Δεν αφήνει το πόδι απ’ το γκάζι ο Ολυμπιακός, ακόμη και σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, πέρασε σαν σίφουνας με το εκκωφαντικό 4-0 επί του Αστέρα Τρίπολης.

Ads

Και όλα αυτά δίχως να πιάσει μεγάλη απόδοση, απλώς έκανε τα απαραίτητα και απέδειξε για μία ακόμη φορά, πόσο ποιοτικό ρόστερ διαθέτει.

Ένα εύκολο απόγευμα είχε στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League, στο πρώτο από τα τρία κρίσιμα για τη μάχη του τίτλου εκτός έδρας ματς, που έχει να δώσει μέσα σε λίγες μέρες.
 
Με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και τον Βαλμπουενά να φτιάχνει τα δύο πρώτα γκολ, η ομάδα του Μαρτίνς ξεπέρασε ένα ακόμη εμπόδιο.
 
Ο Σεμέδο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 35’, ενώ με εντυπωσιακό γκολ ο Καμαρά ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη στο 40’.
 
Ο Φορτούνης με εκτέλεση φάουλ σκόραρε στο 81’, αλλά δεν το πανηγύρισε σεβόμενος το παρελθόν του, ενώ ο Μπρούμα από ασίστ του Καμαρά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
 
Με αυτό το «τρίποντο», οι Πειραιώτες παρέμειναν αήττητοι στο πρωτάθλημα για 16ο συνεχόμενο και 29ο εκτός έδρας ματς. Έτσι έχουν δεδομένα στο -11 την ΑΕΚ, ενώ περιμένουν την αναμέτρηση του Άρη με τον Βόλο για να δουν αν θα παραμείνει το +6, αλλά και του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, ώστε να μάθουν αν θα διατηρηθεί το +7.
 
Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, ο Ολυμπιακός έκανε ένα κλασικό ματς, με γρήγορη κυκλοφορία μπάλας και κατοχή σε πολύ υψηλά ποσοστά, έχοντας και πάλι σαν κύριο συστατικό της επιθετικής του λειτουργίας την υπομονή.
 
Ο Αστέρας για μισή ώρα στο ξεκίνημα του ματς ήταν καλός στο ανασταλτικό κομμάτι, έχοντας βγει στο «Θ. Κολοκοτρώνης» με διάθεση να κλείσει όλους τους χώρους και να πιέσει τη μπάλα.
 
Ωστόσο, στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι πάτησαν τέρμα το γκάζι, ανεβάζοντας τον ρυθμό σε επίπεδα που η ομάδα του Ράσταβατς δεν μπορούσε να ακολουθήσει.
 
Οι νταμπλούχοι είχαν συνολικά 6 τελικές στο διάστημα αυτό, 4 κλασικές ευκαιρίες και δύο γκολ, μετά από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ του Βαλμπουενά.
 
Το πρώτο (0-1) το πέτυχε ο Σεμέδο στο 36′ με κεφαλιά και το δεύτερο (0-2) στο 40′ με υπέροχο βολέ εκτός περιοχής ο Καμαρά. Σημειώνεται ότι στα μέσα του πρώτου μέρους (28′) ο Αστέρας έκανε και αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα, αφού ο Παπαδόπουλος τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο 21χρονος Τσιφτσής.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο πια, ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε πια χωρίς πολλές δυσκολίες το υπέρ του 0-2, δίνοντας στον Αστέρα περισσότερο χώρο και χρόνο με τη μπάλα στα πόδια, ώστε να χτυπήσει στον κενό χώρο.
 
Οι Αρκάδες ήταν σίγουρα πιο επιθετικοί σε σχέση με τα πρώτα 45′, όμως οι Πειραιώτες πλέον είχαν κλείσει πλήρως τους διαδρόμους προς την περιοχή του Σα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο μάλιστα βρήκαν και τα «κερασάκια στην τούρτα», με τον Κώστα Φορτούνη αρχικά να διαμορφώνει το 0-3 στο 81΄με υπέροχη απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο 86′ τον Μπρούμα να σημειώνει το τελικό 0-4, μετά από έξοχη επίθεση και κάθετη μπαλιά του Καμαρά.
 
Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος (28΄λ.τρ. Τσιφτσής), Κώτσιρας, Σουάρες, Καστάνιο, Τασουλής, Βαλιέντε (70΄Καπίγια), Μπελόκ, Τιλίκα, Λουίς Φερνάντεθ (77΄Τζίμας), Σίτο, Κρεσπί

Ads

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο (59΄Σισέ), Μπα, Χολέμπας (85′ Ρέαμπτσιουκ), Εμβιλά, Καμαρά, Μπρούμα, Βαλμπουενά (59΄Φορτούνης), Μασούρας (76΄Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (85΄Σουντανί)

Διαιτητής : Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Ψάρρης Κωνσταντίνος (Ζακύνθου), Παπαδόπουλος Ηλίας (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Γκρατσάνης Ευάγγελος (Τρικάλων)
VAR: Κουμπαράκης Στέφανος (Κυκλάδων)
AVAR: Καλαμπόκης Κωνσταντίνος (Αιτ/νιας)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και όλα τα γκολ του αγώνα