Μετά από 3,5 μήνες περίπου, επανήλθε στην αγωνιστική δραστηριότητα η μεγαλύτερη διασυλλογική ποδοσφαιρική διοργάνωση, το Champions League.

Ads

Για τη φάση των 16 σήμερα (χθες 15/2)) διεξήχθησαν δύο πολύ σημαντικές αναμετρήσεις, όπου Μπάγερν και Μίλαν νίκησαν με το ίδιο σκορ (1-0), τις Παρί Σεν Ζερμέν και Τότεναμ αντίστοιχα, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης.

Τα αποτελέσματα

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν 0-1
(53΄Κομάν)

Η Μπάγερν Μονάχου ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ Ντε Πρενς», προηγήθηκε με γκολ του Κομάν στο 53’ και τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην προημιτελική φάση του φετινού Champions League.

Ads

Χωρίς τον Μπαπέ στα άκρα να ανοίγει χώρους και να δημιουργεί, οι Μέσι, Νεϊμάρ ήταν απελπιστικά μόνοι, ενώ η μπάλα με το ζόρι έφτανε σε εκείνους αφού οι Γάλλοι έπαιζαν παθητικά και περίμεναν πίσω από τη μεσαία γραμμή. Δεν είχαν διάθεση για να πρεσάρουν.

Η Παρί, πίεσε ασφυκτικά στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, έχασε ευκαιρίες και είχε (ορθά) ακυρωθέν γκολ, με τους Βαυαρούς να αντέχουν και να φεύγουν από το Παρίσι με τη σημαντική νίκη.

Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις και χάνει τη ρεβάνς της 8ης Μαρτίου ο Παβάρ.

Παρί Σεν Ζερμέν (Κ. Γκαλτιέ): Ντοναρούμα – Μαρκίνιος, Ντανίλο (75’ Βιτίνια), Ράμος – Χακίμι (46’ Κιμπεμπέ), Ζϊρέ-Έμερι (57’ Ρουίθ), Βεράτι, Σολέρ (57’ Μπαπέ), Μέντες – Μέσι, Νεϊμάρ

Μπάγερν (Γ. Νάγκελσμαν): Ζόμερ – Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Κανσέλο (46’ Ντέιβις), Παβάρ – Γκορέτζκα, Κίμιχ – Μουσιάλα, Κομάν (77’ Γκνάμπρι), Σανέ (90′ Στάνισιτς), Τσούπο-Μοτίνγκ (76’ Μίλερ)

Μίλαν-Τότεναμ 1-0
(7΄Ντίαθ)

Η Μίλαν έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, αλλά η Τότεναμ έδειξε στο «Σαν Σίρο» ότι είναι ικανή για την ανατροπή στον επαναληπτικό του Λονδίνου.

Οι «ροσονέρι» μπήκαν πολύ δυναμικά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ με το «καλησπέρα». Στο 7ο λεπτό, ο Τεό Ερναντές έκανε ένα δυνατό σουτ από πλάγια θέση, ο Φόρστερ έδιωξε, ο Ντίαθ πήρε το ριμπάουντ, με τον Άγγλο τερματοφύλακα να κάνει μία καταπληκτική επέμβαση στο πλασέ που επιχείρησε, ωστόσο ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν και πάλι στη σωστή θέση και με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ, για το 1-0.

Από εκείνοτ το σημείο και μετά η Τότεναμ επιχείρησε με κάποιες στατικές φάσεις να απειλήσουν, προσπάθησε και από τα άκρα με τους Κουλουσέβσκι και Σον να δημιουργήσει ρήγματα στην μιλανέζικη άμυνα, αλλά οι γηπεδούχοι έπαιξαν εξαιρετικά το τεχνητό οφσάιντ και όλες οι υποψίες ευκαιριών των Λονδρέζων δεν ανησύχησαν τον Ταταρουσάνου.

Στο δεύτερο μέρος η Μίλαν θα μπορούσε να σκοράρει στο 78’, αλλά ο Ντε Κετελάρε έπιασε μία κακή κεφαλιά και ο Πέρισιτς στην προσπάθειά του να διώξει, λίγο έστειλε να την στείλει στα δίχτυα της Τότεναμ.

Η Τότεναμ σε γενικές γραμμές έδειξε ότι μπορεί να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ απέναντι σε μία Μίλαν που με πειθαρχία στο τακτικό κομμάτι, κατάφερε να πάρει μία πολύτιμη νίκη.

Η ρεβάνς του Λονδίνου είναι προγραμματισμένη για τις 8 Μαρτίου.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Τιό, Καλουλού, Κιάερ, Ερναντέζ, Σαλεμάκερς (77’ Μεσίας), Κρούνιτς, Τονάλι (86’ Πομπέγκα), Ντίαθ (77’ Ντε Κετελάρε), Ζιρού, Λεάο (90+1’ Ρέμπιτς)

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Φόρστερ, Έμερσον, Ρομέρο, Ντάιερ, Λενγκλέ (81’ Ντέιβις), Σκιπ, Σαρ, Κουλουσέβσκι (70’ Ριτσάρλισον), Πέρισιτς, Σον (81’ Ντανζούμα), Κέιν