Ολοκληρώνεται σήμερα η φάση των προημιτελικών του Champions League, με τις αναμετρήσεις Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης και Μπορούσια Ντορτμουντ-Μάντσεστερ Σίτι, συνεπώς τα μεσάνυχτα θα γνωρίζουμε τα ζευγάρια των ημιτελικών.

Ads

Εδώ στο tvxs θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των αναμετρήσεων.

Ήδη από χθες βράδυ έχουν προκριθεί Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι και το πώς θα ζευγαρώσουν στην συνέχεια είναι γνωστό από την κλήρωση των 8, δηλαδή η Παρί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ντόρτμουντ-Σίτι και η Τσέλσι τον αντίστοιχο του Λίβερπουλ-Ρεάλ.

Οι πρώτοι ημιτελικοί θα διεξαχθούν 27 και 28 Απριλίου.

Ads

Ο τελικός θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαΐου.

Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκαν στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν τις Τσέλσι και Παρί Σεν Ζερμέν αντίστοιχα.

Λίβερπουλ-Ρεάλ 0-0   Τελικό   (1-3 το πρώτο ματς)

Η Ρεάλ έχει νικήσει 10 φορές 3-1 σε εντός έδρας πρώτο παιχνίδι των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Στις 6 περιπτώσεις προκρίθηκε, στις 4 αποκλείστηκε.

Στο πρώτο ματς η Ρεάλ κέρδισε δίκαια. Προηγήθηκε 2-0 (27’ Βινίσιους, 36’ Ασένσιο) στο πρώτο μέρος, με τη Λίβερπουλ να μην έχει ούτε τελική στο πρώτο 45λεπτο. Το γκολ του Σαλάχ όμως κρατάει ζωντανή την ομάδα του Κλοπ.

Οι αρχικές εντεκάδες

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Ρόμπερτσον, Φίλιπς, Καμπάκ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Μίλνερ, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζιντάν): Κουρτουά, Μεντί, Βαλβέρδε, Νάτσο, Μιλιτάο, Κρόος, Κασεμίρο, Μόντριτς, Βινίσιους, Ασένσιο, Μπενζεμά

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μάντσεστερ Σίτι  1-2  Τελικό  (1-2 πρώτο ματς)

1-0 στο 15΄σκόρερ ο Μπέλιγχαμ
2-0
στο 55΄σκόρερ ο Μαχρέζ με πέναλτι
1-2
στο 75΄σκόρερ ο Φόντεν

Οι «πολίτες» έχουν προβάδισμα πρόκρισης μετά το 2-1 της πρώτης αναμέτρησης, όπου η νίκη είχε έρθει χάρη σε γκολ του Φόντεν στο 90ο λεπτό.

Όλα τα βλέμματα είναι σταθερά πάνω στον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος όμως έχει να σκοράρει από τις 20 Μαρτίου.
Συμπεριλαμβανομένου του αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας, η κάθε ομάδα έχει από μία νίκη απέναντι στην άλλη, καθώς και μια ισοπαλία.

Οι Βεστφαλοί προέρχονται από την εκτός έδρας νίκη με 3-2 επί της Στουτγκάρδης, ενώ η Σίτι από την εντός έδρας ήττα με 2-1 από τη Λιντς, σε ένα ματς που ο Γκουαρδιόλα έκανε rotation.

Διαιτητής του αγώνα της Βεστφαλίας, ο Ισπανός Κάρλος ντελ Θέρο.

Οι αρχικές εντεκάδες

Ντόρτμουντ (Ε. Τέρζιτς): Χιτς, Μορέι, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Τζαν, Νταχούντ, Μπέλιγχαμ, Κνάουφ, Ρόις, Χάαλαντ

Μάντσεστερ Σίτι (Π. Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Μαχρέζ, Σίλβα, Φόντεν.