Ολοκληρώθηκαν οι ρεβάνς των ημιτελικών του Europa Conference League, με τις Γουέστ Χαμ και Φιορεντίνα να παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό της Πράγας (7 Ιουνίου), αποκλείοντας τις Άλκμααρ και Βασιλέια αντίστοιχα.

Ads

Πρόκριση θρίλερ στις καθυστερήσεις της παράτασης για τη Φιορεντίνα, που λύγισε τη Βασιλεία, επικρατώντας 3-1 με ήρωα τον Μπαράκ, ο οποίος πέτυχε το «χρυσό» γκολ στο 120’+9’, στέλνοντας την ομάδα του στον τελικό του Conference League.

Η Ιταλική ομάδα εμφανίστηκε αποφασισμένη να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 του πρώτου αγώνα και νίκησε με το ίδιο σκορ στην κανονική διάρκεια, στην οποία ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα, στέλνοντας το ματς στην παράταση, όπου η τελική έκβαση έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση.

Η Γουέστ Χαμ επικράτησε 1-0 της Άλκμααρ στην Ολλανδία και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε στον τελικό.

Ads

Έτσι το ταξίδι για τους Παυλίδη και Χατζηδιάκο στην Ευρώπη τελείωσε, καθώς οι Ολλανδοί δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα. Το νικητήριο γκολ στο ματς πέτυχε ο Φορνάλς στο 90+4′.

Βασιλεία-Φιορεντίνα 1-3 παρ. (1-2 κ.α.)
(55΄ Αμντουνί – 35΄/72΄ Γκονζάλες, 120+9΄Μπαράκ)

Άλκμααρ-Γουέστ Χαμ 0-1
(90+4΄Φορνάλς)