Από χθες βράδυ το Ισπανικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα η Καταλονία, ζει έναν απίστευτο εφιάλτη μετά την ιστορική ταπείνωση της Μπαρτσελόνα από τους Βαυαρούς της Μπάγερν με 2-8.

Ads

Μάλλον ήταν αναμενόμενο το μπαράζ δημοσιευμάτων που ασκούν σκληρή κριτική στους μπλαουγκράνα, αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι υπήρχαν οι ενδείξεις σύμφωνα με την πορεία της τον τελευταίο καιρό, την απώλεια του πρωταθλήματος από την Ρεάλ και τις συνεχόμενες αποτυχίες της στο Champions League από το 2015.

Είναι φανερό πως η μεγάλη αυτή ομάδα που μάγεψε με το θεαματικό της ποδόσφαιρο, έχει κλείσει οριστικά τον κύκλο της.

Ενδεικτικά μερικά από τα δημοσιεύματα του σημερινού γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου της Ισπανίας.

Ads

Η Marca έχει τίτλο «Ντροπή» και συμπληρώνει: «Ιστορική ξεφτίλα: Η Μπάγερν επέβαλε στην Μπαρτσελόνα τη μεγαλύτερη ήττα της στο Champions League. Ο Σετιέν με το ενάμισι πόδι εκτός Το ισπανικό ποδόσφαιρο έμεινε χωρίς ομάδα στα ημιτελικά έπειτα από 13 χρόνια»

image

Η Mundo Deportivo σε μαύρο φόντο αναφέρει:”Έκλεισε ο κύκλος ντροπιαστικά”

image

Η AS έχει τίτλο: «Ιστορική ξεφτίλα», ενώ μεταξύ άλλων επισημαίνει πως: «Ο διασυρμός από την Μπάγερν προκαλεί κρίση με ανυπολόγιστες συνέπειες που αγγίζει την ομάδα σε όλα τα επίπεδα».

image

Η Sport, επίσης αναφέρεται σε «ιστορική ξεφτίλα» και συμπληρώνει: «Μια αστεία Μπαρτσελόνα δέχτηκε τη μεγαλύτερη ήττα της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ολοκλήρωσε μια αξιοθρήνητη χρονιά χωρίς τίτλο για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια».

image

Στην ηλεκτονική έκδοση της  El Pais : «Από την Αθήνα (τελικός Champions League 4-0 από την Μίλαν), στο Άνφιλντ (4-0 από την Λίβερπουλ) και στο Ντα Λουζ ( το χθεσινό οδυνηρό 2-8 από Μπέγρν), τέλος εποχής για την Μπάρτσα. Η μεγάλη ατίμωση της Μπαρτσελόνα, η χειρότερη ήττα απέναντι σε μία ισχυρότατη Μπάγερν, η ομάδα χρειάζεται αλλαγή πλεύσης αν δεν θέλει να χάσει τον Μέσι.

image