Απίθανα ματς επιφύλαξε η τρίτη ημέρα με παιχνίδια για τη φάση των 16 του Champions League, με το Λίβερπουλ-Ρεάλ να ξεχωρίζει, προσφέροντας εκστατικές στιγμές για τους φίλους της «Βασίλισσας» και εφιαλτικές γι’ αυτούς της Αγγλικής ομάδας.

Ads

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ, παρόλο που βρέθηκε νωρίς-νωρίς πίσω στο σκορ με δύο γκολ, αντέδρασε εμφατικά και θριάμβευσε μέσα στο Άνφιλντ με 5-2.

Στον άλλο αγώνα η Νάπολι πέρασε από τη Φρανκφούρτη, νικώντας με 2-0 την Άιντραχτ, που είτε με έντεκα, είτε με δέκα παίκτες, δεν βρήκε τρόπο να σταματήσει την ομάδα «τρένο» σε Ιταλία και Ευρώπη.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Νάπολι 0-2
(40΄Όσιμεν, 65΄Ντιν Λορέντσο)

Ads

Η εξαιρετική ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι συνεχίζει την τρομερή της πορεία και στην Ευρώπη, περνώντας άνετα αυτή τη φορά μέσα στη Φρανκφούρτη, όπου επικράτησε…μόνο  με 2-0 της Άιντραχτ.

Κάπως έτσι, οι «παρτενοπέι» -που είχαν και χαμένο πέναλτι με τον Κβαρατσκέλια- ετοιμάζονται για τα προημιτελικά του Champions League, με τους Γερμανούς να απογοητεύουν και να χάνουν τον Κόλο Μουανί για τη ρεβάνς, αφού αποβλήθηκε για σκληρό μαρκάρισμα στον Ανγκισά στο 58ο λεπτό.

Ο Οσιμέν συνέχισε… φουριόζος με ένα ακόμη γκολ, με τον Ντι Λορέντσο να σκοράρει επίσης μετά από υπέροχη ασίστ του Κβαρατσκέλια με το τακουνάκι.

Άιντραχτ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Τούτα, Γιάκιτς, Εντικά, Μπούτα (69′ Κνάουφ), Καμάντα, Σο, Μαξ (90′ Λεντζ), Λίντστρεμ (69′ Μπόρε), Γκέτσε (81′ Αλιντού), Κόλο Μουανί

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Κιμ, Ραχμάνι, Ολιβέρα, Ανγκισά (80′ Εντομπελέ), Λομπότκα, Ζιελίνσκι, Λοσάνο (80′ Έλμας), Οσιμέν (84′ Σιμεόνε), Κβαρατσκέλια (84′ Πολιτάνο)

Λίβερπουλ-Ρεάλ 2-5
(4′ Νούνιες, 14′ Σαλάχ – 21’/ 36’Βινίσιους, 48′ Μιλιτάο , 55′ /67’Μπενζεμά)

Συγκλονιστική «βασίλισσα» στο «Άνφιλντ», παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 από το 14ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Λίβερπουλ, τελικά κατάφερε όχι απλώς να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, αλλά και να σκοράρει πέντε φορές, παίρνοντας τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League μετά το τελικό 2-5!

Η 14 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν πτοήθηκε από την ψυχρολουσία των πρώτων λεπτών και αντέδρασε ιδανικά, κυριαρχώντας στη συνέχεια και παίρνοντας τη μεγάλη νίκη, με τους Βινίσιους και Μπενζεμά να σκοράρουν από δύο γκολ και τον Μιλιτάο να πετυχαίνει ακόμα ένα.
 
Απίστευτη κατάρρευση για τη Λίβερπουλ, η οποία δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι προηγήθηκε με 2-0 νωρίς στο «καυτό» Άνφιλντ, πληρώνοντας ξανά την κάκιστη αμυντική της λειτουργία. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά σε ολόκληρη την ιστορία της που δέχθηκε 5 γκολ μέσα στην έδρα της, σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
 
Από τα αξιοσημείωτα της συγκλονιστικής αναμέτρησης, οι απίθανες γκάφες των δύο γκλοκίπερ, που πρόσφεραν από ένα γκολ έκαστος στους αντιπάλους του.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ Άρνολντ, Γκόμεζ (73′ Μάτιπ), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Φαμπίνιο, Χέντερσον (73′ Μίλνερ), Μπάϊτζετιτς (85′ Έλιοτ) – Χάκπο (64′ Φιρμίνο), Νούνιες (64′ Ζότα), Σαλάχ

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Αλάμπα (27′ λ.τ. Νάτσο) – Μόντριτς (87′ Κρόος), Βαλβέρδε, Καμαβινγκά – Ροντρίγκο (81′ Θεμπάγιος), Μπενζεμά (87′ Ασένσιο), Βινίσιους