Ξαφνική εξέλιξη στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία με τον Θοδωρή Ζαγοράκη να λαμβάνει την απόφαση να παραιτηθεί από τον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ. 

Ads

Η παραίτηση Ζαγοράκη έχει και πολιτικές διαστάσεις καθώς αποτέλεσε επιλογή του Μαξίμου για τη θέση, ωστόσο εμφανίζεται απόλυτα δυσαρεστημένος με την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία ξαφνιάζει καθώς, ο Θοδωρής Ζαγοράκης φερόταν να ασχολείται σοβαρά με τη Εθνική ομάδα αναζητώντας ήδη τον νέο προπονητή έχοντας αποφασίσει την λύση της συνεργασίας με τον Τζον Φαντ Σχιπ. Ο αρχηγός της Εθνικής στο Euro 2004 αποχωρεί από τον προεδρικό θώκο λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση.
 
Όσον αφορά στους λόγους πίσω από την απόφαση του δεν έχουν γίνει γνωστοί, όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες η αιτία της αποχώρησής του είναι η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τα παρασκηνιακά παιχνίδια και οι πιέσεις και το γεγονός πως δεν έχει βοηθηθεί στο βαθμό που θα ήθελε απ’ όλους όσοι εμπλέκονται για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης φέρεται να αρνείται να συνδέσει το όνομά του με όσα συμβαίνουν και όσα εκτιμά πως θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τις συγκρούσεις των παραγόντων. Πρόσφατα μάλιστα με αφορμή το θέμα της αφαίρεσης έξι βαθμών από τον Άρη για την υπόθεση Λάσκοφ, σε δήλωση του κατέληγε: «Δεν πρόκειται να παίξω τον ρόλο της Ιφιγένειας».

Ads

Πλέον και αφού επισημοποιηθεί η παραίτηση του, θα οριστεί ΔΣ της ΕΠΟ το οποίο θα αποφασίσει την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης για να διεξαχθούν οι εκλογές. Αυτές οι αρχαιρεσίες βάσει του καταστατικού, θα διεξαχθούν για την ανάδειξη μόνο του νέου προέδρου.
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ παραμένει ίδια, ανεξάρτητα από αυτή την εξέλιξη.