Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ομάδα της Βέροιας, στον γενικό αρχηγό της ομάδας Γιώργο Λαναρή και των τέως μεγαλομέτοχο Γιώργο Αρβανιτίδη, για εμπλοκή στο παιχνίδι Ολυμπιακός – Βέροια που εξετάζεται για χειραγώγηση. Ειδικότερα από την ομάδα της Βέροιας ζητήθηκε να χάσει και μάλιστα με over (τρία γκολ και πάνω) όπως και έγινε.

Ads

Σημειώνεται πως η δίωξη έρχεται μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Super League. Υπενθυμίζεται πως οι δύο ομάδες που υποβιβάζονται βάσει της βαθμολογίας είναι οι Λεβαδειακός και Εργοτέλης. Ωστόσο η υπόθεση της Βέροιας, αλλά και αυτή της Κέρκυρας, για την οποία πρόσφατα αποκαλύφθηκε έγγραφο που δείχνει πως υπάρχει παρένθετο πρόσωπο στη μετοχική σύνθεση της Κέρκυρας, μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα.

Για την Κέρκυρα, όπως αναφέρει και η αθλητική ιστοσελίδα sport-fm, στην επιφάνεια ήρθε ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψαν στις 17/12/2013 ο Γιώργος Λιμπάντσης και ο Χαρίτων Κουτσούρης, αναφέρει πως ο σημερινός μεγαλομέτοχος της ομάδας Αθανάσιος Ίσσαρης λειτουργεί εικονικά και ότι ουσιαστικός κύριος της πλειοψηφίας (65%) των μετοχών του ΑΟΚ είναι ο Λιμπάντσης, καθώς «προσωπικοί λόγοι δεν του επιτρέπουν να συμβληθεί ο ίδιος ως αγοραστής».

Ο Αθανάσιος Ίσσαρης, όπως αναμενόταν διέψευσε το εν λόγω έγγραφο, ωστόσο αν αποδειχθεί η ύπαρξη παρένθετου προσώπου στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ, τότε βάσει του αθλητικού νόμου οι Φαίακες απειλούνται με υποβιβασμό, όπως είχε συμβεί το 2011 σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.

Ads

Σχετικά με τη δίωξη της Βέροιας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτή προέκυψε μετά τις ένορκες καταθέσεις του πρώην προπονητή Δημήτρη Καλαϊτζίδη και του πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας, Νίκου Γεωργέα, οι οποίοι είχαν αναφέρει πως στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό στις 6 Ιανουαρίου κι ενώ δεν υπήρχε σκορ στο παιχνίδι, άνθρωπος της ομάδας (ο γενικός αρχηγός Γιώργος Λαναρής, στον οποίο έχουν ήδη επιβληθεί περιοριστικοί όροι), ζήτησε από την ομάδα να χάσει και μάλιστα με over. Όπως κι έγινε τελικά, με τον Μήτρογλου να ανοίγει το σκορ στο 54’ και να ακολουθούν άλλα δύο γκολ, στο 86’ με τον Τζεμπούρ και το 91’ από τον Πάντελιτς. Για την ίδια υπόθεση κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας ένας ακόμη πρώην παίκτης της Βέροιας, ο Παντελής Καφές.