Η Μπενφίκα και η Τσέλσι είναι πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Champions League 2022-23, καθώς ξεπέρασαν τα εμπόδια των Μπριζ και Ντόρτμουντ αντίστοιχα.

Ads

Σε ένα παιχνίδι με τρελό ρυθμό και παρά πολλές ευκαιρίες για γκολ, η Τσέλσι επικράτησε 2-0 της Ντόρτμουντ, ανατρέποντας το εις βάρος της 1-0 από τη Γερμανία και παίρνοντας την πολυπόθητη πρόκριση!

Σε ένα άκρως ψυχαγωγικό παιχνίδι που είχε εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκειά του, πολλές ευκαιρίες για γκολ και αγωνία για το που θα καταλήξει η πρόκριση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, οι «μπλε» του Λονδίνου κατάφεραν να πάρουν την σπουδαία νίκη-πρόκριση, χάρη στα γκολ των Στέρλινγκ (44’) και Χάβερτς (με πέναλτι στο 53’).

Στο άλλο παιχνίδι η Μπενφίκα έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Μπριζ, με τους «αετούς» να επικρατούν με το εμφατικό 5-1 στο «Ντα Λουζ», παίρνοντας την πρόκριση στους «8» του Champions League με συνολικό σκορ 7-1!

Ads

Εκπληκτική εμφάνιση από τον Γκονζάλο Ράμος με δύο γκολ και μία ασίστ (45+2′, 57′), με τον Ράφα Σίλβα να ανοίγει νωρίτερα το σκορ στο 38′ και τους Ζοάο Μάριο και Νταβίντ Νέρες στο 71′ και το 77′ να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας τους. Το γκολ της τιμής για τους Βέλγους πέτυχε ο Μέιερ στο 87′, που ήταν και το πιο όμορφο τέρμα της βραδιάς.

Τσέλσι-Ντόρτμουντ 2-0
(44΄Στέρλινγκ, 53΄πεν Χάβερτς)

Μπενφίκα-Κλαμπ Μπριζ 5-1
(38’ Σίλβα, 45’+2/57′ Ράμος, 71′ πεν. Μάριο, 78′ Νέρες – 88′ Μέιερ)