Μάλλον τυχεροί πρέπει να αισθάνονται στον ΠΑΟΚ, καθώς είχαν την καλύτερη δυνατή κλήρωση στα play-offs του Conference League. Στον δρόμο του «δικεφάλου του Βορρά» βρέθηκε ο θεωρητικά πιο αδύναμος από τους υποψήφιους αντιπάλους, η δανέζικη Μίντιλαντ.

Ads

Οι δευτεραθλητές Δανίας τερμάτισαν τρίτοι στον όμιλο του Europa League (με Μπράγκα, Ερυθρό Αστέρα και Λουντογκόρετς) και συγκριτικά με τους υπόλοιπους υποψήφιους αντιπάλους, ήταν θεωρητικά πιο βατός για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Μάλιστα βάσει του γεγονότος ότι τερμάτισε πρώτος στον όμιλο του, ο ΠΑΟΚ θα έχει τη ρεβάνς της 24ης Φεβρουαρίου στην Τούμπα, ενώ το πρώτο ματς στη Δανία θα διεξαχθεί μια εβδομάδα νωρίτερα (17 Φεβρουαρίου).

Τα φετινά νοκ άουτ του Europa Conference League θα είναι και τα πρώτα που θα διεξαχθούν δίχως τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ, όπως συνέβη και στα προκριματικά. Αν οι δύο ομάδες σημειώσουν τα ίδια γκολ σε 180 λεπτά, θα χρειαστούν παράταση και ίσως πέναλτι, ανεξαρτήτως ποια έχει σημειώσει περισσότερα εκτός έδρας.

Ads

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ανίσχυρων (οι ομάδες που προέρχονται από το Europa League) στις 17 Φεβρουαρίου και οι δεύτεροι στις έδρες των ισχυρών (οι ομάδες που τερμάτισαν στη 2η θέση των ομίλων του Europa Conference League) στις 24 του μήνα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των play-offs του Conference League

  • Μαρσέιγ – Καραμπάγκ
  • Αϊντχόφεν – Μακάμπι Τελ Αβίβ
  • Φενέρμπαχτσε – Σλάβια Πράγας
  • Μίντιλαντ – ΠΑΟΚ
  • Λέστερ – Ράντερς
  • Σέλτικ – Μπόντο Γκλιμτ
  • Σπάρτα Πράγας – Παρτιζάν
  • Ραπίντ Βιέννης – Τότεναμ/Φίτεσε

Οι ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί στους 16 του Europa Conference League (όσες δηλαδή τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους) και περιμένουν τα αποτελέσματα των play-offs και την κλήρωση για να μάθουν τους αντιπάλους τους, είναι οι εξής:

ΛΑΣΚ, Γάνδη, Ρόμα, Άλκμααρ, Φέγενορντ, Κοπεγχάγη, Ρεν, Βασιλεία

Η κλήρωση διεξήχθη με περιορισμούς, αφού δεν επιτρεπόταν να πέσουν μαζί ομάδες από την ίδια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η κλήρωση της φάσης των 16 θα διεξαχθεί στις 25 Φεβρουαρίου και δεν θα επιτραπεί να κληρωθούν μαζί ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο. Οι πρώτοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 10 Μαρτίου και οι δεύτερη μία εβδομάδα αργότερα.

Η κλήρωση των προημιτελικών, του ημιτελικού και του τελικού θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στις 18 Μαρτίου και δεν θα έχει δικλείδες ασφαλείας. Οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών θα διεξαχθούν στις 7 Απριλίου και οι δεύτεροι στις 14 του μήνα. Οι ημιτελικοί θα αρχίσουν στις 28 Απριλίου και οι δεύτεροι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 5 Μαΐου.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 25 Μαΐου, στην “Αρένα Κομπετάρε” των Τιράνων.