Η διαφθορά των παραγόντων είναι το Νο1 πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως δείχνει η πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron Analysis με θέμα τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ads

Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό της αθλητικής ιστοσελίδας SportsDNA.gr και τα αποτελέσματα δείχνουν την θλιβερή πραγματικότητα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Καμιά εμπιστοσύνη στους παράγοντες

Οι μισοί και πλέον θεωρούν ως το κυριότερο πρόβλημα την διαφθορά των παραγόντων, με την οπαδική βία να ακολουθεί ως δεύτερο μείζον πρόβλημα.

Ads

image

Ρωτώντας ξεχωριστά τους οπαδούς των ομάδων στο ίδιο ερώτημα όλοι εκτός του Ολυμπιακού έχουν πάνω κάτω τις ίδιες απαντήσεις.

image

Στον Ολυμπιακό θεωρούν την οπαδική βία το κυριότερο πρόβλημα, με την διαφθορά να ακολουθεί ενώ δείχνουν ευχαριστημένη από την διαιτησία.

Στον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τις άλλες ομάδες νούμερο ένα πρόβλημα είναι η παραγοντική διαφθορά. Ανικανοποίητοι από την διαιτησία δείχνουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Άρη.

Η ταυτότητα της έρευνας

Για την επιλογή του δείγματος χρησιμοποιήθηκε μία απλή τυχαία δειγματοληψία από αρχείο τηλεφωνικών αριθμών και το μέγεθος του δείγματος ανέρχεται σε 1.402 (αριθμός πολύ υψηλός και αντιπροσωπευτικός σύμφωνα με την ίδια την εταιρία) ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η έρευνα πεδίου διεξήχθη από τις 18 ως τις 28 Φεβρουαρίου του 2015 και το δείγμα σταθμίστηκε εκ των υστέρων ως προς το φύλο, την ηλικία, την αστικότητα και την περιοχή κατοικίας. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό δεν πρόκειται απλώς για μία πανελλαδική έρευνα, αλλά για μία επιστημονικά τεκμηριωμένη δημοσκόπηση, που καλύπτει όλα τα φάσματα της ελληνικής κοινωνίας, ως εκ τούτου τα ευρήματα είναι απολύτως αντιπροσωπευτικά της κοινής γνώμης.