Άλλη μία μεγάλη έκπληξη επιφύλαξαν οι σημερινές ρεβάνς της φάσης των 16 του Champions League, καθώς η Βιγιαρεάλ διέσυρε 3-0 την Γιουβέντους στο Τορίνο και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά της διοργάνωσης, με συνολικό σκορ 4-1 (πρώτο ματς 1-1).

Ads

Στο άλλο παιχνίδι η Τσέλσι ζευγάρωσε τις νίκες της επί της Λιλ, αυτή τη φορά στη Γαλλία με 2-1, είχε επικρατήσει 2-0 στο πρώτο ματς στο Λονδίνο και παρόλα τα σοβαρά προβλήματα που έχει αυτή την περίοδο λόγω Αμπράμοβιτς, αγωνιστικά συνεχίζει να είναι σταθερή και θα είναι και αυτή παρούσα στους 8 του Champions League.

Με τις προκρίσεις από Βιγιαρεάλ και Τσέλσι συμπληρώθηκε η οκτάδα της επόμενης φάσης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι ομάδες που θα συνεχίσουν στα προημιτελικά είναι:

Ads
  • Μάντσεστερ Σίτι
  • Ρεάλ Μαδρίτης
  • Μπάγερν Μονάχου
  • Λίβερπουλ
  • Μπενφίκα
  • Ατλέτικο Μαδρίτης
  • Τσέλσι
  • Βιγιαρεάλ

Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή στις 13:00 στη Νιόν και πλέον δεν υπάρχουν περιορισμοί. Μάλιστα ταυτόχρονα θα γίνει η κλήρωση και για τα ζευγαρώματα των ημιτελικών.

Οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν 5-6 και 12-13 Απριλίου και οι ημιτελικοί στις 26-27 Απριλίου και 3-4 Μαΐου.

Ο μεγάλος τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 28 Μαΐου στο «Σεντ Ντενί» του Παρισιού.

Γιουβέντους-Βιγιαρεάλ 0-3

Ιστορική πρόκριση πανηγύρισε η Βιγιαρεάλ, η οποία διέλυσε με 3-0 τη Γιουβέντους στο Τορίνο και είναι εκείνη που θα βρεθεί στην κλήρωση για τα προημιτελικά του φετινού Champions League!

Οι Ισπανοί αμύνθηκαν ολόσωστα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, είχαν έναν εκπληκτικό Ρούλι ως φύλακα-άγγελο κάτω από τα δοκάρια τους στο καλό πρώτο ημίχρονο των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, πανηγυρίζοντας μία μεγάλη και επιβλητική νίκη.

Ο Μορένο άνοιξε το σκορ στο 76’ με πέναλτι που κέρδισε ο Κοκλέν από τον Ντε Λιχτ, ο Πάου Τόρες σκόραρε μετά από κόρνερ στο 85’, ενώ ο Νταντζουμά σκόραρε ξανά με πέναλτι στο 90’+2′, για το τελικό 3-0.

Λιλ-Τσέλσι 1-2

Ανεπηρέαστη από τις κυρώσεις, την αποχώρηση του Ρομάν Αμπράμοβιτς και της πώλησή της, η Τσέλσι έκανε το καθήκον της στη Γαλλία. Οι «μπλε» επικράτησαν 2-1 στην έδρα της Λιλ και σε συνδυασμό με το υπέρ τους 2-0 από την αναμέτρηση του «Στάμφορντ Μπριτζ» έκλεισαν τη θέση τους για τα προημιτελικά του Champions League.

Σ’ έναν αγώνα με κακό ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκειά του, η Τσέλσι έκανε γκολ τις ελάχιστες ευκαιρίες που δημιούργησε κι εν συνεχεία διαχειρίστηκε το σκορ. Ο Γιλμάζ έκανε το 1-0 με εκτέλεση πέναλτι στο 38′, με τους Λονδρέζους να φτάνουν στην ανατροπή χάρη στα τέρματα των Πούλισικ (45’+3′) και Αθπιλικουέτα (71′).