Τι κι αν παίζουν σε άδειες κερκίδες, παρόλο που δεν υπάρχουν έδρες, ακόμη κι αν η πρόκριση κρίνεται σε μονά παιχνίδια, όσο και να έχουν ανατραπεί σχεδόν τα πάντα λόγω κορωνοϊού, το ποδόσφαιρο είναι εδώ, το Champions League με το υπέροχο θέαμα και τις απίστευτες ανατροπές, είναι εδώ ! 

Ads

Η Παρί Σεν Ζερμέν βρέθηκε για 90 ΄ στην κόλαση και σε τρία λεπτά στον παράδεισο! Παρότι η Αταλάντα έδειχνε να κρατάει στην αγκαλιά της μια ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά, αφού προηγούνταν μέχρι το 90ο λεπτό με 1-0, πλήρωσε την αφέλεια και την απειρία της!

Με τον Μαρκίνιος στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων και τον Τσούπο Μοτίνγκ να χτυπάει δύο λεπτά αργότερα, οι Παριζιάνοι έκαναν μία από τις σπουδαιότερες ανατροπές στην ιστορία του Champions League, προκρίθηκαν στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του Λειψία-Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πρώτη φορά μετά το 1995 στα ημιτελικά η Παρί Σεν Ζερμέν, που θύμισε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του 1999 με την Μπάγερν Μονάχου, επιτέλους έβγαλε μέταλλο και ψυχή μεγάλης ομάδας. Κρίμα και άδικο για την φοβερή και τρομερή Αταλάντα που λύγισε στο φινάλε και δεν άντεξε, πληρώνοντας δύο τραγικές ολιγωρίες της άμυνάς της.

Ads

Άλλαξε όλο το ματς με την είσοδό του ο Εμπαπέ, που έκανε κινητική την Παρί Σεν Ζερμέν, όπως και ο Τσούπο Μοτίνγκ, αφού ο Νεϊμάρ δεν μπορούσε μόνος του και έκανε τραγικές επιλογές στα τελειώματα των φάσεων που του παρουσιάστηκαν! η Παρί, αξίζει ένα μεγάλο χειροκρότημα στην Αταλάντα!

Διάθεση να παίξουν ανοιχτά, χωρίς σκοπιμότητα και να το… διασκεδάσουν έδειξαν οι δύο ομάδες, παρότι ήταν προημιτελικός Champions League. Άλλωστε δεν θέλησαν να ξεφύγουν από το DNA τους, ούτε να αλλάξουν αυτό το επιθετικό στιλ που τις διακρίνει. Με τον Γκόμες να απειλεί μόλις στο 1ο λεπτό η Αταλάντα ταρακούνησε την Παρί, με τον Τόμας Τούχελ να βλέπει τον Νεϊμάρ στην αμέσως επόμενη φάση, να αστοχεί σε τετ-α-τετ και να χάνει την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα νωρίς στην ομάδα του.

Ο Νεϊμάρ ήταν ο κινητήριος μοχλός της Παρί και ο παίκτης με την μεγαλύτερη διάθεση, δεν είχε όμως την κατάλληλη υποστήριξη από τους Σαράμπια και Ικάρντι στην επίθεση και έμοιαζε… μόνος του, έχοντας μερικές βοήθειες από τους Ερέρα και Γκεγέ.Από την άλλη μεριά, η Αταλάντα ήταν για ακόμη μια φορά αυτό το ωραίο και εντυπωσιακό σύνολο που έχουμε παρακολουθήσει. Συντονισμένο και ομαδικό πρέσινγκ ψηλά στον αγώνα, γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και κάθετο ποδόσφαιρο με την μπάλα να περνάει πολύ από τα πόδια των Ντε Ρουν, Φρόιλερ και Γκόμες.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι «μπεργκαμάσκι» πατούσαν ολοένα και καλύτερα και είχαν τον έλεγχο, απείλησαν δις τον Νάβας αλλά ο Κοσταρικανός πορτιέρε κράτησε το μηδέν. Μέχρι το 26ο λεπτό όταν ο Ζαπάτα επέμεινε, πήρε τις κόντρες και έστρωσε στον Πάσαλιτς που με άπιαστο πλασέ στην κίνηση, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Νάβας για το 1-0.

Οι Παριζιάνοι την είχαν… πατήσει και καλούνταν να αντιδράσουν. Ο Νεϊμάρ λίγο έλειψε να απαντήσει με τη σέντρα, αλλά μετά το εκπληκτικό σόλο που έκανε και το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε για λίγο εστία. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ είχε και τις τέσσερις τελικές της ομάδας του στο ημίχρονο, όλες όμως εκτός εστίας και χάνοντας την μεγαλύτερη εξ αυτών στο 42′ όταν ο Χάτεμπερ έκανε κακό γύρισμα και τον έβγαλε απέναντι από τον Σπορτιέλο, με τον Νεϊμάρ να πλασάρει στις άδειες κερκίδες.

Νευρικό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, με την Αταλάντα να οχυρώνεται καλύτερα πίσω από την μπάλα, να πιέζει στον άξονα και να προσπαθεί να κλέψεις μπάλες για να απειλήσει κυρίως στην κόντρα. Οι Ιταλοί σκλήρυναν το παιχνίδι, η κάρτα του διαιτητή βγήκε αρκετές φορές από το τσεπάκι του αλλά αυτό δεν πτοούσε τους παίκτες του Γκασπερίνι που στο 58ο λεπτό άγγιξε το 2-0, αλλά ο προωθημένος Τζιμσίτι έκανε κακό τελείωμα από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Τούχελ έβλεπε την ομάδα του να μην έχει βοήθειες, έριξε στο ματς τον ανέτοιμο Εμπαπέ και η Παρί Σεν Ζερμέν άρχισε να βελτιώνεται και να γίνεται πιο επικίνδυνη. Ο Γάλλος φορ έφτιαξε τρεις φάσεις μόνος του, αρχικά στο 74′ αλλά τον σταμάτησε από πλάγια θέση αριστερά και μέσα από την περιοχή ο Σπορτιέλο, ενώ ο πορτιέρε της Αταλάντα μπλόκαρε και το σουτ που επιχείρησε στο 80′. Δευτερόλεπτα αργότερα ο ταχύτατος Εμπαπέ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Παλομίνο με φοβερό τάκλιν δεν του επέτρεψε να σκοράρει από θέση τετ-α-τετ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι Παριζιάνοι είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής της μπάλας αλλά δυσκολεύονταν απέναντι στην καλά οργανωμένη Αταλάντα, που είχε βάλει στο μυαλό της την διατήρησει του σκορ πρόκρισης. Ο Τσούπο Μοτίνγκ με κεφαλιά στο 86′ απείλησε ξανά αλλά δεν βρήκε στόχο, με τον Τούχελ να είναι εμφανώς ανήσυχος στον πάγκο καθώς τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως θα ήθελε,

Η Αταλάντα είχε γυρίσει πολύ πίσω στο γήπεδο, δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της και να παγώσει τον ρυθμό και το πλήρωσε! Ήταν το 1ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν μετά από βαθιά μπαλιά, ο Νεϊμάρ ξεχάστηκε στην περιοχή των Ιταλών, έκανε το γύρισμα και ο προωθημένος Μαρκίνιος έφερε το ματς στα ίσα (1-1)και όλα έδειχναν πως θα έχει παράταση!
Ωστόσο, η αφέλεια και η απειρία της Αταλάντα της κόστισε, αφού βγήκε όλη μπροστά στο φινάλε και η ταχύτατη επιθετική γραμμή της Παρί τους τέζαρε! Ο Εμπαπέ βρέθηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ξανά, γύρισε στον Τσούπο Μοτίνγκ και αυτός πλάσαρε σε κενή εστία για το 2-1 ολοκληρώνοντας μία μυθική ανατροπή.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: (Γκασπερίνι) Σπορτιέλο, Γκόζενς (82’ Καστάιν), Καλντάρα, Τολόι, Χάτεμπουρ, Ντε Ρόουν, Φρόιλερ Ντζιμσίτι (59’ Παλομίνο), Πάσαλιτς (70’ Μουριέλ), Γκόμες (59’ Μαλινόβσκι), Σαπάτα (82’ Ντα Ρίβα)

ΠΑΡΙ: (Τούχελ) Νάβας (79’ Ρίκο), Μπερνάτ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Κέρερ, Μαρκίνιος, Αντέρ Ερέρα (72’ Παρέδες), Γκουεγέ (72’ Ντράξλερ), Νεϊμάρ, Σαράμπια (60’ Εμπαπέ), Ικάρντι (79’ Τσούπο Μότινγκ)

Εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ της αναμέτρησης