Εκτός από τη Φιορεντίνα, που πέρασε θριαμβευτικά από την Μπράγκα και εξασφάλισε νωρίς την πρόκριση για τη φάση των 16, ανοιχτούς λογαριασμούς για τις ρεβάνς άφησαν τα υπόλοιπα ματς, με την ολοκλήρωση των πρώτων αναμετρήσεων των playoffs του Europa Conference League.
 
Με προβάδισμα, αλλά μικρότερο, θα πάει στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας και η Τράμπζονσπορ, η οποία επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Βασιλείας. Υπό συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα λόγω των φονικών σεισμών που έπληξαν την Τουρκία, και με τους Μπακασέτα, Σιώπη να αγωνίζονται βασικοί.
 
Οι φίλαθλοι της Τραμπζονσπόρ σήκωσαν πριν από την έναρξη του αγώνα ένα συγκλονιστικό κορεό, που απεικόνιζε ένα διασώστη που κρατάει στην αγκαλιά του ένα απεγκλωβισμένο από τα συντρίμμια του εγκέλαδου μωρό παιδί. Στο κράνος του υπάρχουν οι σημαίες όλων των χωρών που συνέδραμαν στον απεγκλωβισμό δεκάδων ανθρώπων από τα ερείπια. 

Ads

image
 
Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου
 
Οι ομάδες που προκρίθηκαν απευθείας στους «16»: Μπασακσεχίρ, Γουέστ Χαμ, Βιγιαρεάλ, Νις, Αλκμάαρ, Τζουργκάρντεν, Σίβασπορ, Σλόβαν Μπρατισλάβας.
 
Η κλήρωση για την φάση των «16» θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ η αντίστοιχη για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά θα γίνει στις 17 Μαρτίου.

Τα αποτελέσματα

Καραμπάγκ-Γάνδη 1-0
(78′ Γιάνκοβιτς)

Μπόντο Γκλιμτ-Λεχ Πόζναν 0-0

Τραμπζονσπόρ-Βασιλεία 1-0
( 65′ Στρίγκερ Λάρσεν)

Μπράγκα-Φιορεντίνα 0-4
(45+1′, 61′ Γιόβιτς, 80′, 90′ Καμπράλ)

ΑΕΚ Λάρνακας-Ντνίπρο 1-0
(84΄ Άνχελ Γκαρθία)
 
 

Σερίφ Τιράσπολ-Παρτίζαν 0-1
(45΄ Γκόμες)
 
 

Λουντογκόρετς-Άντερλεχτ 1-0
(8΄ Ιγκόρ Τιάγκο)
 
 

 

Λάτσιο-Κλουζ 1-0
(45΄+3΄ Ιμόμπιλε)