Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, έκανε το 2χ2 στο πρωτάθλημα, για την 2η αγωνιστική της Super League 1, ενώ οι Κρητικοί παραμένουν χωρίς βαθμό.

Ads

Το «τριφύλλι» ήταν εμφανώς ανώτερο των γηπεδούχων σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του ματς, κατάφερε να ελέγξει απόλυτα τον ρυθμό, κράτησε απαραβίαστη την εστία του ξανά, με τον Παλάσιος να σκοράρει όπως και πέρυσι στο ίδιο γήπεδο στο 16’ και τον Σπόραρ να σημειώνει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, διαμορφώνοντας από το 33ο λεπτό το τελικό αποτέλεσμα.

Οι Ηρακλειώτες έδειξαν ξανά αποκαρδιωτική εικόνα, κάνοντας αισθητή την εμφάνισή τους μόνο στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα, ενώ είναι η μοναδική ομάδα που μένει χωρίς πόντο μετά από δύο ματς.

Ο ΟΦΗ «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό το 4-2-3-1, τον Στέφενς κάτω από τα γκολπόστ, ενώ οι Λάρσον, Γιοχού, Βούρος και Γιαννούλης συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα. Μεγιάδο και Ντιουσέ αγωνίστηκαν στον άξονα, με τους Λάρσον, Νέιρα και Θοράρινσον να παίζουν πίσω από τον Τοράλ ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ads

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3, τον Μπρινιόλι στην εστία και τους Κώτσιρα, Σάρλια, Πούγγουρα και Χουάνκαρ τετράδα στα μετόπισθεν. Ρούμπεν, Κουρμπέλης και Τσέριν ήταν η τριπλέτα στο κέντρο και οι Παλάσιος-Αϊτόρ αγωνίστηκαν στα πλευρά του προωθημένου Σπόραρ.

Ο ΟΦΗ πίεσε ψηλά στα πρώτα λεπτά θέλοντας να περιορίσει το παιχνίδι του αντιπάλου του και την κυκλοφορία της μπάλας, κυρίως από τον Ρούμπεν.

Με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει ωστόσο χώρους, με μπαλιές κυρίως στην «πλάτη» της άμυνας των Κρητικών, αλλά να μην μπορεί να πατήσει περιοχή και κατ’ επέκταση να απειλήσει.

Ο τραυματισμός του Νέιρα ανάγκασε τον Νίκο Νιόπλια να αναπροσαρμόσει τα αμυντικογενή πλάνα του και να βάλει στο παιχνίδι τον Ντίκο, χωρίς όμως να καταγράψει τελική προσπάθεια.

Την ίδια ώρα, οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και την πρώτη φορά που κατάφεραν να βγάλουν επίθεση με αξιώσεις, στο 14’, από ωραίο συνδυασμό από αριστερά, με τον Σπόραρ να δίνει κάθετα στην περιοχή στον Αϊτόρ, είδαν τον Μαρινάκη να βάζει αποτελεσματικά την κόντρα.

Στην δεύτερη όμως, κατάφεραν να πάρουν και το προβάδισμα, καθώς από την διαγώνια μπαλιά ακριβείας του Ρουμπέν στο χώρο για τον Παλάσιος, ο Αργεντινός εξτρέμ του Παναθηναϊκού έφυγε από δεξιά ταχύτατα στην «πλάτη» των Θοράρινσον και Γιαννούλη και με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1 στο 16ο λεπτό.

Το «σκηνικό» παρέμεινε ίδιο στην συνέχεια, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν τρόπο να τελειώσουν την δουλειά από το πρώτο ημίχρονο. Έφτασαν κοντά στο ημίωρο, με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Πούγγουρα να περνάει άουτ, για να αναλάβει δράση ακολούθως ο Σπόραρ.

Με τον Σλοβένο επιθετικό να προειδοποιεί στο 31’, με την ωραία κίνηση χάρη στην οποία εκτόπισε τον Γιόχου αλλά το μακρινό σουτ του πέρασε άουτ.

Και να ανοίγει λογαριασμό  στο σκοράρισμα μετά την Ευρώπη και στην Ελλάδα, αφού από «κοφτή» σέντρα του Αϊτόρ στην περιοχή, με εκπληκτική προβολή έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα, πετυχαίνοντας το 0-2, στο 33΄.

Ο ΟΦΗ αδυνατούσε να αντιδράσει, ενώ έφτασε μια… ανάσα από το να δεχτεί και τρίτο τέρμα, αλλά η κεφαλιά του Σπόραρ στις καθυστερήσεις του 45λεπτου πέρασε άουτ. Είναι χαρακτηριστικό δε, πως έκανε την πρώτη του τελική λίγο μετά, με το σουτ του Λάρσον να περνάει ψηλά άουτ.

Ο Νιόπλιας πέρασε στο ματς τον Μπουζούκη αντί του Γιαννούλη και άλλαξε τη διάταξη της ομάδας του σε 3-5-2 για να πιέσει τον Παναθηναϊκό και να αλλάξει την κατάσταση.

Μπορεί να πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ο Παναθηναϊκός οπισθοχωρώντας έκλεισε τους διαδρόμους στην άμυνά του και η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν «φλύαρη».

Το παιχνίδι δεν είχε ένταση και ρυθμό με τον ΟΦΗ να χάνει κάποιες ευκαιρίες, αλλά να μην μπορεί να αλλάξει την ροή των πραγμάτων και τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη με το τελικό 0-2.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Στέφενς, Μαρινάκης, Βούρος, Γιοχού (64′ Διαμαντής), Γιαννούλης (46′ Μπουζούκης), Μεγιάδο, Ντιουσέ, Λάρσον, Νέιρα (11′ Ντίκο), Θοράρινσον (64′ Αποστολάκης), Τοράλ (69′ Στάικος)

Παναθηναϊκός (Ιβαν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (77′ Γκάνεα), Κουρμπέλης (69′ Βέρμπιτς), Ρούμπεν, Τσέριν, Παλάσιος, Σπόραρ (76′ Ιωαννίδης), Αϊτόρ

Διαιτητής: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Βασιλόπουλος Σπυρίδων (Έβρου)
4ος Διαιτητής: Αγγελάκης Άγγελος (Μακεδονίας)
VAR: Τζοβάρας Γεώργιος (Φθιώτιδας)
AVAR: Κωνσταντίνου Ηλίας (Πρέβεζας-Λευκάδας)