Τελικά ο Γιάννης Αλαφούζος θα παραμείνει στην προεδρία του Παναθηναϊκού. Το Σάββατο, μετά την απόφαση του διαιτητή για μη διεξαγωγή του ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και τα επεισόδια, ο Γιάννης Αλαφούζος είχε δηλώσει πως σκοπεύει να παραιτηθεί, ωστόσο φαίνεται πως μετά και την τρίωρη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας, άλλαξε άποψη.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου, ο Γιάννης Αλαφούζος αλλά και τα υπόλοιπα μέλη συμφώνησαν πως η ευθύνη για επεισόδια ήταν του διαιτητή που έλαβε την «λανθασμένη και ανεκδιήγητη» απόφαση για μη διεξαγωγή του αγώνα και πως αυτά δεν ήταν τυχαία αλλά έγιναν για να πλήξουν τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καλεί σε συλλαλητήριο για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την ερχόμενη Τετάρτη στις 16:00 έξω από το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», με κεντρικό σύνθημα: «Δεν πάει Άλλο».

Παράλληλα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εμπλέκει και τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. Αφού επικαλείται ρεπορτάζ ορισμένων ΜΜΕ που υποστήριξαν πως «ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής επικοινωνούσε κατά το κρίσιμο δίωρο (18.15-20.15) των διαδραματιζομένων στο γήπεδο της Λεωφόρου με ανθρώπους και του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού», ζητάει άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Από τον Παναθηναϊκό αναφέρουν: «Κατηγορηματικά ανακοινώνουμε ότι ουδείς από τον Παναθηναϊκό είχε την οποιαδήποτε συνομιλία με τον κ. Κοντονή. Ως εκ τούτου εάν αρνηθούν τα δημοσιεύματα, απευθύνουμε το ερώτημα ‘’ποιοι τελικά συνομίλησαν με τον Υφυπουργό;’’ και ζητούμε να διαταχθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να διεξαχθεί έρευνα των συνομιλιών που έλαβαν χώρα στο συγκεκριμένο δίωρο και οι οποίες οδήγησαν στην παντελώς λανθασμένη απόφαση του διαιτητή Παππά να αναβάλει τη διεξαγωγή του αγώνα».

Ads

Μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο πρόεδρος κ. Γιάννης Αλαφούζος ενημέρωσε τα μέλη του σώματος για την πρόθεσης της παραίτησης του από την προεδρία. Τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν την απόλυτη αντίθεσή τους και παράλληλα υπογράμμισαν ότι θα υποβάλουν και αυτά παραίτηση εφόσον εμμείνει ο κ. Αλαφούζος. Το θέμα παρέμεινε ανοιχτό.

Συζητήθηκε διεξοδικά η πρόταση αποχώρησης του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της κρισιμότητας της απόφασης, θα πρέπει να προηγηθούν Γενικές Συνελεύσεις από τα εμπλεκόμενα μετοχικά μέρη.

Το Δ.Σ. της ΠΑΕ δίχως περιστροφές καταδικάζει της πράξεις βίας και τα μεμονωμένα περιστατικά ρίψης φωτοβολίδων δύο ώρες πριν από την έναρξη του χθεσινού αγώνα. Η απόλυτα λανθασμένη και ανεκδιήγητη απόφαση του διαιτητή Παππά να αναβάλει την έναρξη της αναμέτρησης, οδήγησε το Δ.Σ. της ΠΑΕ στην ομόφωνη απόφαση να απευθύνει κάλεσμα στο φίλαθλο κόσμο του συλλόγου για ειρηνική κινητοποίηση την προσεχή Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 4 μ.μ. επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μπροστά στην ιστορική έδρα μας. Σύνθημα μας είναι ένα: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Επιθυμία μας είναι η διαμαρτυρία για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για την αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα ανομίας.»