Στον «αέρα» βρίσκεται το θέμα της επανέναρξης του πρωταθλήματος της Super League, μιας και με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες, δεν υπογράφουν τις εγγυήσεις που ζητά η Πολιτεία. Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης έχει ζητήσει τη συμφωνία όλων των ΠΑΕ της Super League για επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ads

Από τις ομάδες που είχαν απομείνει, η ΑΕΚ υπέγραψε το σχετικό έγγραφο, ενώ και ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε πως συναινεί, αλλά με κάποιες παρατηρήσεις. Η ΑΕΛ και η Ξάνθη επίσης θέτουν κάποιες παρατηρήσεις και δεν συμφωνούν απόλυτα, ωστόσο βρίσκονται σε μια ξεχωριστή κατηγορία από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. 

Η Λάρισα και η Ξάνθη ναι μεν δεν υπέγραψαν αλλά εξέφρασαν παρατηρήσεις, τις οποίες έχουν εκφράσει και κατ’ ιδίαν στον υπουργό. Από το υπουργείο πιστεύουν ότι η λύση με αυτές τις δυο ομάδες θα βρεθεί, καθώς στο κείμενο Βασιλειάδη εκφράζεται ο σκελετός του πλαισίου ενώ τονίζεται πως οι όποιες βελτιώσεις (όπως αυτή που ζητάει η ΑΕΛ), είναι στο χέρι των ομάδων. 

Μετά το αδιέξοδο που προέκυψε από τη στάση του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, η Super League θα αναζητήσει θεσμικά λύση για επανέναρξη του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport Fm, την Παρασκευή που εκπνέει η διορία, η διοργανώτρια θα στείλει κανονικά τα έγγραφα που της έχουν ζητηθεί από τον Γιώργο Βασιλειάδη, ακόμα κι αν δεν τα έχουν υπογράψει όλες οι ομάδες. Από ‘κει και πέρα ωστόσο μέσα στην προσεχή εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συμβούλιο, ώστε να συζητηθεί το θέμα που έχει προκύψει με τις αντιρρήσεις των τεσσάρων (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΛ, Ξάνθη) και να βρεθεί μια άκρη.

Ads

Ορατό το Grexit από τη FIFA

Το γεγονός ότι κάποιες ομάδες έρχονται σε αντίθεση με τις προθέσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIFA), όπως αυτές εκφράζονται μέσα από το κείμενο εγγυήσεων του Γιώργου Βασιλειάδη, επαναφέρει τον κίνδυνο του Grexit. Η προθεσμία που έχει δώσει η FIFA λήγει αύριο. Έτσι ενδέχεται η ίδια η παγκόσμια ομοσπονδία αφού λάβει το κείμενο που θα αποστείλει ο υπουργός, χωρίς τις υπογραφές όλων των ομάδων, να ανακοινώσει την αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου.