Η Μίλαν έπαιζε με 10 παίκτες από το 22′, αλλά άντεξε και έμεινε στο 0-0 με τον Άγιαξ, έτσι πέρασε αυτή στους “16”. Η Μπαρτσελόνα πέτυχε 6 γκολ και η Σέλτικ ένα της τιμής με τον Σαμαρά. Η Ντόρτμουντ νίκησε 2-1 στην Μασσαλία με γκολ στο 87′ και προκρίθηκε στους “16” και μάλιστα πρώτη, ενώ η Άρσεναλ τερμάτισε δεύτερη, παρά την ήττα της από τη Νάπολι, η οποία συνεχίζει στο Europa League. Η Ζενίτ έχασε με 1-4 από την Αούστρια στην Βιέννη, αλλά προκρίθηκε, διότι η Πόρτο έχασε με 0-2 από την Ατλέτικο στην Μαδρίτη. Η Σάλκε νίκησε 2-0 την Βασιλεία και πέρασε στην επόμενη φάση ακολουθώντας την Τσέλσι, η οποία νίκησε 1-0 την Στεάουα και τερμάτισε πρώτη.

Ads
 
Η Μίλαν προκρίθηκε στους “16” του Champions League, καθώς έμεινε στο 0-0 με τον Άγιαξ στο “Σαν Σίρο”, αντέχοντας με 10 παίκτες από το 22′!

Ο Ρικάρντο Μοντολίβο ήταν αυτός που αποβλήθηκε, οι “ροσονέρι” από τότε είχαν το μυαλό στην άμυνα, κράτησαν το μηδέν και πέρασαν στην επόμενη φάση.

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε την κορυφή, καθώς νίκησε με 6-1 την Σέλτικ στο “Καμπ Νόου”, όπου ο Νεϊμάρ έκανε χατ-τρικ σε 13 λεπτά, το πιο γρήγορο του συλλόγου στην διοργάνωση (ο Μέσι είχε σε 16 λεπτά).

Ads

Ο Γιώργος Σαμαράς με κεφαλιά πέτυχε το γκολ της τιμής, μειώνοντας για το τελικό 6-1, έτσι σκόραρε για δεύτερη σερί χρονιά στο “Καμπ Νόου”.

image

 

Μίλαν – Άγιαξ 0-0

 
Γήπεδο: “Σαν Σίρο”, Μιλάνο
Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Το Μιλάνο “πάγωσε” στο 5ο λεπτό, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λάσε Σένε από δεξιά ο Κρίστιαν Πόουλσεν πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα χτύπησε στο δεύτερο δοκάρι του Αμπιάτι, ο οποίος έμεινε… άγαλμα και εν συνεχεία η μπάλα ήρθε στην αγκαλιά του.

Ο Ιταλός πορτιέρο ήταν στο 19′ αυτός που κράτησε όρθια την Μίλαν, καθώς έκανε εξαιρετική απόκρουση στην αριστερή του γωνία σε κεφαλιά του Κλάασεν.

Στο 22′ τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν υπέρ του Άγιαξ, καθώς ο αρχηγός της Μίλαν, Ρικάρντο Μοντολίβο, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Κρίστιαν Πόουλσεν.

Η Μίλαν δεν έκανε ούτε μία καλή ευκαιρία στο ματς, άντεξε με τον Αμπιάτι να είναι ο κορυφαίος και πήρε την πρόκριση.

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Ντε Σίλιο, Μπονέρα, Σαπάτα, Κονστάν, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ, Μοντολίβο, Μουντάρι, Κακά (81′ Μεξές), Ελ Σααραουί (24′ Πόλι), Μπαλοτέλι.
ΑΓΙΑΞ: Σίλεσεν, Φαν Ράιν, Μόισαντερ, Ντένσβιλ, Μπλιντ, Κρίστιαν Πόουλσεν (46′ Χούσεν), Κλάασεν, Σερέρο (81′ Φαν ντερ Χουρν), Σένε, Φίσερ, Μπόγιαν (72′ Σίγκθορσον).
*κόκκινη 22′ Μοντολίβο
image

Μπαρτσελόνα – Σέλτικ 6-1

 
Σκόρερς: 7′ Πικέ, 40′ Πέδρο, 44′, 48′ και 58′ Νεϊμάρ, 75′ Τέγιο / 88′ Σαμαράς
Γήπεδο: “Καμπ Νόου”, Βαρκελώνη
Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεβ (Ρωσία)

Ο Ζεράρ Πικέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο λεπτό, με κοντινό πλασέ, καθώς βρέθηκε μόνος στο ύψος λίγο έξω από την μικρή περιοχή, έπειτα από πλασέ του Αλέξις Σάντσες και απόκρουση του Φρέιζερ Φόρστερ με το πόδι.

Το 2-0 για τους “μπλαουγκράνα” ήρθε στο 40′, με τον Πέδρο να νικά αυτήν την φορά τον Φόρστερ, έπειτα από προσπάθεια από δεξιά και ασίστ του Νεϊμάρ, ο οποίος σε κενό τέρμα έκανε το 3-0 στο 44′, από ασίστ του Μαρτίν Μοντόγια.

Ο Βραζιλιάνος σκόραρε ξανά στο 48′, με αριστερό σουτ, αφού έκανε εντυπωσιακά το “ένα-δύο” με τον Τσάβι, ενώ συμπλήρωσε το χατ-τρικ του στο 58′, κάνοντας το 5-0 μετά από εξαιρετική προσπάθεια στην περιοχή.

Ο Τέγιο στο 72′ έκανε το 6-0, με αρκετή τύχη, καθώς σούταρε από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντρα στον Φαν Ντάικ, άλλαξε πορεία και κατέληξε για 6η φορά στα δίχτυα του Φόρστερ.

Ο Γιώργος Σαμαράς στο 88′ πέτυχε το γκολ της τιμής για τους Σκωτσέζους, μειώνοντας για το τελικό 6-1 με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από εκτέλεση φάουλ του Μουλγκρού, έτσι σκόραρε για δεύτερη σερί χρονιά στο “Καμπ Νόου”.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Μοντόγια, Μαστσεράνο, Πικέ, Αντριάνο, Μπουσκέτς (73′ Σονγκ), Σέρτζι Ρομπέρτο, Τσάβι, Αλέξις Σάντσες (63′ Τέγιο), Πέδρο, Νεϊμάρ (81′ Ντονγκού).
ΣΕΛΤΙΚ: Φόρστερ, Λούστιγκ, Άμπροουζ, Φαν Ντάικ, Μάθιους (82′ Στόουκς), Μπιτόν (69′ Κόμονς), Λέντλεϊ, Σκοτ Μπράουν, Μπούριχτερ, Σαμαράς, Πούκι (46′ Μουλγκρού).
 

image

 
 

Η τελική βαθμολογία

 
1. Μπαρτσελόνα 13 (16-5)
2. Μίλαν 9 (8-5)
3. Άγιαξ 8 (5-8)
4. Σέλτικ 3 (3-14)
 

 

 
Μίλαν – Άγιαξ 0-0

 

Μπαρτσελόνα – Σέλτικ 6-1



 

Το σενάριο που περίμεναν όλοι έγινε, καθώς η Ντόρτμουντ νίκησε με 2-1 στην Μασσαλία χάρη σε γκολ του Γκρόσκροϊτς στο 87′ και πέρασε στους “16”.

Πέρασε μάλιστα και ως πρώτη, καθώς η Άρσεναλ έχασε με 0-2 στην Ιταλία από τη Νάπολι και στην τριπλή ισοβαθμία έμεινε δεύτερη.Η Νάπολι από την άλλη θα παίξει στο Europa League, ενώ έκανε το 2-0 στο 93′ με τον Καγιεχόν, στην τελευταία φάση του αγώνα και με 3-0 θα ήταν αυτή που τερμάτιζε δεύτερη!

image

 

Νάπολι – Άρσεναλ 2-0

 
Σκόρερς: 73′ Ιγκουαΐν, 93′ Καγιεχόν
Γήπεδο: “Σαν Πάολο”, Νάπολι
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Καλό ματς, με αρκετές φάσεις στο “Σαν Πάολο”, αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο 73ο λεπτό για να ανοίξει το σκορ ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν για τη Νάπολι.

Ο Αργεντινός σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του κόντρα σε αγγλική ομάδα, νικώντας τον Στσέσνι με εξαιρετικό αριστερό σουτ, αφού γύρισε εξαιρετικά το σώμα του στην περιοχή των φιλοξενούμενων.

Τρία λεπτά αργότερα οι Λονδρέζοι έμειναν με 10 παίκτες, καθώς στο 76′ αποβλήθηκε ο Μίκελ Αρτέτα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Χοσέ Καγιεχόν.

Ο Ισπανός έκανε το 2-0 στο 93′, στην τελευταία φάση του αγώνα, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για ένα ακόμη γκολ που θα έδινε την πρόκριση στους Ιταλούς σε βάρος των Άγγλων!

ΝΑΠΟΛΙ: Ραφαέλ, Μάτζο, Φεντερίκο Φερνάντες, Αλμπιόλ, Αρμέρο, Τζεμαϊλί, Μπεχράμι, Πάντεβ (57′ Ινσίνιε), Καγιεχόν, Μέρτενς, Ιγκουαΐν.
ΑΡΣΕΝΑΛ: Στσέσνι, Τζένκινσον, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Αρτέτα, Φλαμινί, Ροζίτσκι (75′ Μονρεάλ), Καθόρλα (68′ Ράμσεϊ), Μεσούτ Εζίλ, Ζιρού.
*κόκκινη 76′ Αρτέτα
image

 

Μαρσέιγ – Ντόρτμουντ 1-2

 
Σκόρερς: 34′ Παγέτ / 4′ Λεβαντόβσκι, 87′ Γκρόσκροϊτς
Γήπεδο: “Βελοντρόμ”, Μασσαλία
Διαιτητής: Μάριο Στράχονια (Κροατία)

Η Μπορούσια άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να παίζει εξαιρετικά με την πλάτη τον Λούκας Μέντες, τον απέφυγε άνετα και έκανε το 1-0, νικώντας τον Μανταντά στο τετ-α-τετ.

Δεν άργησε η απάντηση, με τον κεντρικό αμυντικό, Σουλεϊμάν Ντιαβαρά, να κάνει το 1-1 στο 14′ με κεφαλιά σε άδειο τέρμα, έπειτα εκτέλεση φάουλ του Παγέτ, κακή έξοδο του Βάιντενφελερ και κεφαλιά του Κχελιφά που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στο έδαφος, για να… στρωθεί στον Ντιαβαρά.

Ο Ντιμιτρί Παγέτ στο 34′ αποβλήθηκε, καθώς δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο στην περιοχή, έτσι άφησε με 10 παίκτες τους Γάλλους.

Η λύτρωση για τους Γερμανούς ήρθε στο 87′, με τον Κέβιν Γκρόσκροϊτς να κάνει το 1-2 με σουτ πέφτοντας από το ύψος της περιοχής και τον Μανταντά να βρίσκει την μπάλα αλλά μην μπορεί να αποτρέψει την πορεία προς τα δίχτυα του.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Φανί, Ντιαβαρά, Λούκας Μέντες (46′ Αμπνταλά), Μεντί, Λεμινά, Μπενουά Σεϊρού, Τοβέν (79′ Ιμπουλά), Παγέτ, Κχελιφά (55′ Μορέλ), Ζινιάκ.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Γκρόσκροϊτς, Σαρ, Παπασταθόπουλος, Ντουρμ, Κελ (78′ Πίστσεκ), Νουρί Σαχίν, Μχιταριάν, Μπλαστσικόβσκι (66′ Χόφμαν), Ρόις (78′ Σίμπερ), Λεβαντόβσκι.
*κόκκινη 34′ Παγέτ
 

image

 
 

Η τελική βαθμολογία

 
1. Ντόρτμουντ 12 (11-6)
2. Άρσεναλ 12 (8-5)
3. Νάπολι 12 (10-9)
4. Μαρσέιγ 0 (5-14)
 

 
Νάπολι – Άρσεναλ 2-0

Μαρσέιγ – Ντόρτμουντ 1-2

 
Η Ζενίτ ήταν αυτή που ακολούθησε την Ατλέτικο στην επόμενη φάση, παρά την βαριά ήττα της με 1-4 στην Βιέννη από την Αούστρια.

Αυτό διότι η Ατλέτικο νίκησε με 2-0 την Πόρτο στην Μαδρίτη, αν και οι “δράκοι” είχαν χαμένο πέναλτι και 4 δοκάρια.

Ατλέτικο – Πόρτο 2-0

 
Σκόρερς: 14′ Ραούλ Γκαρθία, 37′ Ντιέγκο Κόστα
Γήπεδο: “Βιθέντε Καλντερόν”, Μαδρίτη
Διαιτητής: Ντενίζ Αϊτεκίν (Γερμανία)

Η Ατλέτικο άνοιξε το σκορ στο 14′ με το εξαιρετικό τέρμα του Ραούλ Γκαρθία, οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Έλντον με σουτ από αρκετά πλάγια αριστερά, μέσα από την περιοχή.

Στο 27′ ο Αρανθουμπία έκανε πέναλτι στον Τζάκσον Μαρτίνες, αλλά ο 34άχρονος Ισπανός τερματοφύλακας στο ντεμπούτο του στο Champions League απέκρουσε την εκτέλεση του Ζοζουέ!

Εκτός από το πέναλτι η Πόρτο είχε τρία δοκάρια στο 7′, το 21′ και το 36′, αλλά ένα λεπτό μετά το τρίτο, στο 37′ ο Ντιέγκο Κόστα πέρασε και τον Έλντον κάνοντας το 2-0 για την Ατλέτικο, “τιμωρώντας” τους “δράκους” για την αστοχία τους (είχαν και 4ο δοκάρι αργότερα).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Αρανθουμπία, Μανκίγιο, Αλντερβάιρελντ, Μιράντα, Φεντερίκο Ινσούα, Γκάμπι, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία, Όλιβερ Τόρες (62′ Αρντά Τουράν), Αντριάν Λόπεθ (82′ Λέο Μπαπτιστάο), Ντιέγκο Κόστα (46′ Βίγα).
ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Ντανίλο, Μάικον, Μανγκαλά, Αλέξ Σάντρο, Φερνάντο, Ντεφούρ (78′ Έκτορ Ερέρα), Λούτσο Γκονσάλες (64′ Γκιλάς), Σιλβέστρε Βαρέλα, Ζοζουέ (46′ Λικά), Τζάκσον Μαρτίνες.
*χαμένο πέναλτι 28′ Ζοζουέ (απόκρουση Αρανθουμπία)
image

Αούστρια Βιέννης – Ζενίτ 4-1

 
Σκόρερς: 44′ και 51′ Χόζινερ, 48′ Γιουν, 93′ Κίναστ / 35′ Κερζακόβ
Γήπεδο: “Ερνστ-Χάπελ-Στάντιον”, Βιέννη
Διαιτητής: Αλεκσάνταρ Στάβρεβ (Σκόπια)

Το γκολ που έψαχνε η Ζενίτ ήρθε στο 35′, με τον Αλεκσάντρ Κερζακόβ να ανοίγει το σκορ για τους Ρώσους, με σουτ έπειτα από ασίστ του Χουλκ (το έψαχνε διότι ήθελε σε περίπτωση που νικούσε και η Πόρτο).

Στο 44′ όμως ήρθε η απάντηση από τους Αυστριακούς, με τον Χόζινερ να κάνει το 1-1, έπειτα από τραγικό λάθος στην ρωσική άμυνα (ήδη ήξεραν για το 2-0 στην Μαδρίτη).

Η ανατροπή για την Αούστρια ολοκληρώθηκε στο 48′, όταν ο Γιουν με κοντινό πλασέ έκανε το 2-1, έπειτα από ασίστ του Σούτνερ από αριστερά, ενώ το 3-1 ήρθε στο 51′ με το δεύτερο γκολ του Χόζινερ, παίρνοντας το… ριμπάουντ από απόκρουση του Λοντίγκιν σε μακρινό σουτ του Μάντερ και το τελικό 4-1 διαμόρφωσε στο 93′ ο Κίναστ.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ: Λίντνερ, Ντίλαβερ, Ρόγκουλ, Όρτλεχνερ, Σούτνερ, Χόλαντ, Στάνκοβιτς (68′ Σίμκοβιτς), Μάντερ, Μουργκ (60′ Ρόιερ), Γιουν (83′ Κίναστ), Χόζινερ.
ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Ανσάλντι (83′ Σμολνίκοβ), Χουμπότσαν, Λόμπαρτς, Κρίσιτο, Βιτσέλ, Ζιριάνοβ (63′ Αρσάβιν), Σιρόκοβ, Φαϊζούλιν (83′ Μπιστρόβ), Χουλκ, Κερζακόβ.
 

image

 
 

Η τελική βαθμολογία

 
1. Ατλέτικο 16 (15-3)
2. Ζενίτ 6 (5-9)
3. Πόρτο 5 (4-7)
4. Αούστρια Βιέννης 5 (5-10)
 

 
Ατλέτικο – Πόρτο 2-0

Αούστρια – Ζενίτ 4-1

 

Η Σάλκε εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα, νίκησε με 2-0 την Βασιλεία στην Γερμανία και προκρίθηκε στους “16”.

Την κορυφή κατέκτησε η Τσέλσι, η οποία με αυτογκόλ του Γκεοργκιέβσκι νίκησε με 1-0 την Στεάουα Βουκουρεστίου στο Λονδίνο.

Σάλκε – Βασιλεία 2-0

 
Σκόρερς: 51′ Ντράξλερ, 57′ Ματίπ
Γήπεδο: “Αρένα ΆουφΣαλκε”, Γκέλζενκιρχεν
Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)

Ο Άνταμ Σαλάι μπήκε στο ματς στο 31′ στην θέση του Χέβεντες και δευτερόλεπτα αργότερα κέρδισε την αποβολή του Ιβάνοφ, για ανατροπή ενώ ήταν σε προφανή θέση για γκολ (περισσότερο την κέρδισε έξυπνα, παρά ήταν).

Η λύτρωση για τους Γερμανούς ήρθε στο 51′, με τον Γιούλιαν Ντράξλερ να ανοίγει το σκορ με σουτ αφού βρέθηκε αμαρκάριστος μετά την σέντρα του Φαρφάν που πέρασε από όλους.

Στο 57′ ο Ζοέλ Ματίπ έκανε το 2-0, νικώντας με πλασέ στο τετ-α-τετ τον Ζόμερ, όμως βρέθηκε ανενόχλητος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα διότι ήταν ολοφάνερα σε θέση οφ-σάιντ, αυτός και 2-3 ακόμη συμπαίκτες του, όμως ο βοηθός διαιτητή δεν είδε τίποτα αντικανονικό!

ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Ουτσίντα, Χέβεντες (31′ Σαλάι), Φελίπε Σαντάνα, Κολάσινατς, Ματίπ, Νόιστεντερ, Μάιερ (88′ Γκορέτσκα), Φαρφάν (66′ Φουχς), Ντράξλερ, ΚΠ Μπόατενγκ.
ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ζόμερ, Φόζερ, Σερ, Ιβάνοφ, Τόλαντ Τζάκα, Κερίμ Φράι, Ελ Νερί (61′ Σιό), Σερί Ντι (72′ Αζετί), Μοχάμεντ Σαλάχ, Στόκερ (72′ Ντελγκάδο), Στρέλερ.
*κόκκινη 31′ Ιβάνοφ
image

 

Τσέλσι – Στεάουα 1-0

 
Σκόρερ: 10′ αυτ. Γκεοργκιέβσκι
Γήπεδο: “Στάμφορντ Μπριτζ”, Λονδίνο
Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Με αυτογκόλ του Σκοπιανού αμυντικού, Ντάνιελ Γκεοργκέβσκι, άνοιξε το σκορ για την Τσέλσι στο 10ο λεπτό, έπειτα από κεφαλιά του Οσκάρ στο πρώτο δοκάρι, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λάμπαρντ.

ΤΣΕΛΣΙ: Σβάρτσερ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Όμπι Μίκελ (74′ Ραμίρες), Λάμπαρντ, Οσκάρ (67′ Σέρλε), Ουίλιαν (80′ Ντε Μπράινε), Αζάρ, Ντεμπά Μπα.
ΣΤΕΑΟΥΑ: Ταταρουσάνου, Γκεοργκιέβσκι, Σουκάλα, Γκάρντος, Λατόβλεβιτς, Πιντιλί (64′ Λεάντρο Τατού), Ιάνκου, Στάντσιου (61′ Πρεπελίτσα), Κιπτσίου, Παρβουλέσκου, Καπετάνος (71′ Πιοβοκάρι).
 

image

 

Η τελική βαθμολογία

 
1. Τσέλσι 12 (12-3)
2. Σάλκε 10 (6-6)
3. Βασιλεία 8 (5-6)
4. Στεάουα 3 (2-10)
 

 
Σάλκε – Βασιλεία 2-0

Τσέλσι – Στεάουα 1-0

 
Πηγή: sport 24