Οι μεγάλες βραδιές του Uefa Champions League ξεκινούν απόψε με τους δύο πρώτους προημιτελικούς ανάμεσα σε Ρεάλ-Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι-Μπορούσια Ντορτμουντ.

Ads

Μαζί θα παρακολουθήσουμε μέσα από το tvxs την εξέλιξη των αναμετρήσεων.

Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ 3-1  Τελικό    (2-0 σκορ ημιχρόνου)

1-0 στο 27΄σκόρερ ο Βινίσιους
2-0
στο 36΄σκόρερ ο Ασένσιο
2-1
στο 51΄σκόρερ ο Σάλαχ
3-1
στο 65΄σκόρερ ο Βινίσιους

Αναβιώνει ο τελικός του 2018, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης είχε επικρατήσει 3-1 της Λίβερπουλ και είχε κατακτήσει το τρόπαιο. Υπάρχουν πολλά που θα θυμάται κανείς από αυτό το ματς. Ο τραυματισμός του Σαλάχ από τον Ράμος, οι γκάφες του Κάριους και φυσικά η τρελή γκολάρα με ψαλιδάκι από τον Μπέιλ.

Ads

3-0-3 η μεταξύ τους παράδοση. Η Ρεάλ εντός έδρας έχει ρεκόρ 8-6-3 απέναντι σε αγγλικές ομάδες, ενώ η Λίβερπουλ επί ισπανικού εδάφους μετράει 7-5-7.

Σε 35 προημιτελικούς της η Ρεάλ Μαδρίτης μετράει 29 προκρίσεις και 6 αποκλεισμούς.

Η Λίβερπουλ έχει 11/15 σε προημιτελικά Champions League, ενώ σε νοκ-άουτ αγώνες κόντρα σε Ισπανούς μετράει 9/12.

Οι αρχικές συνθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Βάσκες, Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ασένσιο, Μπενζεμά, Βινίσιους

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Άρνολντ, Φίλιπς, Κάμπακ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά, Μανέ, Ζότα, Σαλάχ

Διαιτητής ο Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία), βοηθοί του οι Μαρκ Μπορσχ (Γερμανία), Στέφαν Λουπ (Γερμανία) και τέταρτος ο Τομπίας Στίλερ.
Διαιτητής VAR ο Μάρκο Φριτζ (Γερμανία) και AVAR o Σάσα Στέγκεμαν

Μάντσεστερ Σίτι-Ντόρτμουντ 2-1  Τελικό     (1-0 σκορ ημιχρόνου)

1-0 στο 19΄σκόρερο Ντε Μπρόινε
1-1
στο 84΄σκόρερ ο Ρόις
2-1
στο 90΄σκόρερ ο Φόντεν

Οι γηπεδούχοι στον προηγούμενο γύρο απέκλεισαν την Γκλάντμπαχ με συνολικό σκορ 4-0. Εντός συνόρων προελαύνουν βρισκόμενοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Premier League με 74 βαθμούς, όντας στο +14 από τη 2η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ταυτόχρονα, έχουν προκριθεί στον τελικό του Carabao Cup (θα αντιμετωπίσoυν την Τότεναμ), ενώ στα ημιτελικά του FA Cup θα κοντραριστούν με την Τσέλσι.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι στους «16» του Champions League απέκλεισαν τη Σεβίλλη με συνολικό σκορ 5-4. Σε ό, τι αφορά την Bundesliga βρίσκονται στην 5η θέση (43β.) και στο -7 από την τετράδα, ενώ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας θα αντιμετωπίσουν τη Χόλσταϊν Κιλ.

Οι αρχικές συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας, Κανσέλο, Ρόδρι, Γκιντογκάν, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα

Ντόρτμουντ (Έαντιν Τέρζιτς): Χιτς – Μορέι, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο – Μπέλινγκχαμ, Τσαν, Νταχούντ – Κνάουφ, Χάαλαντ, Ρόις

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ρουμάνος Οβίντιου Χάτεγκαν.