Δεύτερη ημέρα με αγώνες της φάσης των 16 του Champions League, με την Μπενφίκα που μετά τη νίκη της 2-0 στο Βέλγιο κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ, να είναι μέχρι τώρα (κι ενώ έχουν διεξαχθεί τέσσερα ματς), η ομάδα με το μεγαλύτερο αβαντάζ για πρόκριση στους προημιτελικούς.

Ads

Στο άλλο παιχνίδι η Μπορούσια Ντόρτμουντ επικράτησε 1-0 της Τσέλσι και πήρε μικρό προβάδισμα στην προσπάθεια για τη συμμετοχή της στους 8 της διοργάνωσης.

Μπριζ-Μπενφίκα 0-2
(51΄πεν. Ζοάο Μάριο, 88΄Νέρες)

Με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να είναι όσο σταθερός χρειαζόταν και τους Ζοάο Μάριο-Νέρες να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, η Μπενφίκα σχεδόν «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, αφού πήρε τεράστια νίκη μέσα στην έδρα της Κλαμπ Μπριζ (0-2).

Ads

Οι Πορτογάλοι αφού ξεπέρασαν το αρχικό πρεσάρισμα των Βέλγων στα πρώτα 20′, κυριάρχησαν στο ματς, ενώ ακόμα και όταν οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν, ήταν σχεδόν μάταιο. Στον επαναληπτικό στις 3 Μαρτίου στη Λισαβόνα, οι «αετοί» πρέπει απλά να κάνουν διαχείριση και μένει να φανεί αν η Μπριζ έχει τρόπο αντίδρασης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπενφίκα ανέβασε στροφές και στο 46′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ράμος. Στο 49′, ο Χέντρι βρήκε το πόδι του Ράμος και καταλογίστηκε το πέναλτι. Ο Ζοάο Μάριο το εκτέλεσε εύστοχα στο 51′ και έκανε το 1-0 για τους Πορτογάλους.

Στη συνέχεια η Μπριζ ήταν η ομάδα που πήρε τα ηνία του αγώνα και πίεζε. Ήταν όμως φλύαρη στο παιχνίδι της, αφού παρά την πίεση της δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις. Η Μπριζ πίεσε τη Μπενφίκα, αλλά τα τραγικά λάθη στην άμυνα της ήταν καθοριστικά και σε αυτό το επίπεδο κοστίζουν. Ένα τέτοιο έγινε στο 88′, το εκμεταλλεύτηκε ο Νέρες που έκλεψε τη μπάλα από τους στόπερ πλάσαρε σωστά και έκανε το 0-2.

Κλαμπ Μπριζ (Σκοτ Πάρκερ): Μινιολέ – Μάτα, Χέντρι, Μέχελε – Μπουκανάν, Βάνακεν, Οντόι (65′ Νίλσεν), Ονιεντίκα, Μέιερ – Λανχ, Σογουά (79′ Τζουτγκλά)

Μπενφίκα (Ρότζερ Σμιντ): Βλαχοδήμος – Μπα, Α. Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο – Σικίνιο, Φλορεντίνο – Άουρσνες, Μάριο (90+ Ζοάο Νέβες), Ρ. Σίλβα (65′ Νέρες), Ράμος (66′ Γκέντες)

Ντόρτμουντ-Τσέλσι 1-0
(63΄Αντεγέμι)

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ κατάφερε να νικήσει την πιο επικίνδυνη Τσέλσι με 1-0 χάρη σε ένα απίθανο σπριντ και πλασέ του Καρίμ Αντεγέμι στο 63′ και έτσι να πάρει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Σίγουρα όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του Λονδίνου, αλλά πάντα μια νίκη μετρά στους διπλούς αγώνες.

Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα όλος ο κόσμος θαύμασε το εκπληκτικό κορεό των φίλων της Μπορούσια στη «Yellow Wall» του «Βεστφάλεν», ενώ στο πρώτο ημίχρονο η Ντόρτμουντ είχε την υπεροχή και τις περισσότερες τελικές, αλλά η Τσέλσι τις μεγάλες ευκαιρίες με τον Ζοάο Φέλιξ.

image

Ειδικά το δοκάρι στο 38′ μετά από εξαιρετική προσπάθεια και μεγάλη ατυχία στο πλασέ. Ο Τιάγκο Σίλβα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά το έκανε με το χέρι και σωστά ο διαιτητής τον παρατήρησε με κίτρινη.

Στο ίδιο στιλ και στο δεύτερο ημίχρονο με την Τσέλσι να είναι πιο απειλητική και να κρατά περισσότερο μπάλα. Στο 55′ ο Κόμπελ έκανε μεγάλη απόκρουση στο φάουλ του Τζέιμς. Στο 57′ ο Μπραντ που έκανε πολύ καλό ματς για τον Μπορούσια σούταρε με τον Κέπα να μπλοκάρει.

Νέα απόκρουση του Κόμπελ σε σουτ του Τζέιμς στο 62′, αλλά στην αντεπίθεση (63′) ο Καρίμ Αντεγέμι έφυγε σαν σφαίρα στην κόντρα μετά από εκτέλεση κόρνερ, απέφυγε τον Έντσο Φερνάντες και περνώντας και τον Κέπα έκανε το 1-0 με ένα εκπληκτικό γκολ.

Υπενθυμίζεται ότι η ρεβάνς του Λονδίνου είναι προγραμματισμένη για της 7 Μαρτίου στο «Στάμφορντ Μπριζ».

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Σλότερμπεκ, Ζίλε, Γκερέιρο, Τσαν, Εζκάν, Μπέλινγκχαμ, Βολφ (73′ Ρίερσον), Αντεγιέμι (79′ Γκίτενς), Μπραντ, Αλέ (68′ Μοντέστ)

Τσέλσι (Γκράχαμ Πότερ): Κέπα, Τιάγκο Σίλβα, Κουλιμπαλί, Τζέιμς, Τσίλγουελ (71′ Κουκουρέγια), Έντσο Φερνάντες, Λόφτους Τσικ, Μούντρικ (71′ Μάουντ), Φέλιξ, Χάβερτς, Ζίγιες