Τέλος στα playoffs Champions League με τα τρία τελευταία εισιτήρια για τους ομίλους, να πηγαίνουν στην απίστευτη Σερίφ από την Μολδαβία, την Σάλτσπουργκ και την Σαχτάρ που χρειάστηκε παράταση για να αποκλείσει την Μονακό.

Ads

Ένα απίστευτο κατόρθωμα ολοκλήρωσε η Σέριφ Τιρασπόλ, που απέσπασε ισοπαλία, 0-0, από την Ντινάμο στο Ζάγκρεμπ και σε συνδυασμό με το υπέρ της 3-0 στο πρώτο ματς, εξασφάλισε την πρώτη της παρουσία σε ομίλους Champions League.

Οι πρωταθλητές Μολδαβίας, με Αθανασιάδη και Κολοβό βασικούς, κατάφεραν να βραχυκυκλώσουν τους απογοητευτικούς Κροάτες και μάλιστα είχαν και δοκάρι στο 4’!

Οι γηπεδούχοι είχαν στη συνέχεια την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά αδυνατούσαν να νικήσουν τον Έλληνα τερματοφύλακα, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 0-0 και να ανεβάζει την αυτοπεποίθηση των φιλοξενούμενων.

Ads

Η πίεση της Ντινάμο συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος αλλά δίχως αποτέλεσμα (μονάχα ένα ακυρωθέν γκολ του Όρσιτς στο 76’), με το 0-0 να μένει μέχρι τέλους και την ομάδα που πέρυσι έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Europa League αποκλείοντας την Τότεναμ να υποβιβάζεται στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA και την τρομερή Σέριφ να γράφει ιστορία.

Η Σάλτσμπουργκ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να διπλασιάσει τις νίκες επί της Μπρόντμπι, με 2-1, χάρη σε γκολ των Σέσκο (4’) και Αάρονσον (10’). Για τους Δανούς, βρήκε δίχτυα στο 62ο λεπτό ο Μάξο.

Παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0, η Σαχτάρ Ντόνετσκ έστειλε το ματς με τη Μονακό στην παράταση και το τελικό 2-2 την έστειλε στους ομίλους του Champions League.
 
Οι Γάλλοι μπήκαν πολύ δυνατά στο πρώτο μέρος και θέλησαν γρήγορα να “σβήσουν” το προβάδισμα της Σαχτάρ απ’ τον πρώτο αγώνα. Στο 18ο λεπτό οι Μονεσάγκοι άνοιξαν το σκορ, με τον Μπεν-Γεντέρ, έπειτα από απόκρουση του Πιάτοβ σε σουτ του Φόλαν. Η Μονακό στο 39′ έκανε το 0-2 ξανά με τον Μπεν-Γεντέρ, έπειτα από ασίστ του Ενρίκε.
 
Ωστόσο, η Σαχτάρ δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε με τον Μάρλος στο 74′ να πετύχει το 1-2, αφού οι Ουκρανοί κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα στην περιοχή. Αυτό το σκορ έστειλε το ματς στην παράταση, με τη Μονακό να χάνει ξανά μεγάλη ευκαιρία για να πάρει την πρόκριση στο φινάλε με τον Φόλαντ.
 
Οι δύο ομάδες τα έδιναν όλα στην παράταση, ωστόσο η πρόκριση δόθηκε στη Σαχτάρ. Ο Μίντρουκ έκανε ωραία προσπάθεια απ’ τα δεξιά, προσπάθησε να κάνει το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε στον Αγκιλάρ, πήρε ύψος και κρέμασε τον τερματοφύλακα της ομάδας του, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένα εκπληκτικό αυτογκόλ.