Η Μάντσεστερ Σίτι θριάμβευσε με 4-0, επί της κατόχου του κορυφαίου Ευρωπαϊκού τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης, στον δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό του Champions League και με συνολικό σκορ 5-1, προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει ως φαβορί την Ίντερ, στις 10 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.

Ads

Απολαυστική και κυριαρχική από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο ελπίδας στη «Βασίλισσα», που «γλύτωσε» μεγαλύτερο διασυρμό, χάρη στις εξαιρετικές επεμβάσεις του τερματοφύλακα Κουρτουά.

Δύο γκολ έβαλε ο Μπερνάρντο Σίλβα στο πρώτο μέρος, με το αυτογκόλ του Μιλιτάο και το τέρμα του Άλβαρες να διαμορφώνουν το τελικό σκορ στο τέλος.

Τα γκολ

Ο Ντε Μπρόινε πέρασε μαγικά την πάσα ανάμεσα σε Μόντριτς και Κρόος και ο Μπερνάντο Σίλβα με δυνατό σουτ αξιοποίησε την τρομερή πίεση της Σίτι για το 1-0.

Στο 37’ ο Μπερνάρντο Σίλβα χτύπησε ξανά και έκανε με κοντινή κεφαλιά το 2-0. Προηγήθηκε μπάσιμο του Γκιντογκάν και σουτ που κόντραρε προτού φτάσει στον σκόρερ της Σίτι, ο οποίος είχε απλή δουλειά για να βρει ξανά δίχτυα.

Στο 76′ με τον Ντε Μπρόινε να σεντράρει και τον Μιλιτάο στην προσπάθειά του να διώξει προ του Ακάντζι, να πετυχαίνει το 3-0 με αυτογκόλ.

Στις καθυστερήσεις οι δύο αλλαγές του Πεπ συνεργάστηκαν, με τον Φόντεν να πασάρει ιδανικά στον Χουλιάν Άλβαρες, που πλάσαρε τον Κουρτουά για το τελικό 4-0.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ακάντζι, Ρόδρι, Γκιντογάν (79′ Μαχρέζ), Ντε Μπρόινε (84′ Φόντεν), Σίλβα, Χάλαντ (90′ Άλβαρες), Γκρίλις

Ads

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (80′ Βάθκεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά (80′ Τσουαμενί), Βαλβέρδε, Κρόος (70′ Ασένσιο), Μόντριτς (63′ Ρίντιγκερ), Ροντρίγκο (81′ Θεμπάγιος), Μπενζεμά, Βινίσιους