Μεγάλο βήμα για την πρόκριση του στους ομίλους του Champions League έκανε ο Ολυμπιακός, μετά την νίκη του επί της σκληροτράχηλης Ομόνοιας.

Ads

Ο Ολυμπιακός «έσπασε» στο β’ μέρος το τείχος της Ομόνοιας, επικρατώντας 2-0 στο Φάληρο και πάει στη ρεβάνς της Κύπρου ως μεγάλο φαβορί για πρόκριση.

Έτσι την επόμενη εβδομάδα (Τρίτη29/9), οι ερυθρόλευκοι πηγαίνουν στην Κύπρο για να «σφραγίσουν» το εισιτήριό τους για τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
 
Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε να βρει το κενό στην άμυνα της Ομόνοιας. Στο 11’ ο Μπουχαλάκης δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, αλλά ο Φαμπιάνο μπλόκαρε. Στο 24’ ήταν σειρά του Καμαρά να απειλήσει.
 
Ο Μαντί βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά ο πορτιέρο της κυπριακής ομάδας απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 25άλεπτο η κατοχή της μπάλας ήταν 67%-33% υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδας, που προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα της Ομόνοιας, κυρίως από τον άξονα. Στο 36’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 1-0, αλλά ο Αχμέντ Χασάν στάθηκε άτυχος.
 
Ο Βαλμπουενά έκανε το γέμισμα από δεξιά, ο Αιγύπτιος επιθετικός πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Φαμπιάνο. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Στο 45+1’ ο Γάλλος μεσοεπιθετικός γέμισε και πάλι από τη δεξιά πλευρά, ο Φορτούνης στο δεύτερο δοκάρι έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
 
Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να βρει τα κενά στην άμυνα της κυπριακής ομάδας. Στο 59’ ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε διπλή αλλαγή, βάζοντας τους Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς αντί των Φορτούνη και Μασούρα.
 
Καθαρό 4-4-2 από τον Πορτογάλο προπονητή των Πειραιωτών, που γέμισε την περιοχή με τον Μαροκινό επιθετικό. Στο 67΄ ο Ελ Αραμπί μάλιστα έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά η μπάλα μετά την κεφαλιά που έκανε έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Φαμπιάνο.
 
Στο 69΄ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Λέσιακς και δευτερόλεπτα αργότερα ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών, κάνοντας το 1-0 για τους Πειραιώτες. Ο Ραντζέλοβιτς βγήκε ταχύτατα στην επίθεση, ο παίκτης της Ομόνοιας έπεσε στο έδαφος, αγκάλιασε την μπάλα και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός δεν λάθεψε απέναντι στον Φαμπιάνο και άνοιξε το σκορ.
 
Ο έμπειρος άσος έβαλε τις βάσεις για τη νίκη του Ολυμπιακού, ο οποίος στο 73΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Ο Αχμέντ Χασάν βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά έχασε την  ισορροπία του, με τον Φαμπιάνο να μπλοκάρει το σουτ που επιχείρησε πέφτοντας ο Αιγύπτιος επιθετικός. Αυτή ήταν η τελευταία επαφή του Αφρικανού στράικερ, αφού λίγα λεπτά αργότερα άφησε τη θέση του στον Γιοάν Εμβιλά.
 
Στο 77΄ και στο 79΄ο Ολυμπιακός έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για κάνει το 2-0 και να κάνει καθοριστικό βήμα για την πρόκριση. Στο 77΄ ο Ραντζέλοβιτς έκανε εξαιρετική κίνηση, έδωσε στον Μαροκινό επιθετικός, αυτός εκτέλεσε με τη μία, αλλά αστόχησε από την καρδιά της μικρής περιοχής. Δύο λεπτά αργότερα ο Βαλμπουενά έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ελ Αραμπί πάτησε δυνατά, πήρε την κεφαλιά μπροστά από τον αντίπαλό του, αλλά ο Φαμπιάνο έκανε εντυπωσιακή απόκρουση και κράτησε το σκορ στα επίπεδο του 1-0.
 
Στο 90΄ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή της Ομόνοιας. Ο Ματιέ Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Φαμπιάνο, αλλά ο πορτιέρο της Ομόνοιας «εκτινάχθηκε» και απέκρουσε σε κόρνερ.

Κι έτσιφτάσαμε στο 92΄όταν ο Μπουχαλάκης έδωσε στον ΕλΑραμπί, αυτός πάτησε την μπάλα, έκανε φοβερή ντρίμπλα στον αντίπαλό του και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνο για το 2-0. Τρίτη και φαρμακερή για τον Αφρικανό επιθετικό, που έδωσε τεράστιο προβάδισμα στον Ολυμπιακό ενόψει της ρεβάνς του ΓΣΠ (29/9).

Ads

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα -Ραφίνια, Μπα, Σεμέδο, Χολέμπας- Μπουχαλάκης, Καμαρά- Βαλμπουενά, Φορτούνης (59′ Ελ Αραμπί), Μασούρας (59′ Ραντζέλοβιτς) – Χασάν (76′ Εμβιλά).

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο -Χουμπότσαν, Λίφτνερ, Λανγκ, Λέγιακς- Μποτεάκ, Γκόμεθ, Γκόμες- Παπουλής (81′ Ασαντέ), Σένε (46′ Ντούρις), Τιάγκο.

Διαιτητής: Danny Makkelie (Ολλανδία)

Βοηθοί: Mario Diks, Hessel Steegstra (Ολλανδία)

4ος: Allard Lindhout (Ολλανδία)

Διαιτητής VAR: Jochem Kamphuis (Ολλανδία)

Διαιτητής AVAR: Kevin Blom (Ολλανδία)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ της νίκης του Ολυμπιακού