Αντάξιος του ονόματος του ο Ατρόμητος Αθηνών, στάθηκε όρθιος στο Γ. Καραϊσκάκης στην 1η αγωνιστική της Super league και απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τον Ολυμπιακό που είχε πλήθος μεγάλων ευκαιριών.

Ads

Έτσι οι Πειραιώτες με την έναρξη του πρωταθλήματος είχαν την πρώτη απώλεια, ενώ ο Ατρόμητος έδειξε ότι θέλει να ξεχάσει την περσινή χρονιά και να δικαιώσει όσους υποστηρίζουν πως θα είναι η ευχάριστη έκπληξη, με βάση τις κινήσεις ενίσχυσης που έκανε το καλοκαίρι.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε την υπεροχή, πίεσε, δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ, όμως έμενε άσφαιρη. Απ’ την άλλη ο Ατρόμητος, ο οποίος είχε κάποιες καλές στιγμές μονάχα στο πρώτο μέρος, έκλεισε τους χώρους, κρατούσε κοντά τις γραμμές του και εν τέλει άντεξε την πίεση απέναντι στον Ολυμπιακό.

Για πρεμιέρα πρωταθλήματος, ο ρυθμός ήταν καλός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και σε αυτό συνέβαλε η φιλοσοφία των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός αναμενόμενα βγήκε μπροστά από την αρχή ώστε να επιβάλλει το παιχνίδι του και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο ο Ατρόμητος δεν κλείστηκε στο καβούκι του και βοήθησε να γίνει ένα ωραίο ματς.

Ads

Η πρώτη οργανωμένη επίθεση των Πειραιωτών ολοκληρώθηκε με παράπονα από πλευράς Βαλμπουενά κατά βάση, στο κράτημα του Ντένιτς, ενώ η πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων σημειώθηκε στο 9’.

Ένα λάθος διώξιμο του Παπαδόπουλου, έφερε τον Τικίνιο σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του ήταν χλιαρό. Στα καπάκια ήρθε η απάντηση του Ατρομήτου και μάλιστα με καλύτερη φάση, αφού ο Κουλούρης βρήκε τον Βάτσλικ σε ετοιμότητα σε εξ επαφής κεφαλιά.

Ακολούθησαν δύο ημιτελείς προσπάθειες από πλευράς «ερυθρολεύκων», με τον Σισέ (15’) να μην βρίσκει γεμάτα την μπάλα στο γέμισμα του Βαλμπουενά και τον Ελ Αραμπί (25’) να μην φτάνει σε αυτήν από το γύρισμα του Τικίνιο κάποια λεπτά μετά.

Λίγο μετά, η ομάδα του Λόπεθ καρδιοχτύπησε ξανά τους γηπεδούχους με το δυνατό σουτ του Μουνίθ να στέλνει την μπάλα στη συμβολή των δοκών του Βάτσλικ.

Εκείνο το διάστημα ήταν μαζί με το πρώτο δεκάλεπτο το καλύτερο του πρώτου μέρους, αφού στη συνέχεια η ομάδα του Μαρτίνς «έχτισε» καλή επίθεση, αλλά το τελείωμα του Λόπες από το ημικύκλιο ήταν πολύ άστοχο.

Διαφορετική ήταν η μορφή του αγώνα στο δεύτερο μέρος. Ο Ατρόμητος παρουσιάστηκε πιο οπισθοχωρημένος σε σχέση με το α’ ημίχρονο, ο Ολυμπιακός αύξησε μετά το πρώτο δεκάλεπτο την πίεσή του και για ένα διάστημα πολιόρκησε τον αντίπαλό του. Σταδιακά οι Περιστεριώτες επιχείρησαν να κερδίσουν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Μέχρι το 65’ και την κεφαλιά του Σισέ, ο Ολυμπιακός δεν είχε να επιδείξει κάτι στο δημιουργικό κομμάτι. Αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό και στην αλλαγή τακτικής από τον Άνχελ Λόπεθ, ο οποίος είχε στήσει σωστά την αμυντική τακτική.

Μετά την κεφαλιά του Σισέ άρχισε το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών. Αρχικά στο 71’ ο Ελ Αραμπί, μετά στο 78’ με τους Ελ Αραμπί και Ονιεκούρου, μετά στο 85’ με τον Ονιεκούρου και στο 86’ ήταν το αποκορύφωμα, με το γύρισμα του Ονιεκούρου και τους Ελ Αραμπί-Τικίνιο να μην μπορούν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα πάνω από τη γραμμή.

Στο 93’ ήρθε η ευκαιρία του Ανδρούτσου, στο 94’ του Αλγκασίμ και στο 96’ ο Κούντε, αλλά και πάλι τίποτα. Ο Ατρόμητος δεινοπάθησε, γλίτωσε από την «καταιγίδα» στο τελευταίο 20-25λεπτο και έφυγε με έναν πολύτιμο βαθμό.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Καρμπόβνικ (69’ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Βαλμπουενά (88’ Αλγκασίμ Μπα), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (68’ Κούντε), Λόπες (46’ Ονιεκούρου), Τικίνιο, Ελ Αραμπί

Ατρόμητος (Άνχελ Λόπεθ): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Χατζηισαΐας, Παπαδόπουλος, Καστεγιάνο, Ντένιτς, Σάλομον, Καρτάλης (82’ Κωτσόπουλος), Μουνίθ (89’ Νάτσος), Κλωναρίδης (68’ Μπεντινέλι), Κουλούρης

Διαιτητής: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Νικολαΐδης Κωνσταντίνος (Μακεδονίας), Παπαδάκης Μιχαήλ (Ηρακλέιου)
4ος Διαιτητής: Κουτσιαύτης Αριστομένης (Άρτας)
VAR: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
AVAR: Κωνσταντίνου Ηλίας (Πρέβεζας-Λευκάδας)