Το Champions League επέστρεψε ( φάση των 16 ), με πλούσιο θέαμα, ποδοσφαιρικές συγκινήσεις και όπως συνήθως εκπλήξεις. Η μεγάλη πρόκριση της Λυών επί της Γιουβέντους έχει και Ελληνικό ενδιαφέρον καθώς στέλνει τον πρωταθλητή Ολυμπιακό κατ’ ευθείαν στα play-off, ένα βήμα δηλαδή πριν τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ads

Ακόμα όμως κι αν αποκλειστούν εκεί (θα δώσουν κανονικά διπλά ματς) θα έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa League. Όλα αυτά με την προϋπόθεση να μην πάρει το Champions League η Λυών.
Η Μάντσεστερ Σίτυ επίσης προκρίθηκε, νικώντας πάλι με το ίδιο σκορ την Ρεάλ και την έστειλε νωρίς στη Μαδρίτη.

Έτσι μετά τους σημερινούς αγώνες, γνωρίζουμε πλέον τα τρία ζευγάρια του final-8 και το Σάββατο λίγο πριν τα μεσάνυχτα θα μάθουμε και το τέταρτο.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ FINAL 8

1. Λειψία – Ατλέτικο

2. Αταλάντα – Παρί

3. Μάντσεστερ Σίτι – Λιόν

4. Μπαρτσελόνα ή Νάπολι – Μπάγερν ή Τσέλσι

Αναλυτικά οι δύο αναμετρήσεις

Γιουβέντους – Λυών 2 – 1 [0-1]  42΄πεν – 61΄Ρονάλντο, 12΄Ντεπάει

Ads

Η Λυών άντεξε τους… κεραυνούς του Κριστιάνο Ρονάλντο και, παρ’ ότι ηττήθηκε με 2-1 στο Τορίνο, πήρε την μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σίτι. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τα δύο ανύπαρκτα πέναλτι που σφύριξε ο Φέλιξ Τσβάιερ.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στο Champions League, όπου έφτασε αισίως τα 130 γκολ. Ο Πορτογάλος, όμως, δεν μπόρεσε να νικήσει μόνος του (και) τη Λυών η οποία, ηττήθηκε μεν με 2-1 στο Τορίνο, αλλά χάρη στη νίκη της με 1-0 στο πρώτο ματς, πήρε σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League όπου, θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σίτι (15/08 22:00).

Η ομάδα του Ρουντί Γκαρσιά, η οποία προκρίνεται στην οκτάδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2010, όταν είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά από την Μπάγερν Μονάχου, χρωστάει πολλά στο πέναλτι – εφεύρεση του Φέλιξ Τσβάιερ, ο οποίος είδε παράβαση (;) στο καθαρό τάκλιν του Ροντρίγκο Μπετανκούρ στον Χουσέμ Αουάρ (12′), το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μέμφις Ντεπάει, με εκτέλεση α λα Πανένκα.

Το γκολ του Ολλανδού υποχρέωνε την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι να πετύχει τρία γκολ για να αποφύγει έναν ακόμα πικρό αποκλεισμό στην διοργάνωση που, αποδεδειγμένα, ξέρει χίλιους τρόπους για να την πληγώνει.

Ο πολύ δραστήριος Φεντερίκο Μπερναρντέσκι άγγιξε την ισοφάριση μετά από εξαιρετικό σλάλομ πάνω στην γραμμή, στο φινάλε του οποίου ο Μαρσέλο τον έκοψε, όταν ετοιμαζόταν να πλασάρει.

Ο Μπερναρντέσκι, ύστερα από τακουνάκι – μαγεία του Κριστιάνο, κέρδισε φάουλ σε ιδανικό σημείο για την Γιούβε, με τον Αντονί Λόπες να αποσοβεί την ισοφάριση, στην εκτέλεση του «CR7».

Ο Κριστιάνο πήρε… ρεβάνς λίγο πριν από το ημίχρονο (42′), όταν ο Τσβάιερ… εφηύρε νέο πέναλτι 0 φάντασμα, σε κολλημένο χέρι του Ντεπάι μέσα στην περιοχή. Ο Πορτογάλος δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Γιούβε ήθελε δύο γκολ σε 45 λεπτά και, σχετικά γρήγορα, έβαλε τις βάσεις για να τα καταφέρει. Ο Κριστιάνο, με καταπληκτικό σουτ με το αριστερό (ναι, το… κακό του) έξω από την περιοχή, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αντονί Λόπες, ο οποίος προσπάθησε μάταια να αποσοβήσει το 2-1 (60′).

Ο Σάρι τα έπαιξε όλα για όλα, ρίχνοντας στην μάχη και τον ανέτοιμο Πάουλο Ντιμπάλα, ο οποίος έσφιξε τα δόντια, αλλά άντεξε μόλις 14 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο τραυματισμός του στον τετρακέφαλο δεν είχε ξεπεραστεί.

Η Γιούβε τα έδωσε όλα για το τρίτο γκολ της πρόκρισης, η Λυών άντεξε όπως μπόρεσε και στο φινάλε πανηγύρισε στο άδειο «Allianz Stadium» μια πρόκριση που φέρνει δύο γαλλικές ομάδες στην κορυφαία οκτάδα και, ταυτόχρονα, επιτρέπει στον Ολυμπιακό να πάει απευθείας στα πλέι οφ του Champions League, εξασφαλίζοντας καταρχήν μια θέση στους ομίλους του Europa League.

Γιουβέντους (Σάρι): Σέζνι, Ντε Λιχτ, Πιάνιτς (60′ Ράμζεϊ), Ρονάλντο, Σάντρο, Κουαδράδο (70′ Ντανίλο), Μπονούτσι, Ιγκουαΐν, Ραμπιό, Μπέντανκουρ, Μπερναρντέσκι (71′ Ντιμπαλά – 84′ Ολιβιέρι)

Λιόν (Γκαρσία): Λόπες, Ντεναγιέρ (61′ Άντερσεν), Μαρσέλο, Αουάρ (90′ Μέντες), Ντεπάι (67′ Ντεμπελέ), Ντιμπουά (90′ Τετέ), Μαρσάλ, Εκαμπί (67′ Αντελαΐντ), Κακρέ, Κορνέ, Γκιμαράες

Δείτε τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Μάντσεστερ Σίτυ – Ρεάλ 2-1  [2-1]  9΄Στέρλινγκ- 68΄Ζεσούς , 28΄Μπενζεμά

Χάρη στα δύο απίστευτα λάθη του Ράφα Βαράν, η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 2-1 τη Ρεάλ στο «Ετιχαντ» και με δύο νίκες κόντρα στη «βασίλισσα» πέρασε πανηγυρικά στο φάιναλ 8 του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει την Λυών.

Η Ρεάλ μπήκε με τη λογική να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της και να μην αφήσει τη Σίτι να την πιέσει, κάτι που κατάφερε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους «πολίτες» να δίνουν χώρο στους παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν. Όμως, το λάθος του Βαράν έδωσε την ευκαιρία στον Ζέσους να του κλέψει την μπάλα μέσα στην περιοχή και να δώσει στον ελεύθερο Στέρλινγκ να πλασάρει σε κενή εστία και να κάνει το 1-0.

Οι «μερένχες» συνέχισαν αποφασισμένοι να αντιδράσουν και έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Μπενζεμά στο 21’ που έβγαλε ο Εντερσον. Τελικά, η καταπληκτική ενέργεια του Ροντρίγκο και η συστημένη σέντρα στο κεφάλι του Γάλλου επιθετικού έφερε το 1-1 στο 28’. Η Σίτι βγήκε μπροστά και, εκμεταλλευόμενη τα αβίαστα λάθη της Ρεάλ και τις κακές επεμβάσεις του Κουρτουά, έχασε ευκαιρίες με τους Ντε Μπρόινε και Στέρλινγκ μέχρι την ολοκλήρωση ου ημιχρόνου.

Η Σίτι ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και εκμεταλλεύτηκε τη νευρικότητα και το άγχος των «μερένχες» χάνοντας δύο κλασικές ευκαιρίες με τους Στέρλινγκ και Ντε Μπρόινε, που τους σταμάτησε ο Κουρτουά, την ώρα που οι «μερένχες» ήταν «εγκλωβισμένοι» στο κέντρο και δεν είχαν λύσεις. Μετά το 60’, οι πρωταθλητές Ισπανίας βρήκαν τους διαδρόμους και ο Μπενζεμά στο 64’ είχε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή που μπλόκαρε ο Εντερσον.

Όμως, η περισσότερη ενέργεια και «φρεσκάδα» των δευτεραθλητών Αγγλίας τους έδιναν την ευκαιρία να μπαίνουν πιο εύκολα ν στην περιοχή και να δημιουργούν ευκαιρίες. Έτσι, στο 71’ το δεύτερο τραγικό λάθος του Βαράν στην προσπάθεια του να επιστρέψει με το κεφάλι την μπάλα στον Κουρτουά, έφερε τον Ζεσούς σε τετ α τετ με τον Βέλγο γκολκίπερ να τον πλασάρει και να κάνει το 2-1.
Η Ρεάλ άρχισε να εκνευρίζεται, ο Μόντριτς έχασε μια καλή ευκαιρία και ο Ντε Μπρόινε με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Κουρτουά σε εντυπωσιακή επέμβαση. Η Σίτι κρατούσε άνετα την μπάλα και ο Σίλβα με απευθείας φάουλ στο 86’ έστειλε την μπάλα μόλις άουτ και χαλαρά φτάσαμε στο τελικό 2-1.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Λαπόρτ, Ζοάο Κανσέλο, Ντε Μπράινε, Ρόδρι (89′ Ρόδρι), Γκιουντογάν, Φόντεν (67′ Μπερνάρντο Σίλβα), Γκαμπριέλ Ζεζούς, Στέρλινγκ (81′ Νταβίντ Σίλβα).

ΡΕΑΛ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Καρβαχάλ (83′ Λούκας Βάθκεθ), Έντερ Μιλιτάο, Βαράν, Μεντί, Κρος, Καζεμίρο, Μόντριτς (83′ Βαλβέρδε), Ροντρίγκο (61′ Ασένσιο), Μπενζεμά, Αζάρ (83′ Γιόβιτς).

Δείτε τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα