Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους δεκάδες παίκτες, προπονητές, αλλά και από άλλους χώρους του αθλητισμού, συνόδευσαν σήμερα τον Νταβίντε Αστόρι στην τελευταία του κατοικία.

Ads

Ο αρχηγός της Φιορεντίνα και διεθνής με την Εθνική Ιταλίας αμυντικός άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής από ανακοπή καρδιάς βυθίζοντας στην θλίψη την οικογένειά του, αλλά και ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Τίμιο Σταυρό της Φλωρεντίας, όπου από το πρωί της Τετάρτης είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες κόσμου για να πουν το τελευταίο αντίο στον άτυχο παίκτη.

Η σορός του Αστόρι έφτασε μέσα σε μια λευκή Μαζεράτι, ενώ φίλαθλοι κυμάτιζαν σημαίες με τα χρώματα των «βιόλα», ενώ μοβ και λευκά γαρύφαλλα είχαν τοποθετηθεί επάνω στο φέρετρο. Τον επικήδειο εκφώνησε ο συμπαίκτης του Αστόρι, ο Κροάτης μέσος, Μίλαν Μπάντελ.

Ads

«Είναι και θα είναι για πάντα Φλωρεντίνος» είπε ο καρδινάλιος Τζιουζέπε Μπετόρι, ο αρχιεπίσκοπος της πόλης, κατά την ομιλία του.

Με δάκρυα στα μάτια οι συμπαίκτες του στους «βιόλα» και στην εθνική ομάδα της Ιταλίας, οι αντίπαλοί του, μια λαοθάλασσα κόσμου κρατώντας κασκόλ και σημαίες της Φιορεντίνα στάθηκαν στο πλευρό των γονιών του, των αδερφών του, της συζύγου του και της δίχρονης κόρης του.

Ο Μάρκο φαν Μπάστεν, ο Εμίλιο Μπουντραχένιο, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Τζαν Πιέρο Βεντούρα, σύσσωμη η Γιουβέντους, που επέστρεψε στην Ιταλία τα ξημερώματα μετά το παιχνίδι κόντρα στην Τότεναμ, εκπρόσωποι από όλες τις ιταλικές ομάδες ήταν εκεί.

Ο Αντρέα Πίρλο, ο Φραντσέσκο Τότι, όλο το ιταλικό ποδόσφαιρο ταξίδεψε στη Φλωρεντία για να θρηνήσει.

Σπαρακτικές στιγμές είχαν εκτυλιχθεί λίγο νωρίτερα όταν η σωρός του Αστόρι μεταφέρθηκε στο «Αρτέμιο Φράνκι».

Την ώρα που το φέρετρο έφτασε στην εκκλησία, ο πατέρας της συζύγου του ποδοσφαιριστή λιποθύμησε.

Σπαρακτικές ήταν και οι στιγμές όταν το φέρετρο βγήκε από την εκκλησία με το πλήθος να χειροκροτά και να φωνάζει ρυθμικά «Ντάβιντε», «καπιτάνο» και «Υπάρχει μόνο ένας αρχηγός». 

Η μητέρα του Αστόρι, μάλιστα, στράφηκε προς τον κόσμο και χαιρέτησε βάζοντας κατόπιν το χέρι της στο σημείο της καρδιάς της, ενώ ο ένας αδερφός του ποδοσφαιριστή κρατούσε τις φανέλες από τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε.