Γκολ 0
1 Ασίστ 0
11 Τελικές Προσπάθειες 11
3 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
3 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 6
5 Κεφαλιές 2
5 Αποκρούσεις 7
13 Επεμβάσεις 22
20 Κλεψίματα 15
16 Φάουλ 10
3 Οφσάιντ 1
8 Κόρνερ 4
37 Λάθη 41
11/32 Γεμίσματα 7/17

Πηγή: Sport24.gr