Δεν ξεκίνησε το ντέρμπι της Τούμπας, αφού λίγο πριν την έναρξη ο προπονητής του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία, δέχτηκε στο κεφάλι ένα ρολό χαρτιού από τις κερκίδες του ΠΑΟΚ κι αυτό ήταν αιτία να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός στα αποδυτήρια. Αμέσως αποχώρησαν οι διαιτητές και στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ.

Σαράντα λεπτά από την καθορισμένη έναρξη του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, διακομίστηκε με μικρό βαν λεωφορείο και συνοδευόμενος από τους παράγοντες του αγώνα και της ομάδας του σε εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για περαιτέρω εξετάσεις και ιατρικό έλεγχο.

O κανονισμός προβλέπει ότι ο αγώνας θα κατοχυρωθεί στον Ολυμπιακό ενώ ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αφαίρεση τριών βαθμών και δύο ή τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. 

Μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το γήπεδο και την οριστική διακοπή, φίλαθλοι του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν έξω από τα αποδυτήρια και αποδοκίμαζαν τους «ερυθρόλεκους». Η αστυνομία προσπάθησε να τους απομακρύνει και τότε ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οι άντρες της αστυνομίας έκαναν και χρήση χημικών. Τελικά οι συγκεντρωμένοι οπαδοί απομακρύνθηκαν σε απόσταση από το γήπεδο. 

Το βίντεο με τον τραυματισμό του Γκαρσία: 

Στο ιατρικό Διαβαλκανικό κέντρο θα διανυκτερεύσει ο Γκαρθία

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο όπου μετέβη, θα διανυκτερεύσει ο προπονητής του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρθία, αν και για την προώθηση της έρευνας σχετικά με τον τραυματισμό του, απαιτείται γνωμάτευση Δημόσιου Νοσοκομείου. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού υποστηρίζουν ότι ο Γκαρθία θα μείνει στο Διαβαλκανικό όλη τη νύχτα και το πρωί αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Αποχώρησαν οι δυο ομάδες από το γήπεδο

Λίγο μετά τις 11 μ.μ., αποχώρησε αρχικά η αποστολή του ΠΑΟΚ από το γήπεδο της Τούμπας και στη συνέχεια αυτή του Ολυμπιακού. Στο γήπεδο παρέμεινε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων απέφυγαν κάθε σχόλιο για την λυπηρή αυτή εξέλιξη που αμαύρωσε το ελληνικό πρωτάθλημα. Έξω από το γήπεδο και σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων περιμετρικά, υπάρχουν θραύσματα από πέτρες και πλακάκια που πέταξαν  οι οπαδοί του ΠΑΟΚ όταν απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς όμως να φαίνονται ζημίες στα παρκαρισμένα εκεί αυτοκίνητα.

Αποχώρησαν  οι διαιτητές, άγνωστο το περιεχόμενο του φ.α.

Τελευταίοι από όλους αποχώρησαν και οι διαιτητές από το γήπεδο της Τούμπας, χωρίς όμως να γίνει γνωστό το περιεχόμενο του Φύλλου Αγώνα που συνέταξαν, για το ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, που δεν διεξήχθη. Ο κ. Αρετόπουλος και οι βοηθοί του, αποχώρησαν με το βαν που είχε διατεθεί για την μετακίνηση τους, χωρίς ωστόσο να κάνουν την παραμικρή δήλωση. Η αποστολή του Ολυμπιακού μετέβη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ισχυρή αστυνομική συνοδεία, προκειμένου να αναχωρήσουν από την Θεσσαλονίκη για την Αθήνα.

Για προσχεδιασμένη ενέργεια κάνει λόγο ο ΠΑΟΚ

Για προσχεδιασμένη ενέργεια των ανθρώπων του Ολυμπιακού μίλησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος στο συνδρομητικό κανάλι της Nova. Ο Κυριάκος Κυριάκος στάθηκε στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα, μιλώντας για «προκατασκευασμένη κίνηση». Είπε συγκεκριμένα: «Περιμένουμε να κλείσει ο διαιτητής το φύλλο αγώνα. Έχετε δει τα πράγματα, τα έχετε συζητήσει. Ο Ολυμπιακός ήρθε εδώ με συγκεκριμένο στόχο. Από την αρχή είχαν ψευδαισθήσεις τραυματισμών, επικοινωνίας. Όπως δεν σεβάστηκαν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, έτσι δεν σεβάστηκαν και σήμερα. Κρίνονται όλοι, για όσα κάνουν στο ποδόσφαιρο. Ήταν προκατασκευασμένη η κίνηση για τον Ολυμπιακό. Το μόνο που ήρθαν να κάνουν ήταν να ουρλιάζουν, τίποτα άλλο. Δε συνεργάστηκαν με τον γιατρό του αγώνα για τον προπονητή τους. Το μόνο που ήρθαν να κάνουν ήταν να προκαλέσουν, να ανεβάσουν τους τόνους. Έκαναν πολύ μεγάλο αγώνα να το πετύχουν αυτό. Όσοι έχουν έρθει πολλές φορές στο γήπεδο σε τέτοια παιχνίδια αντιλαμβάνονται τι μεγάλος αγώνας έγινε από τον κόσμο για τη συμπεριφορά του», για να προσθέσει στο τέλος όταν κλήθηκε να σχολιάσει τι θα γίνει με την εξέλιξη του αγώνα. «Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Ο καθένας μπορεί με μία φαντασίωση να κερδίσει λίγα λεπτά από αυτό που τον περιμένει, αλλά δεν μπορεί εσαεί».

«Περιμέναμε μια συγνώμη», λέει η πλευρά του Ολυμπιακού

Πριν την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού ο εκπρόσωπος Τύπου της πειραϊκής ΠΑΕ Κώστας Καραπαπάς, έκανε την εξής δήλωση για το σημερινό συμβάν της μη τέλεσης του αγώνα ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού: «Υπήρξαν προκλήσεις από πλευράς τόσο στις σουίτες, όσο και στη φυσούνα και στα αποδυτήρια. Υπήρξε μια ένταξη και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ξέφυγαν. Περιμέναμε για όλα αυτά μια 'συγγνώμη', αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο, όπως πριν από λίγες μέρες σε άλλο γήπεδο. Το θέμα είναι ότι έπεσε στον προπονητή ένα ρολό ταμειακής, το οποίο δεν ήταν ανοιχτό και γι' αυτό είχε δύναμη σαν να έπεφτε πέτρα.  Αν θέλουν στον ΠΑΟΚ να γίνουν πραγματικά μια μεγάλη ομάδα, πρέπει να φέρονται με πολιτισμό. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ωστόσο, εμείς είμαστε Ολυμπιακός και δεν καταλαβαίνουμε από αυτά και από τέτοιες έδρες».