Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τις 16 ομάδες που συνεχίζουν στο Champions League και τις 8 που αρκέστηκαν στο Europa League, το οποίο φαντάζει πανίσχυρο! Στους ισχυρούς Ολυμπιακός.

Ads

 

Η κλήρωση για τους “16” του Champions League θα διεξαχθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 13:00 και αυτή των “32” αλλά και των “16” του Europa League στις 14:00.

Στο CL φυσικά οι 8 πρώτοι θα είναι στην μία κληρωτίδα και οι 8 δεύτεροι στην άλλη, ενώ δεν μπορούν να πέσουν ομάδες από την ίδια χώρα, αλλά και προερχόμενες από τον ίδιο όμιλο.
 
Η μοναδική χώρα με 3 ομάδες είναι η Ιταλία, ενώ από 2 έχουν Αγγλία, Ισπανία, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία και από 1 έχουν Κύπρος, Ελβετία και Πορτογαλία.
 

Ads

Η 16άδα του Champions League

 
Pot 1
Μπάγερν Μονάχου
Ίντερ
Μπενφίκα
Ρεάλ Μαδρίτης
Τσέλσι
Άρσεναλ
ΑΠΟΕΛ
Μπαρτσελόνα
 
Pot 2
Νάπολι
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Βασιλεία
Λιόν
Λεβερκούζεν
Μαρσέιγ
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
Μίλαν
 
 

Οι 8 που πάνε στο Europa League…

 
Μάντσεστερ Σίτι
Τράμπζονσπορ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Άγιαξ
Βαλένθια
Ολυμπιακός
Πόρτο
Βικτόρια Πλζεν
 
Στους ισχυρούς ο Ολυμπιακός
 
Από τις 8 ομάδες που προέρχονται από το Champions League, οι 4 καλύτερες πάνε στους ισχυρούς μαζί με τους 12 πρώτους των ομίλων του Europa League.
 
Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ολυμπιακός και Βαλένθια είναι στους ισχυρούς, έχοντας καλύτερη επίδοση στον όμιλο του CL από Πόρτο, Άγιαξ, Τράμπζονσπορ και Βικτόρια Πλζεν.

Διπλό πλήγμα για το Μάντσεστερ

Η Βασιλεία νίκησε με 2-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την άφησε εκτός συνέχειας του Champions League για 3η φορά στα τελευταία 17 χρόνια. Την ίδια ώρα, η Σίτι νίκησε τη Μπάγερν με 2-0 αλλά έμεινε τρίτη και πήρε το δρόμο για το Europa.

Βασιλεία – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1
 
Σκόρερς: 9′ Στρέλερ, 84′ Αλεξάντερ Φράι / 89′ Φιλ Τζόουνς
Γήπεδο: “Ζανκτ Γιάμπ-Παρκ”, Βασιλεία
Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
 
Μετά την σέντρα του Σερντάν Σακίρι ο Νταβίντ ντε Χέα απέκρουσε, αλλά η μπάλα πήγε στον Μάρκο Στρέλερ και αυτός άνοιξε το σκορ στο 9′ για την Βασιλεία με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή.
 
Εν συνεχεία στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές με τον Ρούνεϊ (στην πρώτη δεν κατάφερε να σουτάρει από κοντά και στην δεύτερη δεν έκανε καλό πλασέ) και μία με τον Νανί, τον οποίο νίκησε από κοντά ο Ζόμερ.
 
Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Ρούνεϊ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά αστόχησε, αργότερα ο Αλεξάντερ Φράι είχε δοκάρι για την Βασιλεία σε εκτέλεση φάουλ, ενώ λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ ο Μάιερχοφερ, με την μπάλα τελικά να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του.
 
Η Άγγλοι πίεσαν, συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες, αλλά στο γκολ έφτασαν ξανά οι Ελβετοί στο 84′ με τον Αλεξάντερ Φράι να κάνει το 2-0 με κοντινή κεφαλιά από σέντρα του Σακίρι.
 
Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, καθώς ο Φιλ Τζόουνς μείωσε στο 89′ μετά από φάση διαρκείας (απόκρουση Ζόμερ σε Γουέλμπεκ και δοκάρι του Μακέντα), αλλά δεν κατάφερε η ομάδα του Μάντσεστερ να ισοφαρίσει και να πάρει αυτή την πρόκριση.

 

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ζόμερ, Στάινχοφερ, Άμπρααμ, Ντράγκοβιτς, Παρκ Γιου-Χο, Καμπράλ, Σάκα (83′ Τσίπερφιλντ), Σακίρι (91′ Στόκερ), Φάμπιαν Φράι, Αλεξάντερ Φράι (87′ Κουσούνγκα), Στρέλερ.
MANUTD: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Βίντιτς (44′ Έβανς), Ρίο Φέρντιναντ, Εβρά, Φιλ Τζόουνς, Γκιγκς, Παρκ Γι-Σουνγκ (82′ Μακέντα), Άσλεϊ Γιανγκ (64′ Γουέλμπεκ), Νανί, Ρούνεϊ.

Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν 2-0
 
Σκόρερς: 36′ Νταβίντ Σίλβα, 52′ Γιαγιά Τουρέ
Γήπεδο: “Σίτι οφ Μάντσεστερ”, Μάντσεστερ
Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)
 
Με το εξαιρετικό σουτ του Νταβίντ Σίλβα λίγο έξω από την περιοχή στο 36′ η Σίτι άνοιξε το σκορ, ενώ την ασίστ έκανε ο Έντιν Ντζέκο με καταπληκτικό “τακουνάκι”.
 
Ο Βόσνιος έκανε την ασίστ και στο δεύτερο γκολ, με τον Γιαγιά Τουρέ να κάνει το 2-0 από κοντά μετά από εξαιρετική προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Σίλβα, ενώ ο Αγκουέρο τροφοδότησε τον Ντζέκο για να κάνει την ασίστ.
 
Οι Άγγλοι φίλαθλοι κρατούσαν στα χέρια τους χαρτιά που έγραφαν… “Come on Villarreal”, αλλά τελικά οι Ισπανοί έχασαν από την Νάπολι και η Σίτι αρκέστηκε στην 3η θέση και στο Europa League.

 

ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σάβιτς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί, Γιαγιά Τουρέ (81′ Μπαλοτέλι), Μπάρι, Νασρί, Νταβίντ Σίλβα (84′ Άνταμ Τζόνσον), Αγκουέρο, Ντζέκο (77′ Νάιτζελ ντε Γιονγκ).
ΜΠΑΓΕΡΝ: Μπουτ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Κοντέντο, Τιμοστσούκ, Λουΐζ Γκουστάβο, Πράνιτς, Αλάμπα, Όλιτς, Πέτερσεν (81′ Ουσάμι).