Άλλες δύο ομάδες έκλεισαν θέση στα προημιτελικά του Champions League, με τη διεξαγωγή των σημερινών ρεβάνς για τη φάση των 16.

Ads

Πρόκειται για τη Μάντσεστερ Σίτι, που με απόλυτο πρωταγωνιστή το διαστημικό Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος σημείωσε πέντε γκολ, επικράτησε 7-0 της Λειψίας (1-1 το πρώτο ματς )και την Ίντερ που υπερασπίστηκε το 1-0 του Μιλάνου και έφυγε με ισοπαλία 0-0 από την Πορτογαλία κόντρα στην Πόρτο.

Αύριο (σήμερα 15/3) Τετάρτη, θα διεξαχθεί η τελευταία πράξη της φάσης των 16, με τη Ρεάλ να υποδέχεται τη Λίβερπουλ στη ρεβάνς της νίκης της με 5-2 στο “Άνφιλντ” και τη Νάπολι να περιμένει την Άιντραχτ στο “Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα” ύστερα από το 2-0 στη Φρανκφούρτη.

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 7-0 [1-1]
(22′ πέν., 24′, 45+2′, 53′, 57′ Χάλαντ, 49′ Γκιντογάν, 90+2′ Ντε Μπρόινε)

Ads

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έγραψε ιστορία με τα πέντε γκολ που σημείωσε στο επιβλητικό 7-0 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Λειψίας, χαρίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στην ομάδα του, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να παίρνουν έτσι μία μεγαλειώδη πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League για έκτη διαδοχική σεζόν.

Ο Νορβηγός με μία ασύλληπτη εμφάνιση, έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που πέτυχε πέντε γκολ σε ένα ματς, μετά τον Λουίς Αντριάνο της Σαχτάρ τον Οκτώβριο του 2014 (σε ματς με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ) και τον Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα τον Μάρτιο του 2012 (κόντρα στην Λεβερκούζεν).

Επίσης αυτή η επίδοση τον ανέβασε στην πρώτη θέση των σκόρερ της φετινής διοργάνωσης (αφήνοντας στη 2η θέση με οκτώ τον Σαλάχ), ενώ έγινε ο νεαρότερος που φτάνει τα 30 τέρματα στο Champions League.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Στόουνς (64’ Σέρχιο Γκόμεθ), Ακάντζι, Ντίας, Ακέ, Ρόδρι (64’ Κάλβιν Φίλιπς), Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκουντογάν (55’ Μαχρέζ), Γκρίλις (55’ Φόντεν), Χάαλαντ (63’ Άλβαρες)

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Μπλάσβιχ, Χένριχς (80’ Κλόστερμαν), Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Ράουμ, Λάιμερ, Καμπλ, Χαϊντάρα (63’ Σικαμάν), Σομποσλάι (72’ Όλμο), Βέρνερ (63’ Πόουλσεν), Φόρσμπεργκ (63’ Αντρέ Σίλβα)

Πόρτο – Ίντερ 0-0 [0-1]

Γλίτωσε από τους «δράκους» στο Οπόρτο και έφυγε για την οκτάδα η ψυχωμένη Ίντερ. Οι «νερατζούρι» άντεξαν στην πίεση των Πορτογάλων που ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και είχαν δοκάρι στο 90’+2′, κράτησαν το μηδέν στην άμυνα και σε συνδυασμό με το 1-0 στο Μιλάνο προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Champions League μετά από 12 χρόνια.

Πόρτο (Σέρζιο Κονσεϊσάο): Κόστα, Πέπε, Καρντόζο, Μαρκάνο, Σανουσί (84’ Λόντερ), Εουστάκιο (71’ Αντρέ Φράνκο), Ουρίμπε (84’ Γουέντελ), Γκρούγιτς, Εβανίλσον (71’ Μαρτίνεθ), Ταρεμί, Γκαλένο

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονανά, Νταρμιάν (80’ Μπρόζοβιτς), Ατσέρμπι, Μπαστόνι (74’ Ντε Βρι), Ντάμφρις, Μπαρέλα (80’ Σκρίνιαρ), Τσαλχάνογλου, Μικίταριαν, Ντιμάρκο (70’ Ντ’ Αμπρόσιο), Μαρτίνες, Τζέκο (70’ Λουκάκου)

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου θα διεξαχθεί η κλήρωση για τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και τον τυπικά γηπεδούχο του τελικού της Κωνσταντινούπολης.

Οι ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί στους 8

  • Μπενφίκα
  • Τσέλσι
  • Μπάγερν
  • Μίλαν
  • Μάντσεστερ Σίτι
  • Ίντερ