Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε ένα πολύ σημαντικό διπλό στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα, επικρατώντας με 1-0 χάρη σε τέρμα του Μπαράλες. Μεγάλη εμφάνιση και από τον τερματοφύλακα του Αστέρα Τσιφτσή.

Ads

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε πιο δυνατά, είχε τον έλεγχο της μπάλας και ο Απόλλωνας ήταν πιο πίσω περιμένοντας τους Αρκάδες, χωρίς ωστόσο να έχουμε κάποια καλή στιγμή μέχρι το πρώτο 18λεπτο.

Κυριάρχησαν σε αυτά τα λεπτά τα σκληρά φάουλ και τα δυνατά μαρκαρίσματα. Στο 18ο λεπτό όμως οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Φατιόν, όμως ο Αλβανός μέσος ήταν εκτεθειμένος με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το τέρμα και να μείνει το 0-0.

Δυο λεπτά αργότερα όμως, ο Μπαράλες για τον Αστέρα εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λάθος του Μπρούσιτς, που γύρισε την μπάλα χωρίς να βλέπει, βγήκε τετ α τετ και νίκησε τον Βέρχουλστ για το 0-1 των Αρκάδων.

Ads

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει ανέκτισε την μπάλα και είχε εκείνος τον έλεγχο, όμως δεν δημιουργούσε ευκαιρίες.

Στο 36ο λεπτό ο Μαρκ Φερνάντεθ σούταρε αλλά δεν ανησύχησε τον Τσιφτση, ενώ ο ίδιος στο 45ο λεπτό απείλησε και πάλι με σουτ χωρίς όμως αποτέλεσμα, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ.

Ο Απόλλων Σμύρνης στην επανάληψη μπήκε πολύ δυνατά με σκοπό να γυρίσει το παιχνίδι. Ωστόσο στα πρώτα 10 λεπτά ενώ είχε τον έλεγχο δεν είχε κάποια πολύ σπουδαία φάση μπροστά από την εστία του Τσιφτσή.

Στη συνέχεια όμως προσπάθησε με γεμίσματα να σκοράρει χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, με τον Αστέρα να αντιδράει στις περισσότερες φάσεις σωστά. Οι Αρκάδες έριξαν τον ρυθμό κατακόρυφα στο δεύτερο μέρος, αφού τους βόλευε το 1-0, κάτι που δεν τους ευνόησε όμως από το 65ο λεπτό και μετά.

Έκτοτε η Ελαφρά Ταξιαρχία έκλεισε στα καρέ του τον Αστέρα και είχε μεγάλες ευκαιρίες. Πρώτα στο 67′ με τον Ντάουντα, ο οποίος σούταρε μέσά από την περιοχή κι εν συνεχεία με τον Τσιλούλη και τον Φατιόν, που είχε τη μεγαλύτερη στιγμή στο 83ο λεπτό καθώς η κεφαλιά του χτύπησε στο δοκάρι και μετά μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Αστέρα.

Δυο λεπτά αργότερα ο Ντάουντα έκανε τη γυριστή κεφαλιά, όμως ο Γκαρθία έδιωξε πάνω στη γραμμή σε κόρνερ, με αυτή να είναι και η τελευταία σημαντική στιγμή στο ματς, με τους γηπεδούχους να πιέζουν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, αλλά τον Αστέρα να αντέχει και να φεύγει με ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, που τον φέρνει στον έναν βαθμό από τον Παναθηναϊκό και την πέμπτη θέση.

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος): Βέρχουλτ, Μπρούσιτς (66΄Μουνιέ), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ, Σλίβκα (66΄Βιτλής), Φερνάντεθ (88΄Βάρκας), Τσιλούλης, Ντάουντα, Φατιόν

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρθία (92΄Κώτσιρας), Άλβαρες, Σουάρεζ, Κάστανο, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (66΄Καπίγια), Μπαράλες, Λουίς Φερνάντες (79΄Πασαλίδης), Κρέσπι (66΄Τιλίκα)

Διαιτητής: Ευαγέλλου Άγγελος (Αθηνών)
Βοηθοί: Σπυρόπουλος Παντελής (Αν. Αττικής), Σινιοράκης Αντώνιος (Χανίων)
4ος Διαιτητής: Βρέσκας Γεώργιος (Πιερίας)
VAR: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
AVAR: Μπαλτάς Χρήστος (Αχαΐας)

Δείτε το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα