Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα, στο ντέρμπυ της δεύτερης θέσης ( με φόντο τα προκριματικά του champions league ) για την 5η αγωνιστική των  play-off της  Superleague1. Με το τεράστιο σε βαθμολογική και ψυχολογική αξία διπλό, προϊόν εξαιρετικής εμφάνισης, η Ένωση ισοβάθμησε στους 59 βαθμούς με τον Πάοκ και η μάχη για την 2η θέση συνεχίζεται.

Ads

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση σε όλη την διάρκεια του αγώνα, με εμφανές το σωστό διάβασμα και πλάνο του Μάσιμο Καρέρα. Από την αρχή βραχυκύκλωσε το δικέφαλο του Βορρά, κυριάρχησε σ’ όλο το 1ο ημίχρονο και κέρδισε πολλά στημένα φάουλ και κόρνερ. Επιστέγασμα της εμφάνισης το γκολ στο 42΄ ( 0 -1 ) με «άνετη» κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι μετά από κόρνερ και ενώ η άμυνα του ΠΑΟΚ πελαγοδρομούσε. Είχε προηγηθεί μεγάλη απόκρουση του Πασχαλάκη, δύο λεπτά πριν σε φάουλ του Λιβάγια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Μπίσεσβαρ έδειχνε ως λύση και γιατρικό για τον ΠΑΟΚ, που με δύο σουτ στο 52΄και στο 61΄, έκανε τις πρώτες ευκαιρίες του. Άλλες δύο ευκαιρίες στο 55΄με τον Στοχ και το 67΄με τον Άκπομ, ουσιαστικά ολοκλήρωσαν την επιθετική παρουσία του, ώσπου η ΑΕΚ να χτυπήσει ξανά. Στο 72΄ο Λόπεζ σκόραρε από θέση οφ σάιντ και σωστά ακυρώθηκε το γκολ, για να έρθει το 80΄ και ο Λιβάγια έγραψε το 0 -2, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ  (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος ( 46΄Ροδρίγο ), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι ( 46΄Μπίσεσβαρ ), Ελ Καντουρί, Μαουρίτσιο, Τζόλης ( 56΄Μιχαηλίδης ), Σφιντέρσκι ( 56΄Άκπομ ), Στοχ ( 74΄Λάμπρου ).
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσι, Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς, Μάνταλος ( 82΄Σιμάνσκι ), Λιβάγια ( 82΄Οικονόμου ), Ολιβέιρα ( 87΄Αραούχο ), Αλμπάνης ( 62΄Βέρντε ).

Ads

Διαιτητής ήταν ο Ιταλός Μάρκο Ντι Μπέλο, βοηθοί οι συμπατριώτες του Αλεσάντρο Τζιαλατίνι, Τζιακόμο Παγκανέσι, ενώ τέταρτος ο Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας).